АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Глава 16. Створення комітетів ВРУ

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. II. ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТРОЙ И ГЛАВА ГОСУДАРСТВА.
  3. Автоматичне створення форм
  4. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  5. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.
  6. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  7. Види нового товару. Процес створення нового товару
  8. Використання клаузури для створення банку ідей і пропозицій
  9. Вставка або створення звичайних і кінцевих зносок
  10. Вторая глава
  11. Высшее должностное лицо (глава) субъекта Федерации: правовое положение и полномочия
  12. Глава 0. МАГИЧЕСКИЙ КРИСТАЛЛ

Тема 4: Організація діяльності комітетів та тимчасових комісій ВРУ.

Регламент

Глава 16. Створення комітетів ВРУ

Народний депутат може бути членом лише одного комітету. Квоти розподілу членів комітету визначаються пропорційно від кількісного складу депутатських фракцій до фактичної численності народних депутатів у порядку, встановленому ВР.

Облік квот пропорційного представництва депутатських фракцій у комітетах здійснює комітет, до предмета відання якого належать питання регламенту.

 

Список кандидатур на виборні посади, по одній кандидатурі на кожну посаду, за поданням депутатських фракцій схвалюється Погоджувальною Радою. Цей список повинен містити назви всіх комітетів, прізвища та імена кандидатур, назви їх фракцій.

Голови, перші заступники, заступники голів та секретарі обираються за списком на засіданні відкритим поіменним голосуванням.

Голова комітету, перший заступник голови та секретар комітету не можуть бути членами однієї депутатської фракції (групи) та бути одночасно їхніми головами.

 

Посадові особи комітету можуть бути в будь-який час за рішенням ВР відкликані з посад з підстав та порядку зазначеному ЗУ «Про комітети ВРУ».

Рішення про включення пропозиції про відкликання посадових осіб комітету до порядку денного пленарних засідань ВР приймається на наступному пленарному засіданні після дня внесення такої пропозиції.

Для обговорення питання про відкликання відводиться 30 хвилин (з них 10 – промова посадової особи). Відсутність на пленарному засіданні такої особи, не є перешкодою для розгляду цього питання.

Рішення про відкликання посадових осіб приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів народних депутатів від конституційного складу ВР з оформленням відповідної постанови із зазначенням підстави відкликання.

У разі відкликання посадової особи прав на цю посад належить депутатській фракції, за квотою якої він був обраний на цю посаду.

 

Члени комітетів обираються за списками кандидатів у члени всіх комітетів відкритим поіменним голосуванням без обговорення шляхом прийняття постанови ВР (список повинен містити назви всіх комітетів, фракцій, прізвища, імена кандидатів у члени комітету в алфавітному порядку в межах кожної депутатської фракції, від якої їх висунуто).

Персональний склад усіх комітетів нового скликання визначається одночасно шляхом прийняття відповідної постанови ВР.

Народний депутат, який виявив бажання перейти до іншого комітету, може звернутися із відповідною заявою, погодженою з головою депутатської фракції, до Голови ВР, який направляє її для розгляду в комітет, до предмета відання якого належать питання регламенту, для розгляду заяви по суті і внесення пропозиції на розгляд ВР.

При вирішенні питань про зміну персонального складу комітетів, приймається постанова про внесення змін до постанови ВР про обрання членів.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)