АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ «Комунальна гігієна»- 2013р

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  4. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  5. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  6. Взаємовідносини з іншими підрозділами
  7. Взаємодія спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю та інших державних органів.
  8. Виголошенню промови. Основу цього розділу складають з'ясування умов спілкування,
  9. Видача зброї та боєприпасів у підрозділах.
  10. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ РОЗДІЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ»
  11. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  12. Висновки до розділу 3

18. Основний спектральний склад штучного джерела ультрафіолетового випромінювання складає 280... 10 нм. Якої специфічної біологічної дії слід очікувати?

A *Сильна бактерицидна

B Слабка загальностимулююча

C Пігментоутворення

D Синтез холекальциферолу

E Загальностимулююча

42. На розгляд до міської СЕС надійшов проект реконструкції заводу лако-фарбувальних виробів. Технологічні стічні води, що утворюються, містять в своєму складі 25 хімічних сполук – елементів лаків і фарби. Передбачається після очищення стічних вод скидати їх в річку нижче за течією території міста. Що перш за все треба враховувати лікарю СЕС при визначенні переліку пріоритетних речовин для контролю якості води річки у зв’язку з майбутнім функціонуванням заводу лако-фарбувальних виробів:

A * Клас небезпеки хімічних речовин, що містяться у стоках

B Концентрації хімічних речовин у стоках

C Можливість виникнення ефекту сумації токсичної дії між окремими речовинами

D Аналітичні можливості санітарно-гігієнічної лабораторії СЕС

E Лімітуючи показники шкідливої дії окремих речовин

43. У місті Д функціонує система централізованого господарчо-питного водопостачання. Його джерелом є поверхнева водойма – річка К, яка за показниками якості води відноситься до ІІ класу вододжерел. При здійсненні поточного лабораторного контролю за якістю води в точці “перед надходженням води у зовнішню розподільчу мережу” місцевою СЕС було зафіксовано два поспіль відхилення якості води за показниками епідемічної безпеки. Що найвірогідніше є причиною погіршення якості води за епідемічними показниками:

A * Незадовільна робота очисних (головних) споруд водопроводу.

B Погіршення санітарного стану водойми – річки К.

C Порушення правил відбору проб.

D Незадовільне транспортування проби до лабораторії.

E Застій води у розподільчий мережі.

49. Проба грунту, відібрана на території дитячого садка характеризується як чиста по кількості личинок і лялечок мух, слабо забруднений по санітарному числу Хлєбнікова і числу гельмінтів, помірно забруднений по титру санітарно-показових мікроорганізмів. Загальну оцінку санітарного стану грунту слід давати по:

A *Титру санітарно-показових мікроорганізмів

B Числу личинок і лялечок мух

C Санітарному числу Хлєбнікова

D В центрі житлової зони населеного пункту

E Кількості гельмінтів

50. Місто частково каналізоване. Очищення побутових стічних вод каналізованої частини міста здійснюється на станції біологічного очищення. Для знешкодження стічних вод з неканалізованої частини міста можуть бути застосовані:

A *Поля фільтрації

B Біотермічні камери

C Поля заорювання

D Двухшаровий фільтр

E Поля асенізації

51. У місті для очищення міських стічних вод планується будівництво очисних споруд, що включають пісколовку, первинні радіальні відстійники, аеротенк, метантенк, дегельмінтизатор, контактний резервуар. З наведеної схеми знешкодження стічних вод до складу біологічного очищення входить:

A *Аеротенк

B Пісколовка

C Радіальний відстійник

D Метантенк

E Дегельмінтизатор

64. Районний центр не каналізований, нечистоти збираються у вигрібних ямах дворових убиралень. Для знешкодження нечистот районного центру слід застосовувати:

A *Поля асенізації

B Поля зрошування

C Поля фільтрації

D Біологічні ставки

E Землеробські поля зрошування

71. Населення, яке користувалося водою з шахтного колодязя скаржилося, що вода має підвищену мутність, кольоровість, неприємний в'яжучий присмак, опалесціює, псує смак чаю, при пранні білизни надає їй жовтуватого відтінку і залишає іржаві плями. Такі властивості вода придбала за рахунок:

A *Перевищення концентрації заліза більше 1 мг/л

B Концентрації заліза 0,1-0,3 мг/л

C Концентрації хлоридів 30-50 мг/л

D Концентрації хлоридів 500 мг/л

E Концентрації сульфатів 250 мг/л

74. Мешканці села Підлюте користуються водою з шахтного колодязя, розташованого на околиці. Колодязь має старе дерев’яне цямбриння, кришку, спільного відра немає. Лабораторним аналізом води з цього колодязя виявлено підвищений вміст термостабільних кишкових паличок. Про що це свідчить?

A * Фекальне забруднення

B Забруднення води вірусами

C Органічне забруднення

D Попадання забруднених вод

E Забруднення органічними речовинами тваринного походження

75. В с. Голинь зареєстрований спалах інфекційного гепатиту А. Усі хворі користувались водою з центрального водогону. Водозабором є річка. Який мікробіологічний показник якості води є індикаторним показником, що характеризує забруднення вірусами:

A * Число колі-фагів

B Число патогенних мікроорганізмів

C Число термостабільних кишкових паличок

D Число бактерій групи кишкових паличок

E Число бактерій в 1 см3 води

83. Для водопостачання в населеному пункті використовується вода, яка у своєму складі містить: хлоридів 250 мг/л, сульфатів 240 мг/л, заліза 0,3 мг/л, нітратів 45 мг/л, фтору 0,26 мг/л, залишкового вільного хлору 0,4 мг/л. При тривалому вживанні такої води у населення може розвитись захворюваність на:

A *карієс зубів

B флюороз

C ендемічний зоб

D тиреотоксикоз

E метгемоглобінемія

87. Які значення мікробіологічних показників безпеки питної води, що подається централізовано, дають можливість використовувати воду без шкоди для здоров'я населення?

A * мікробне число не більше 100 в 1 мл, а колі-індекс не більше 3

B мікробне число 150 в 1 мл, а колі-індекс 4 в 1 л

C мікробне число 100 в 1 мл, а колі-індекс 5 в 1 л

D мікробне число 200 в 1 мл, а колі-індекс 6 в 1 л

E мікробне число 300 в 1 мл, а колі-індекс 10 в 1 л

88. Питна вода, що використовується для приготування лікарських розчинів в аптеці містить: нітратів – 200 мг/л, хлоридів – 250 мг/л, сульфатів – 200 мг/л, заліза – 0,2 мг/л. До яких захворювань може призвести застосування такої води?

A * Водно-нітратна метгемоглобінемія

B Гемосидероз

C Ентероколіт

D Флюороз

E Подагра

114. У селищі, що знаходиться в зоні добровільного відселення проведено радіометричний аналіз питної води з криниці. В результаті проведеного дослідження встановлено, що вміст радіонуклідів 90 Sr становить 3,7 Бк/л.Чи дозволяється використання даної питної води?

A *Дозволяється

B Заборонено

C Дозволяється вживати протягом 1 місяця

D Дозволяється вживати в обмеженій кількості

E Дозволяється вживати лише дорослому населенню

130. Захворюваність карієсом серед мешканців населеного пункту N складає 89%. Встановлено, що вода містить 0,1 мг/л фтору. Які профілактичні заходи варто здійснити?

A *фторування води

B чистити зуби

C робити інгаляції фтору

D застосовувати герметики

E їсти більше овочів


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)