АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір бази практики

Читайте также:
  1. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  2. Вибір методів атестації.
  3. Вибір монтажних пристосувань та виду крану
  4. Вибір обладнання
  5. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді
  6. Вибір питань.
  7. Вибір пріоритетних справ
  8. Вибір пріоритетних справ менеджера
  9. Вибір системи виробничого навчання
  10. Вибір теми
  11. Вибір теми, підбір та вивчення літератури

Педагогічна практика студентів

Педагогічна практика студентів є невід¢ємною складовою процесу підготовки викладачів економіки. Вона проводиться на базах загальноосвітніх середніх навчальних, професійно-технічних закладів, коледжів тощо.

Метою проведення педагогічної практики є закріплення знань з дисциплін психолого-педагогічного циклу «Психологія і педагогіка», «Комунікаційні процеси у навчанні», «Психологія діяльності і навчальний менеджмент», «Методика викладання економіки».

Практика використовується для збирання інформації, яка є необхідною при виконанні курсової роботи з методики викладання економіки, посилення практичної підготовки до складання Державної атестації для отримання кваліфікації викладача економіки.

Форми, тривалість та терміни проведення педагогічної практики визначаються у навчальних планах і представлені у таблиці 1.

Таблиця 1

Організаційні основи проведення педагогічної практики

№ з/п Характеристики Зміст характеристик
1. Форма проходження практики Активна педагогічна практика
2. Термін проходження 5;6 навчальні семестри
3. Тривалість 120 годин

 

За результатами проходження педагогічної практики кожним студентом індивідуально готується звіт і складається диференційований залік.

 

Зміст практики

Зміст та послідовність проходження практики визначається робочою програмою педагогічної практики, яка відповідає нормативно-правовим документам України, освітньо-кваліфікаційній характеристиці, освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів з економіки, навчальному плану.

Робота студентів на базах практики включає:

- складання календарного плану проходження педагогічної практики, ознайомлення із особливостями організації навчально-виховного процесу в навчальному закладі;

- знайомство з групою навчання, індивідуально-психологічними та віковими особливостями тих, хто навчається;

- відвідування занять викладачів економічних дисциплін, економічної географії, відповідних факультативних занять;

- письмовий аналіз одного із відвіданих занять;

- розробка планів-конспектів занять та підготовка до їх проведення у відповідній групі навчання;

- самостійне проведення занять.

Вибір бази практики

Педагогічна практика студентів проводиться на базах практики, які мають відповідати вимогам програми.

Визначення баз практики здійснює кафедра педагогіки і психології. Студенти можуть самостійно підбирати для себе базу практики і узгоджувати її з кафедрою.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)