АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ V. Організація роботи комітетів

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  5. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  8. III. Основний зміст роботи
  9. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  12. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ

 

Комітети планують свою роботу на кожну чергову сесію ВРУ

Плани роботи затверджуються рішенням комітету до початку чергової сесії ВР, на яку оформлюється план (заходи, терміни, відповідальні за їх виконання працівники секретаріату комітету).

Формами роботи комітетів є: засідання, слухання.

Засідання може бути відкритими або закритими (вони можуть бути виїзними чи спільними з іншими комітетами).

Також комітети можуть організовувати «круглі столи», конференції та інші заходи, проведення яких не суперечить законодавству.

 

Засідання скликає голова комітету на підставі затвердженого плану роботи або якщо на цьому наполягає не менше третини комітету. Чи члени можуть зібратися самостійно без скликання Головою засідання (за наявності кворуму обрати ad hoc головуючого на засіданні комітету).

Якщо 3 заплановані засідання не відбулися, то вноситься проект постанови ВРУ про звіт голови комітету щодо роботи комітету, засідання якого не відбулися. За наслідками обговорення цього питання ВРУ може прийняти рішення про відкликання голови комітету, чи його першого заступника, чи змінити предмет відання, чи ліквідувати, чи прийняти інше рішення стосовно цього комітету.

 

Засідання є повноважним, якщо на ньому присутні більше половини від затвердженого ВР його складу. Воно проводиться відкрито і гласно, крім випадків, коли за рішенням комітету воно проводиться закрито. Здійснення звукозапису, кіно- і відео зйомок, трансляція по радіо і телебаченню проводяться за згодою головуючого.

Голосування проводиться особисто і відкрито (в установлених законом випадках проводиться таємне голосування). Результати голосування заносяться до протоколу засідання комітету із зазначенням кількості голосів «за», «проти», «утримались». За пропозицією не менш як третиною присутніх на засіданні членів комітету, до протоколу засідання комітету заносяться поіменні результати голосування.

Акти приймаються більшістю голосів присутніх. Прийняті акти можуть бути переглянуті, якщо за це проголосує від затвердженого ВР складу членів комітету.

Процедурні питання роботи комітетів регулюються Регламентом.

 

Спільні засідання скликаються за ініціативою відповідних комітетів або за дорученням ВР. Їх веде один із голів комітетів за взаємною згодою або Голова ВР або його заступники.

Голосування проводяться окремо кожним комітетом (акти прийняті на спільному засіданні підписуються головами та секретарями відповідних комітетів).

 

На закритому засіданні можуть бути присутніми запрошені особи та працівники секретаріату комітету. присутні попереджаються про нерозголошення інформації.

 

Члени комітетів зобов’язані особисто брати участь у засіданнях комітету, повідомляти про неможливість бути присутнім на засіданні комітету керівництво комітету.

Комітети мають право запрошувати на своє засідання осіб, отримувати від них необхідні роз’яснення. Комітети зобов’язані за три дні до дня проведення засідання повідомити в письмовій формі осіб, присутність яких на засіданні визнана необхідною.

 

За результатами розгляду питань на засіданнях комітетів приймаються:

- рішення – з організаційних питань

- висновки –

- рекомендації – щодо контрольної діяльності комітетів, щодо осіб, що пропонуються для обрання, призначення ВР

 

Оформлення рішень:

Зазначається питання, дата, номер протоколу засідання.

Мотивувальна частина. За чиїм дорученням або ініціативою було розглянуто питання; суб’єкти права законодавчої ініціативи, реєстраційний номер, дата внесення законопроекту; перелік документів, що вплинули на результати розгляду питання; обґрунтування і мотиви прийнятого рішення.

Регулятивна частина. Позиція комітету щодо подальшого включення проекту закону до порядку денного сесії ВР; позицію комітету стосовно питання обрання, призначення, надання згоди на призначення чи звільнення з посад.

 

У рекомендаціях комітетів щодо контролю за діяльністю державних органів зазначаються:

- положення законодавчих актів, які були порушені або неналежно виконані відповідним органом

- сформульована позитивна чи негативна оцінка роботи державного органу;

- заходи які необхідно здійснити для усунення виявлених комітетом порушень законодавства.

 

Оформлення протоколів засідань:

На кожному засіданні ведеться протокол та стенограма засідання.

У протоколі зазначаються:

1) номер протоколу, дата, час, місце проведення засідання

2) прізвище головуючого на засіданні, список членів комітету, присутніх, відсутніх

3) порядок денний засідання

4) розглянуті питання, список запрошених осіб, що виступили на засіданні

5) назви документів, розглянутих на засіданні

6) результати голосування з питань порядку денного

7) прийняті рішення, висновки, ухвалені рекомендації

До протоколу додається стенограма засідання, прийняті акти, матеріали, що розглядалися під час заслуховування кожного питання.

Протокол підписуються головуючий на засіданні та секретар комітету.

 

Оформлення слухань у комітетах:

Слухання протоколюються і стенографуються. За результатами слухань комітет приймає рекомендації.

 

Комітет звітує про свою роботу ВР

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)