АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міждержавний розшук

Читайте также:
  1. Арнольд розшукує Стара
  2. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.
  3. Глава 20. Слідчі (розшукові) дії
  4. Загальні положення про негласні слідчі (розшукові) дії
  5. Класифікація слідчих (розшукових) дій та їх види.
  6. КОМЕНТАР ДО КЛОПОТАННЯ ПРО ДОЗВІЛ НА ПРОВЕДЕННЯ НЕГЛАСНОЇ СЛІДЧОЇ (РОЗШУКОВОЇ) ДІЇ ВСТАНОВЛЕННЯ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ РАДІОЕЛЕКТРОННОГО ЗАСОБУ
  7. Міжнародний розшук
  8. Особливості використання матеріалів оперативно-розшукової діяльності як приводів і підстав для початку досудового розслідування.
  9. Повноваження прокурора з нагляду за додержанням законів при проведенні оперативно-розшукових заходів, що тимчасово обмежують конституційні права і свободи людини.
  10. Постанова слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій може бути оскаржена слідчому судді.
  11. Правова основа оперативно-розшукової діяльності.

16.1. Міждержавний розшук здійснюється міністерствами внутрішніх справ
країн - учасниць Співдружності Незалежних Держав на території зазначених
держав.

Взаємодія міністерств внутрішніх справ відбувається відповідно до вимог Інструкції про єдиний порядок здійснення міждержавного розшуку осіб, затвердженої Рішенням Радою міністрів внутрішніх справ Співдружності Незалежних Держав від 07.09.2007, міждержавних та міжнародних договорів (угод).

Міждержавний розшук осіб - це комплекс оперативно-розшукових, пошукових, інформаційно-аналітичних і інших заходів міністерств внутрішніх справ, здійснюваних відповідно до міжнародних угод і національного законодавства з використанням Міждержавного інформаційного банку спрямованих на виявлення з метою наступного арешту або надання інформації про всі категорії розшукуваних, що перебувають за межами держави-ініціатора розшуку, але в межах території держав-учасниць СНД..

Міждержавний розшук здійснюється відносно осіб:

- обвинувачених та підсудних, які переховуються від дізнання, слідства і
суду;

-засуджених до позбавлення волі, які переховуються від виконання вироку суду після набрання ним законної сили;

-безвісно зниклих осіб, тобто таких, що пропали раптово без видимих на те причин;

- осіб невпізнаних трупів.

При міждержавному розшуку осіб використовується сигнальна система всіх оперативно-розшукових обліків інформаційних центрів і адресних бюро міністерств внутрішніх справ.

Формування й ведення централізованого інформаційного масиву міждержавного розшуку здійснюється Головним інформаційно-аналітичним центром Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації в рамках міждержавного інформаційного банка, що функціонує відповідно до Угоди про взаємини міністерств внутрішніх справ у сфері обміну інформацією від 3 серпня 1992 р.

Для приведення у відповідність розшукових обліків інформаційних підрозділів міністерств внутрішніх справ (або інших уповноважених органів, що виконують дані функції відповідно до національного законодавства) із централізованим обліком МІБ проводяться щорічні звірки. Порядок і строки проведення звірок встановлюються ПАН, МВС Росії 16.3 Організація розшуку на території країн СНД:

Перевірка розшукуваних і встановлюваних осіб по обліках без вісті зниклих, невпізнаних трупів, здійснюється за допомогою направлення запитів з додатком розпізнавальних карт в інформаційні центри центральних апаратів органів внутрішніх справ (або інші уповноважені органи, що виконують дані функції відповідно до національного законодавства) держав-учасниць СНД. Після перевірки за обліками інформаційних центрів, зазначені запити направляються в ПАЦ МВС Росії, звідки повертаються ініціаторові запиту з відміткою про результати перевірки.

До розпізнавальних карт обов'язково додаються фотографії форматом 4x6. Не допускається виготовлення фотовідбитків з використанням копіювально-множної техніки. При наявності технічної можливості розпізнавальні карти заповнюються в електронному виді й направляються по магістральній мережі передачі даних (ММПД).

16.4.Органами внутрішніх справ запитуваної сторони можуть не надаватися відповіді на орієнтування загального характеру, які не містять конкретної інформації, необхідної для перевірки.

16.5.Канали РА Укрбюро Інтерполу не використовуються для рішення завдань міждержавного розшуку.

17.1 Оголошення розшуку на території країн СНД:

Міждержавний розшук оголошується у випадках, коли міри розшуку, розпочаті державою - ініціатором розшуку, не привели до встановлення або затримання розшукуваного і є підстави припускати, що розшукувана особа виїхала або мала намір виїхати в іншу держав-учасниць СНД, або є відомості про наявність родинних і інших зв'язків розшукуваного на території однієї або декількох країн Співдружності, але не пізніше трьох місяців після оголошення державного розшуку

Міждержавний розшук обвинувачених та підсудних, які переховуються від дізнання, слідства і суду, засуджених до позбавлення волі, які переховуються від виконання вироку суду після набрання ним законної сили, безвісно зниклих осіб, та особи невпізнаного трупа, оголошується постановою, яка виноситься органом внутрішніх справ, що здійснює розшук.

До постанови може додаватися додаткова інформація про розшукуваних осіб, що буде сприяти розшуку, у тому числі фотографії. При наявності технічної можливості додаткова інформація повинна надходити по ММПД в електронному виді, у форматі, установленому ПАЦ МВС Росії.

17.1.1 Постанови про оголошення міждержавного розшуку й відомості про
розшукуваних осіб (у тому числі про передбачувані держави перебування)
ініціатором розшуку направляються в інформаційний центр центрального апарата
органа внутрішніх справ (або інший уповноважений орган, що виконує дані
функції відповідно до національного законодавства) держави-учасниць СНД,
звідки надходять у ПАЦ МВС Росії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)