АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Блок 5. Проміжний і кінцевий мозок

Читайте также:
  1. Кінцевий (передній) мозок
  2. Кінцевий контроль рівня знань студентів
  3. Практика - основа, ціль і кінцевий результат пізнання.
  4. Проміжний контроль рівня знань студентів

1. Проміжний мозок: розвиток, зовнішня будова, частини; описати і продемонструвати на препаратах.

2. Таламус: зовнішня та внутрішня будова, описати і продемонструвати на препаратах. Ядра таламуса, їх функціональне значення.

3. Метаталамус: частини, їх зовнішня і внутрішня будова, функціональне значення, зв’язки; описати і продемонструвати на препаратах.

4. Епіталамус: частини, їх зовнішня і внутрішня будова, функціональне значення. Шишкоподібна залоза: будова, функція. Описати і продемонструвати на препаратах.

5. Гіпоталамус: частини, зовнішня будова, описати і продемонструвати на препаратах. Ядра гіпоталамуса, їх топографія і функціональне значення.

6. Гіпофіз: топографія, частини. Адено і нейрогіпофіз, їх зовнішня і внутрішня будова, функції, зв’язки. Гіпоталамо-нейрогіпофізарна та гіпоталамо-аденогіпофізарна системи.

7. Третій шлуночок: розвиток, стінки, сполучення, функціональне значення; описати і продемонструвати на препаратах.

8. Кінцевий (великий). мозок: розвиток, півкулі, поверхні, частки, їх межі.. Продемонструвати на препаратах.

9. Верхньобічна поверхня півкуль головного мозку, борозни і закрутки. Локалізація кіркових кінців аналізаторів в корі верхньобічної поверхні півкуль.

10. Присередня та нижня поверхні півкуль головного мозку, борозни і закрутки. Локалізація кіркових кінців аналізаторів в корі присередньої та нижньої поверхонь півкуль головного мозку.

11. Кора кінцевого мозку, цито- та мієлоархитектоніка. Роботи В.О.Беца.

12. Біла речовина кінцевого мозку. Мозолисте тіло, склепіння, топографія, частини, функціональне значення; описати і продемонструвати на препаратах.

13. Нюховий мозок: складові компоненти, функціональне значення; описати і продемонструвати на препаратах.

14. Базальні ядра: топографія, частини, функціональне значення; описати і продемонструвати на препаратах. Смугасте тіло: топографія, частини. Стріо-палідарна система, її функціональне значення.

15. Внутрішня капсула, топографія, частини, будова. Описати і продемонструвати на препаратах. Проекція провідних шляхів передньої, задньої ніжок та коліна.

16. Лімбічна система: складові компоненти, функціональне значення. Описати і продемонструвати на препаратах.

17. Бічні шлуночки: розвиток, частини, топографія, сполучення. Передній, задній, нижній роги та центральна частина бічних шлуночків, їх стінки. Описати і продемонструвати на препаратах.

18. Оболони головного мозку: назвати. Тверда оболонка головного мозку, її відростки, веноні синуси, шляхи її відтоку крові із синусів. Відмінність між твердою оболонкою головного і спинного мозку.

19. Оболони головного мозку: назвати. Павутинна оболонка, над- і підпавутинний простори, цистерни. Циркуляція спинномозкової рідини.

20. Оболони головного мозку: назвати. Судинна оболонка. Особливості кровопостачання головного мозку. Велізієве коло, ромб Захарченка.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)