АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис ведення обліку та контрольних процедур для об’єкта дослідження

Читайте также:
  1. I. Подготовка к процедуре
  2. I. Подготовка к процедуре.
  3. I. Подготовка к процедуре.
  4. I. Подготовка к процедуре.
  5. I. Подготовка к процедуре.
  6. I. Подготовка к процедуре.
  7. I. Подготовка к процедуре.
  8. II етап. Тести контрольних моментів
  9. II. Выполнение процедуры
  10. II. Выполнение процедуры
  11. II. Выполнение процедуры
  12. II. Выполнение процедуры

Основними завданнями організацї обліку витрат діяльності є забезпечення:

· Правильного визначення та достовірної оцінки витрат діяльності;

· Правильного і повного документального оформлення та своєчасного відображення в регістрах обліку витрат діяльності;

· Надання повної, достовідної та неупередженої інформації про витрати діяльності для потреб управління.

Ведення обліку та застосування контрольних процедур щодо витрат підприємства розглянемо на таких елементах витрат як: матеріальні витрати, витрати на амортизацію, витрати на заробітну плату.

При веденні обліку матеріальних витрат начальник цеху формує (заповнює) лімітно-забірні картки або акти вимоги і передає їх на підпис начальнику виробництва. Начальник виробництва видає дозвіл (підписує) і тоді на складі отримуються товароматеріальні цінності. Пізніше ці документи передаються до бухгалтерії для регістрації операцій і інформація заноситься в книгу обліку реєстру. Зберігання цих документів, що були виписані у трьох екземплярах відбувається так: один примірник в цеху, другий на складі, а третій в бухгалтерії.

Нарахування амортизації відбувається в бухгалтерії бухгалтером, який виконує цю роботу. Бухгалтер вносить в комп’ютер необхідні дані для нарахування амортизації, формує відомості нарахування зносу, здає на підпис заступнику головного бухгалтера, ці відомості зберігаються в бухгалтерії.

Відділ заробітної плати на основі табеля обліку використання робочого часу, який складається табельщиком, перевіряє розрахунок відпрацьованого часу, записує посадовий оклад (згідно штатного розкладу) та заповнює платіжно-розрахункову відомість. Пізніше ця розрахунково-платіжна відомість дається на перевірку і підпис головному бухгалтеру. Інформація переноситься до особистих карток, які зберігаються в алфавітному порядку, і пізніше до облікових реєстрів. Реєстри синтетичного обліку зберігаються в бухгалтерії, а одночасно складається платіжна відомість, яка передається в касу для виплати заробітної плати, а після цього повертається в бухгалтерію для перевірки чи вся зарплата виплачена, і зберігається в архіві.

На даному підприємстві по кожному відділу є окремий бухгалтер, але контроль над ними здійснює головний бухгалтер або завідуюча головного бухгалтера (якщо головний бухгалтер відсутній).

Тест внутрішнього контролю.

№ п/п Зміст питання Варіанти відповіді
Так Ні Інформація відсутня
         
Загальні питання
  Чи санкціонуються витрати відповідною особою *    
  Чи контролюється наявність неохідних документів, підтверджуючих витрати (акти, накладні) *    
  Яка встановлена періодичність віднесення витрат на формування фінансових результатів: · Щомісячно; · Щоквартально; · Раз у рік   *    
Адміністративні витрати (рахунок 92)
  Чи ведеться аналітичний облік адміністративних витрат за відповідними статтями (витрати зв’язку, відрядження, ремонт, витрати на електроенергію, теплоенергію, канцтовари тощо)     *
Інші витрати операційної діяльності (рахунок 94)
  Чи ведуться дослідження та розрбки на підприємстві     *
  Чи здійснюється нарахування сумнівних боргів *    
  Чи здійснюється списання на витрати поточної безнадійної заборгованості в сумі, що перевищує резерв сумнівних боргів     *
  Чи включені до складу витрат штрафи та пені, що сплачені     *
Фінансові витрати (рахунок 95)
  Чи здійснює підприємство фінансові витрати   *  
Втрати від участі в капіталі (рахунок 95)
  Чи понесенні підприємством втрати від участі в капіталі   *  
Інші витрати (рахунок 97)
  Чи здійснюються операції з реалізації: · Фінансових інвестицій; · Майнових комплексів     *
  Чи розподілені витрати по цих операціях згідно діючих субрахунків *    

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)