АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Показники боргового навантаження

Читайте также:
  1. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  2. Аналітичні показники та середні характеристики рядів динаміки. Трендові моделі
  3. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  4. Асортимент, показники якості і умови зберігання соняшникової та кукурудзяної рослинних олій
  5. БАКТЕРІОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ
  6. Безробіття, його показники і види. Допомога до безробіттю.
  7. Біоелектричні показники серця (ЕКГ)
  8. В яких відповідях названі показники (характеристики) злочинності?
  9. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  10. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  11. Вертикальні навантаження
  12. Використання індексного методу для аналізу впливу окремих факторів на показники

 

Обсяг державного боргу та його структура значною мірою визначають рівень боргового навантаження та стан платоспроможності країни.

Загальноприйнятими є такі показники виміру боргового тягаря країни:

- відношення суми державного боргу до ВВП;

- відношення суми державного зовнішнього боргу до ВВП;

- відношення державного зовнішнього боргу до доходів від експорту товарів та послуг;

- відношення платежів з обслуговування (у тому числі погашення) зовнішнього боргу до суми доходів державного бюджету;

- відношення платежів з обслуговування (у тому числі погашення) зовнішнього боргу до ВВП;

- відношення державного боргу до доходів державного бюджету;

- відношення платежів з обслуговування (у тому числі погашення) державного боргу до ВВП;

-..................................................................................................................................................................................................................................................;

-..................................................................................................................................................……………............................................................................

 

           
 
 
   
 
   

 


 

 

Для оцінки ліквідної позиції економіки країни використовують відношення платежів з обслуговування (у тому числі погашення) зовніш­нього боргу до експорту товарів та послуг у відсотках:

- за допомогою показника дається оцінка платоспроможності країни на найближчу перспективу;

- показник вважають критичним, коли його рівень досягає 20–25%;

- _________________________________________________________________________________________________________________________.

 

 
 

 

 


Розкриваючи рівень боргового навантаження на економіку країни, доцільно визначити динаміку ВВП та державного боргу з розрахунку на кожного жителя, при цьому критичне значення показника складає 785 дол./рік на душу населення.

 

Для забезпечення платоспроможності держави вживалися заходи, що позитивно вплинули на динаміку державного боргу та боргове навантаження:

- стримування зростання державного боргу здійснювалося через затвердження збалансованого бюджету та досягнення профіциту бюджету;

- з метою виконання зовнішніх зобов’язань за відсутності зовнішнього фінансування НБУ поповнював свої валютні резерви – кошти частково було спрямовано на виплату боргів МВФ і кредиторам бюджету;

- з метою пом’якшення піків боргових виплат проведено реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу;

- ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..;

- ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Здійснення структурної перебудови, впровадження нових технологій зумовило підвищення попиту на імпорт інвестиційних товарів. Разом із тим, активізація імпортних поставок товарів, реалізація міжурядових кредитних ліній та здійснення нерезидентами іноземних інвестицій в майновій формі, що спрямовані на збільшення експорту в майбутньому, вплинули на погіршення стану торговельного балансу в короткостроковій перспективі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)