АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На основі ситуативного аналізу потрібно визначити суб’єкт ризику, об’єкт, джерела та фактори ризику, можливі загрози щодо розвитку підприємницької діяльності

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  3. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  4. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  5. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  6. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  7. VІІ.Участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
  8. А. В літописі часто говориться про те, як племена сплачували данину. Що означає виплата данини ? На основі наведених уривків поясніть, що мала включати данина?
  9. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  10. Автотранспортні джерела викидів Д1...Д4
  11. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  12. Аналіз документів як метод соц.аналізу

Завдання 10.

Підприємство орендар виробничих приміщень, не якісно оцінивши вартість і ліквідність активів автомайстерні, надала їй вільні площі у суборенду. Дохід та чистий прибуток автомайстерні нестабільний (залежить від сезонності).

На основі ситуативного аналізу потрібно визначити об’єкт, суб’єкт, джерела та фактори ризику, можливі загрози бізнесу підприємства орендаря та автомайстерні.

Завдання 11.

Підприємство спеціалізується на виробництві рибних консервів з допомогою автоматизованої технологічної поточної лінії. Технологічне обладнання експлуатується в одну зміну. Риба для переробки поставляється з регіональних складів-холодильників періодично «самовивозом», раз на тиждень, на умовах передоплати. Склад готової продукції морально та фізично застарілий, площі його використовуються на 70%. Консерви поставляються торгівельним підприємствам своїм транспортом періодично, раз на тиждень, – на умовах «під реалізацію».

Керівництву необхідно визначити стратегію щодо переходу на роботу підприємства у дві зміни, перебудови логістики постачання та реалізації продукції.

На основі ситуативного аналізу потрібно визначити об’єкт, суб’єкт, джерела та фактори ризику, можливі загрози бізнесу.

Завдання 12.

Підприємство розташовано у на території села на відстані 300 м від р. Рось. Виготовляє на сучасному автоматизованому технологічному обладнанню продукцію побутової хімії. Має свій склад для зберігання сировини та напівфабрикатів. Склад готової продукції (морально і фізично застарілий) орендується у місцевій агрофірмі. реалізує. Обсяг виробництва та реалізації продукції не дозволяє підприємству у повному обсязі використовувати всі складські площі. Підприємство приймає рішення про здачу в суборенду певної їх частини.

На основі ситуативного аналізу потрібно визначити об’єкт, суб’єкт, джерела та фактори ризику, а також можливі загрози бізнесу.

Завдання 13.

Підприємець планує в районному центрі відкрити центр з продажу комп’ютерної техніки, її ремонту та сервісного обслуговуванню. На початковому етапі проекту (один рік-півтора) орендуються торгівельні площі та частина товарного складу магазину «Все для сільхозтехніки». Діючий персонал: один менеджер з продажу (має вищу освіту з комп’ютерної техніки та 10-річний досвід роботи з її експлуатації); один продавець (освіта – загально-освітня школа, спеціалізація інформаційні технології, стаж роботи – один рік продавцем мобільних телефонів). Товар завозить власник підприємства своїм транспортом з оптового регіонального складу по мірі реалізації товару. Виконуються індивідуальні замовлення покупців щодо виду, марки, комп’ютерної техніки, периферії, програмного забезпечення, мережевого обладнання, комплектуючих.

На основі ситуативного аналізу потрібно визначити суб’єкт ризику, об’єкт, джерела та фактори ризику, можливі загрози по здійсненню та розвитку підприємницької діяльності.

Завдання 14.

Лізингова компанія, оцінивши вартість і ліквідність активів автомайстерні, надала їй необхідне обладнання з забезпеченням заставою з подальшим викупом. Щорічні доходи та чистий прибуток підприємства є достатніми, аби, не зашкоджуючи поточній діяльності майстерні, сплачувати лізингові платежі. Але рівень фінансових надходжень та поточних витрат не стабільний під впливом фактора сезонності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)