АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір теми, підбір та вивчення літератури

Читайте также:
  1. I. Вивчення нового матеріалу
  2. I. Вивчення нового матеріалу
  3. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  4. III. Вивчення нового матеріалу
  5. III. Вивчення нового матеріалу
  6. IV. Вивчення нового матеріалу.
  7. VІІІ. список літератури за курсом
  8. БАЗОВІ ЗНАННЯ, ВМІННЯ НАВИЧКИ,НЕОБХІДНІ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ТЕМИ (міждисциплінарна інтеграція)
  9. Базові знання, вміння, навички, які необхідні для вивчення теми.
  10. Вибір бази практики
  11. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  12. Вибір методів атестації.

 

Кожен студент самостійно обирає тему курсової роботи керуючись типовою тематикою (додаток 1). Якщо в групі є кілька бажаючих обрати одну тему, то в цьому випадку викладач сам розподіляє теми курсових робіт. Кожному студентові призначають керівника курсової роботи, з яким остаточно погоджується тема; план, який може бути поліпшений в процесі виконання роботи; термін її виконання. При цьому оформляється спеціальне завдання за формою, наведеною у додатку 3. Завдання додається до виконаної роботи.

Роботи, що виконані за темами, не погодженими з керівниками або подані пізніше встановленого строку, не рецензуються та не зараховуються. А студентові видається нова тема курсової роботи та встановлюється термін її виконання.

Курсову роботу виконують на основі вивчення літературних джерел, інструкцій, а також документаційних матеріалів конкретної установи, на базі якої буде розроблятися тема.

Приступаючи до виконання курсової роботи, студент повинен самостійно або з допомогою керівника підібрати матеріал, який буде покладено в її основу, скласти детальний список необхідної літератури (книги, брошури, статті), вивчити літературу і зробити висновки.

Робота з відібраною літературою вимагає певної системи. Попередньо ознайомившись з відповідним розділом курсу і вивчивши розділи у рекомендованих навчальних посібниках, необхідно приступити до читання книг, брошур, статей, що торкаються обраної теми. Читаючи літературу, необхідно виписувати найбільш важливі відомості, визначення, точки зору, факти, статистичні дані, робити висновки з проблеми, що вивчається.

Конспектувати літературу краще не в зошиті, а на окремих аркушах, причому з одного його боку. Зміст записів на кожному аркуші повинен відповідати одному з питань теми, що вивчається.

Вивчивши всю літературу, зроблені на аркушах записи слід згрупувати за окремими питаннями теми. Відразу буде видно, з якого питання мало матеріалу і що необхідно продовжувати його відбір.

Важливе значення має підбір і обробка документів. Документаційні матеріали необхідно відбирати найбільш нові, аналізувати їх, зіставляти, узагальнювати. Необхідними рисами тексту курсової роботи повинні бути простота, точність і лаконічність викладу її змісту. Текст роботи має бути ретельно відредагований.

Треба уникати багатослів’я, занадто емоційних виразів, використання зайвих слів. Стиль викладення матеріалу має бути офіційно-діловим. Речення мають бути якомога коротшими. Це полегшує вираз і розуміння думки. Викладення матеріалу потрібно робити від третьої особи.

Для підтвердження висновків, що випливають з дослідження, у роботі можуть наводитися цитати з використаних літературних джерел. Проте занадто захоплюватись цитатами не слід. Цитати, що наводяться у тексті, обов’язково повинні супроводжуватися згадуванням їхніх джерел у вигляді підрядкових посилань.

Однією з форм роботи над літературою та первісними матеріалами і джерелами є збір та обробка фактів і даних, які є основою органічного зв’язку теорії та практики. З усіх фактів і цифр, які є в літературі, що вивчається, слід використовувати лише ті, які мають безпосереднє відношення до теми роботи.

Пропонується використовувати схеми, таблиці, що дозволять більш наочно ілюструвати процеси та закономірності, які розглядаються в роботі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)