АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Таблиці. Таблиці використовують для кращого унаочнення та зручності по­рівняння показників

Читайте также:
  1. Завдання 1. Створення таблиці та виконання обчислень у таблиці.
  2. Завдання за варіантами надані в таблиці.
  3. Назва таблиці
  4. Після таблиці зробити висновки.
  5. Таблиці
  6. Таблиці в базах даних

Таблиці використовують для кращого унаочнення та зручності по­рівняння показників. Цифрові дані треба оформлювати як таблицю, що зви­чайно повинна мати форму, наведену нижче:

Вільний рядок

Таблиця 1.1

Розрахункова таблиця для визначення якості планування у 2012 році

Найменування продукції Планове значення обсягу виробництва, тис.грн Фактичне значення обсягу виробництва, тис.грн Відхилення Якість складання прогнозів і планів
тис.грн %
Канати 25100,00 30867,32 5767,32 +22,98 1,2298
Сітка 543,20 617,55 74,35 +13,69 1,1369

Вільний рядок

На кожну таблицю має бути посилання в тексті, при посиланні треба друкувати слово «табл. 1.1» із зазначенням її номера.

Таблиці потрібно нумерувати в межах розділу арабськими цифрами. У такому разі номер таблиці складають з номера розділу та порядкового номера таблиці в цьому розділі, відокремлених крапкою. В залежності від змісту таблиць, текст у них розміщують шрифтом Times New Roman розміром 10-12 pt. з одинарним інтервалом. Висота рядків таблиця повинна бути не менше 8 мм.

Таблиці кожного додатка нумерують окремо.

Назва таблиці повинна відображати зміст таблиці, бути конкретною і стислою. Назву таблиці друкують з першої великої літери і розташовують по центру сторінки. При розміщенні таблиці від основного тексту відступають один пустий рядок, також пустий рядок відступається після розміщення таблиці.

Якщо частину таблиці перенесено на іншу сторінку, то назви заголовків та підзаголовків переносять на наступну сторінку із зазначенням надпису: «Продовження табл. 1.1». При розриві таблиці, остання частина закінчується надписом «Закінчення табл. 1.1».

Допускається поміщати таблицю уздовж довгої сторони листа.

Заголовки колонок та рядків таблиці потрібно писати з великої літери, підзаголовки колонок - з малої літери, якщо вони становлять одне речення із заголовком колонки, або з великої літери, якщо вони мають самостійне значення. У кінці заголовка чи підзаголовка крапку не ставлять. Переважна форма іменників у заголовках - однина. Заголовки колонок та текст рядків таблиці центрують чи зміщують ліворуч на нульову позицію, зважаючи на специфіку таблиці.

Заголовки колонок записують здебільшого паралельно рядкам таб­лиць. За потреби можна розташовувати заголовки колонок перпендикулярно до рядків.

Допускається нумерувати колонки таблиці арабськими цифрами:

- якщо в тексті треба посилатися на колонку;

- якщо шапка таблиці має великі розміри, а таблицю треба переносити на чергову сторінку.

Таблицю залежно від її розміру подають відразу після тексту, де на неї посилаються, або якнайближче до першого посилання (на черговій сторінці), а за потреби у додатку.

Особливу увагу слід звертати на позначення одиниць вимірювання показників (їх зазначають у графах). Іноді – у заголовку таблиці (якщо в ній однорідні показники), а іноді – після назви показника.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)