АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ФІНАНСОВИХ УПРАВЛІННЯХ

Читайте также:
  1. I. Описание практики.
  2. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  3. Аналіз існуючої практики менеджменту.
  4. Аналіз ризику та ефективності управління портфелем фінансових інвестицій.
  5. Аналіз рівня, динаміки і структури фінансових результатів.
  6. Аналіз та оцінка ефективності фінансових інвестицій
  7. Аналіз фінансових інвестицій у системі прийняття управлінських рішень.
  8. Аналіз фінансових результатів діяльності та рентабельності
  9. Аудит доходів та фінансових результатів.
  10. База практики - Управление Федеральной службы государственной регистрации, кадастра и картографии по Республике Башкортостан
  11. Вартість якого різновиду фінансових інвестицій (ФІ) може амортизуватися відповідно до стандартів бухгалтерського обліку?
  12. Вибір бази практики

Орієнтовний тематичний план

№ з\п   Зміст практики Тривалість днів
1.     2.   3. 4.   5. Характеристика фінансового управління райдержадміністрації, робочі місця, їх функціональне призначення Організація роботи по плануванню та складанню дохідної та видаткової частини бюджету Організація роботи по виконанню місцевого бюджету Документальне забезпечення діяльності фінансового управління та звітність про виконання бюджету Інформаційне забезпечення роботи фінансового управління          
  Разом  

 

1. Характеристика фінансового управління райдержадміністрації, робочі місця, їх функціональнепризначення

Вивчення місця фінансового управління в системі місцевих фінансів країни; забезпечення реалізації місцевої бюджетної політики на відповідній території.

Ознайомлення з нормативно-правовою базою функціонування фінансового управління РДА; структурою фінансового управління РДА; головними завданнями та функціями фінансового управління РДА; правами, обов'язками та відповідальністю фінансового управління РДА; механізмом забезпечення реалізації державної бюджетної політики на відповідній території.

Загальна характеристика фінансового управління РДА:

• сфера обслуговування фінансового управління РДА;

• структура та штатний розпис фінансового управління РДА;

• основні завдання і функції відділів;

• організація роботи та документообіг фінансового управління РДА.

2. Організація роботи по плануванню та складанню дохідної та видаткової частини бюджету

Ознайомлення з механізмом розробки і доведенням до головних розпорядників бюджетних коштів інструкцій з підготовки бюджетних запитів; порядком та термінами розроблення бюджетних запитів головними розпорядниками бюджетних коштів; порядком складання і розгляду проекту місцевого бюджету; аналізом бюджетного запиту, поданого головним розпорядником бюджетних коштів, щодо його відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів.

Вивчення порядку прийняття рішень про включення бюджет­ного запиту до пропозиції проекту місцевого бюджету перед поданням його на розгляд районної державної адміністрації; аналізу соціально-економічних показників розвитку району та врахування їх під час складання районного бюджету; організації роботи, пов'язаної із скла­данням проекту районного бюджету; забезпечення протягом бюджет­ного періоду відповідності розпису місцевого бюджету встановленим бюджетним призначенням.

3. Організація роботи по виконанню місцевого бюджету

Вивчення забезпечення протягом бюджетного періоду відповідності розпису місцевого бюджету встановленим бюджетним призначенням; здійснення у процесі виконання місцевого бюджету за доходами прогнозування та аналізу доходів відповідного місцевого бюджету; організації виконання районного бюджету разом із іншими структурними підрозділами районної держадміністрації, виконавчими органами сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад, органами державної податкової служби, територіальними органами Державного казначейства.

Ознайомлення з механізмом забезпечення надходження доходів до районного бюджету та вжиття заходів до ефективного витрачання бюджетних коштів; порядком складання розпису доходів і видатків районного бюджету; організацією забезпечення фінансування заходів, передбачених відповідним місцевим бюджетом; методами підготовки пропозицій щодо внесення змін до розпису у межах річних бюджетних призначень та здійснення у встановленому порядку взаємних розрахунків до районного бюджету з обласним бюджетом і бюджетами нижчого рівня.

4. Документальне забезпечення діяльності фінансовогоуправління та звітність про виконання бюджету

Вивчення основних видів бухгалтерських документів, які використовуються в діяльності фінансового управління РДА; балансів, звітів про виконання місцевих бюджетів та інших фінансових звітів.

Проведення аналізу стану надходження доходів до районного бюджету; підготовка пропозицій щодо доцільності запровадження на території району місцевих податків, зборів, а також пільг.

Проведення на базі статистичної і фінансової звітності і прогнозних розрахунків аналізу економічного і фінансового стану підприємств, установ і організацій, розташованих на відповідній території, тенденцій і динаміки розвитку різних форм власності. Пропозиції щодо визначення додаткових джерел фінансових ресурсів.

Дослідження механізму фінансування підприємств, установ та організацій, переданих у встановленому законом порядку в управління місцевій держадміністрації, а також заходів, пов'язаних з розвитком житлово-комунального господарства, благоустроєм, дорожнім будівництвом, охороною довкілля та громадського порядку, інших заходів, передбачених законодавством.

Вивчення порядку складання і затвердження кошторисів та планів використання коштів установами і організаціями, які фінансуються з районного бюджету.

6. Інформаційне забезпечення роботи фінансового управління РДА

Ознайомлення з характеристикою роботи інформаційних систем фінансового управління; особливостями ведення платіжних документів; вихідною звітною документацією.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)