АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Панель завдань та Меню Пуск

Читайте также:
  1. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку
  2. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  3. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  4. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  5. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  6. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  7. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  8. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  9. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  10. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  11. Варіанти виконання завдань
  12. Варіанти завдань

Панель задач розміщена на робочому столі. Тут міститься кнопка Пуск, тут з’являються кнопки всіх запущених програм і відображається час. Однак основна функція панелі задач – надання можливості переключатись між програмами.

Як правило, панель завдань розташовується внизу робочого столу (рис. 6), однак Windows дозволяє перемістити її до будь-якому куті екрана. Для цього слід натиснути на ній лівою клавішею мишки і не відпускаючи перетягти панель в довільний кут екрану. При відкриванні якоїсь папки на панелі завдань з’являється кнопки. Завдяки чому дуже зручно використовувати для переходу з однієї програми в іншу. Якщо клацнути на кнопці якоїсь з програм на панелі завдань вікно відповідної програми виводиться на передній план на робочому столі.

Рис. 6. Панель задач.

 

Якщо на панелі не вистачає місця, кнопки подібних програм можна групувати в одну (рис. 7).

Рис. 7. Групування подібних програм.

 

Також на панелі завдань знаходиться панель інструментів швидкого запуску, область повідомлень і мовна панель (рис. 8). Панель швидкого запуску призначена для ярликів програм, які найчастіше використовуються. Для того, щоб на панелі швидкого запуску помістити потрібний значок, досить просто перетягнути його туди з робочого столу або з меню Пуск.

На область повідомлень відображаються поточний час, а також містяться значки активних завдань, запущених системною.

Мовна панель автоматично відображається на панелі завдань, якщо використовується кілько мов і, відповідно, розкладок клавіатури. Крім того тут можуть міститись кнопки, що керують розпізнаванням мови і рукописного тексту.

Рис. 8. Інтерфейс панелі задач.

 

Наступний елемент панелі задач кнопка меню Пуск. Відкривши меню можна побачити, що воно ділиться на чотири частини (рис. 9).

Рис. 9. Інтерфейс кнопки Пуск.

 

У верхній частині відображене ім’я користувача, доповнене зображенням. Якщо клацнути на цьому зображенні, відкривається діалогове вікно, де можна вибрати для облікового записку інший значок.

У нижній частині містяться команди Завершення сеансу (Вихід з системи) і Вимкнути комп’ютер. Команда Вимкнути комп’ютер служить для вимкнення комп’ютера. Завершення сеансу використовується, коли потрібно завершити поточний сеанс роботи і, не вимикаючи комп’ютер, почати новий сеанс (наприклад, коли один користувач завершив роботу, а інший приступає до роботи вибравши інший обліковий запис).

Ліва частина меню Пуск містить команди для запуску програм. Вона поділена вертикальними лініями ще на три частини. Внизу є команда Усі програми, при виборі якої відкривається підменю, що дозволяє одержати доступ до усіх установлених на комп’ютері програм. Команди цього підменю, доповнені зображенням трикутників, відкривають нові підменю.

У середній частині міститься команди для запуску найчастіше використовуваних програм. Тут враховується кількість запусків кожної програми, і, в залежності від цього числа, команда займає положення вище або нижче в цьому списку.

У правий частині меню Пуск можна знаходяться кілька команд:

· Мої документи. Системна папка, призначена для зберігання створеної користувачем інформації. Тут ви знайдете файл, з яким працювали раніше. Для того, щоб очистити дану папку слід вилучити з неї всі записи.

· Мої малюнки. Тут міститься створені вами графічні файли.

· Моя музика. Ця папка містить музичні файли.

· Мій комп’ютер. Відкриває однойменне вікно, що надає доступ до дисків, папок і файлів.

· Панель управління. Надає можливість налаштовувати операційну систему.

· Підключення. Надає доступ до наявних мережних підключень.

· Довідка та підтримка. Відкриває вікно центру довідки і підтримки Windows XP.

· Знайти. Дозволяє здійснити пошук таких об’єктів, як файли і папки, комп’ютери.

· Виконати. Відкриває вікно запуск програми, де задається виконуваний файл програми, яку ви хочете запустити.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)