АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір робочої рідини

Читайте также:
  1. А) система для передачі крутного моменту від вала ротора до робочої машини (генератора)
  2. В якому випадку не враховується тиск на поверхні рідини при розрахунку навантажень, що спричиняє рідина на тверді поверхні?
  3. ВЕДЕННЯ РОБОЧОЇ КАРТИ
  4. Вибір альтернативної стратегії.
  5. Вибір бази практики
  6. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  7. Вибір варіанта контрольної роботи
  8. Вибір варіанта контрольної роботи
  9. ВИБІР ВАРІАНТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. Вибір варіанту контрольної роботи. Підбір і вивчення літератури.
  11. Вибір варіанту розрахунково-графічної (контрольної) роботи
  12. Вибір високовольтних вимикачів та приводів.

Опис схеми гідропривода

 

 

Рисунок 1 – Принципова схема гідропривода

 

Принципові схеми об'ємного гідропривода поступального руху подані на рис 1. Робоча рідина з бака Б подається насосом Н через розподільник Р у робочу порожнину гідроциліндра Ц. Шток гідроциліндра навантажений силою F. Надлишок рідини, що нагнітається насосом, відводиться в бак Б через клапан переливний КП (схеми 12, 4, 5, 7, 8, 9) чи через дросель ДР (схеми З, 6, 10). У схемах З, 6, 10 встановлений запобіжний клапан КЗ, призначений для запобігання руйнуванню гідравлічної системи при підвищенні навантаження. Для регулювання швидкості робочого органа встановлений дросель ДР. Відпрацьована рідина з порожнини гідроциліндра через розподільник Р і фільтр Ф зливається в бак Б.

За вибраним варіантом схеми гідропривода і заданими у табл.1 вихідними даними, а також взятим значенням робочого тиску визначити розміри гідроциліндра і підібрати гідророзподільник, гідродросель, гідроклапан, гідрофільтр. Розрахувати втрати тиску в гідролініях і гідроапаратах привода. Вибрати насос. Розрахувати потужність і к.к.д. гідропривода.

Еквівалентну шорсткість гідроліній взяти е= 0,06мм. Механічний к.к.д. гідроциліндра взяти таким, що дорівнює ηмц = 0,88- 0,92. Довжину напірної лінії, м, визначити за формулою

lH =1,5+0,1N,

де N - сума двох останніх цифр номера залікової книжки.

Довжина всмоктувальної лінії дорівнює

lВС =0,2lH,

а довжина зливної лінії

lЗЛ =1,15lH,

 

Довжину зливної лінії у схемах 3,6,10 розподілити між двома ділянками. Перша ділянка (від виходу з циліндра до трійника з’єднується з лінією дроселя) lзл1 =0,75 lзл, а друга ділянка (від трійника до входу в бак) - lзл1 =0,25 lзл.

Таблиця 1 – Вихідні дані

Варіант F, кН Vn, м/хв. p, МПа Робоча рідина
         

РОЗРАХУНОК І ВИБІР ПАРАМЕТРІВ ГІДРОУСТАТКУВАННЯ

Вибір робочого тиску

Значення робочого тиску, МПа, вибирається з ряду нормативних, установлених ГОСТ 12445-80 даних [2]:

0,63; 1,0; 1,6; 2,5; 4,0; 6,3; 10; 16; 20; 25; 32.

Для умов роботи заданого гідропривода приймаємо P = МПа.

 

Вибір робочої рідини

Вибір робочої рідини виконується залежно від температурних умов, режиму роботи гідропривода і його робочого тиску. Нормальна температура робочої рідини становить 50-60°С. При такій температурі і тиску 2,5-16 МПа рекомендується застосовувати робочі рідини з кінематичною в'язкістю

ν = 9-50·10-6м2/с.

Робочу рідину вибирають за даними таблиці додатка Б: масло …

2.3Розрахунок розмірів гідроциліндра

Площу поршня гідроциліндра визначають за вибраним тиском і розрахунковим навантаженням із співвідношення

 

де S е - ефективна площа поршня гідроциліндра, м2;

Е - зусилля на штоці, Н;

р - робочий тиск, ПА;

ηмц - механічний к.к.д. гідроциліндра;

ηга - гідравлічний к.к.д. гідроапаратури.

Гідравлічний к.к.д. гідроапаратури т]га визначає втрати тиску в трубопроводах і гідроапаратурі, що входить до складу привода. Попередньо можна взяти г)га =0,8-0,9.

За отриманою ефективною площею поршня гідроциліндра визначають діаметр поршня залежно від схеми гідропривода за формулами:

а) для схем 2, 6, 9

 


(2.2)

де D- діаметр поршня гідроциліндра, м;

б) для інших схем

(2.3)

де а - відношення діаметра штока до діаметра поршня (а= —).

При цьому а вибираємо залежно від величини робочого тиску, а саме:

р > … Па а =….

Одержане значення діаметра поршня округлємо згідно з ГОСТ 12447-80 відповідно до ряду розмірів діаметрів [2].

Ряд розмірів діаметрів, мм: 4; 5; 6; 8; 10; 12; 16; 20; 25; 32; 36; 40; 45; 50; 56; 63; 70; 80; 90; 100; 110; 125; 140; 160; 180; 200;220; 250; 280; 320. Діаметр штока для всіх схем визначають із співвідношення

d = α · D. (2.4)

Значення діаметра штока округлюють до нормативного.

d =

За вибраними стандартними значеннями діаметрів поршня D і штока d уточнюють ефективні площі напірної і зливної Seзл порожнин гідроциліндра.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)