АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційна задача № 5

Читайте также:
  1. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  2. CИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА ДО БІЛЕТА № 36
  3. III. В ЧЕМ СОСТОИТ ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧА ФИЛОСОФИИ?
  4. Анализ чувствительности управленческих решений в задачах линейного программирования.
  5. Багатокритеріальність у задачах прийняття рішень.
  6. БУДУЩЕЕ – ПЕРЕД ВАМИ СТОИТ НЕЛЕГКАЯ ЗАДАЧА. В ОДИНОЧКУ ВЫ С НЕЙ НЕ СПРАВИТЕСЬ.
  7. ВАША ПЕРВАЯ ЗАДАЧА
  8. Взаємне положення площин. Перша позиційна задача
  9. Вопрос 10. Задача
  10. Вопрос 18. Задача
  11. Вопрос 24. Задача
  12. Вопрос 26. Задача

Ситуаційна задача № 1

На ділянці подрібнення граніту основними чинниками виробничого середовища є пил і шум. Концентрація пилу в робочій зоні працюючих становить 20 мг/м3, еквівалентний рівень шуму становить 120 дБА.

  1. Оцініть умови праці.
  2. Назвіть основні заходи профілактики негативного впливу чинників виробничого середовища на вказаній ділянці виробництва.
  3. Вкажіть можливі наслідки негативного впливу шуму і пилу на працюючих.

 

Ситуаційна задача № 2

 

Головним несприятливим чинником вугільних шахт є пил. Вміст пилових частинок у повітрі робочої зони шахтаря забою досягає 30 000 в 1 м3 і більше. Концентрація пилу під час роботи врубової машини, прохідного комбайна досягає сотень міліграмів в 1 м3. Після 10-річної праці шахтар очисного забою почав скаржитись на задишку при фізичному навантаженні. Дихання жорстке, сухі хрипи. Перкуторно - легеневий звук з коробчастим відтінком. Рентгенологічно виявлено – легеневі поля помірно емфізовані, легеневий малюнок деформований, переважно у нижніх відділах, на фоні якого виявлено поодинокі вузлуваті утворення.

  1. Оцініть стан здоров’я шахтаря.
  2. Етіологія силікозу.
  3. Які клініко-рентгенологічні зміни характеризують різні стадії силікозу.

 

Ситуаційна задача № 3

 

При визначенні в асистентській кімнаті в аптеці концентрації пилу норсульфазолу відібрана проба повітря об'ємом 52л. Вага фільтру до відбирання проби повітря 510 мг., після відбирання - 510,2 мг.

  1. У відібраній аспіраційним способом пробі повітря визначте концентрацію пилу.
  2. Користуючись нормативною документацією оцініть ступінь забруднення виробничого приміщення аптеки.
  3. Аспіраційний спосіб відбору проб повітря: типи аспіраційних пристроїв, прядок роботи з електроаспіратором типу «Тайфун».

 

Ситуаційна задача № 4

У ливарному цеху на робочому місці обрубника запиленість повітря складає 30 мг/м3, при вмісті вільного диоксид кремнію до 70 %. Місцева витяжна вентиляція представлена решіткою від столу.

При медичному огляді обрубник цеху (вік - 45 років, стаж роботи в цеху – 10 років) скаржився на кашель без мокротиння, задихання при фізичній роботі. Перкуторно - легеневий звук з коробчастим відтінком переважно у нижніх відділах легенів. Дихання жорстке з наявністю сухих хрипів. Рентгенологічно - легеневі поля помірно емфізематозні, легеневий малюнок деформований переважно у нижніх відділах, на фоні якого виявляються поодинокі вузлуваті утворення.

1. Зрівняйте концентрацію пилу з ГДК, користуючись нормативною документацією.

2. Оцініть стан здоров'я робітника та назвіть оздоровчі заходи в цеху.

3. Які дії представників СЕС у разі виявлення перевищення ГДК пилу у повітрі робочої зони?

Ситуаційна задача № 5

В термічному цеху виконується загартовування, відкалювання та цементація металевих деталей. Процес складається із слідуючих етапів: нагрівання виробів у печах 800-1200°С; швидке охолоджування у ваннах (водяних і масляних); повторне нагрівання до 350°С у ваннах, що наповнені розчинами солей, масел і послідуюче повільне охолодження.

В цеху є 4 загартовувальні електропечі та 4 масляних ванни. Надлишки явного тепла складають 40 ккал/м3×год. Температура загартувальної печі - 120°С. Температура повітря на робочих місцях коливається від 25 до 30°С. Теплове випромінення - 1800 Вт/м2. Відносна вологість 40-50%. Швидкість руху повітря 0,3-0,5м/сек.

Робота термістів відноситься до категорії ІІ б.

1. Оцініть метеорологічні умови в цеху.

2. Назвіть оздоровчі заходи.

3. Які дії працівників СЕС у разі виявлення несприятливих мікрокліматичних умов?


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)