АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ. ВАТ «Племінний завод імені Літвінова»– багатогалузеве господарство, яке будує свою діяльність на цеховій структурі управління

Читайте также:
  1. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі (обсязі) пропопзиції: Чинники пропозиції.
  2. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ І ВИСНОВКИ
  3. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  4. ВЗАЄМОДІЯ ПОПИТУ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
  5. Визначення й обґрунтування вибору проблеми мешканців Харківської області, для вирішення якої слід розробити пропозиції до регіональної політики
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. ВИСНОВКИ
  11. Висновки
  12. Висновки

ВАТ «Племінний завод імені Літвінова»– багатогалузеве господарство, яке будує свою діяльність на цеховій структурі управління, де всі ланки управління укомплектовані фахівцями|спеціалістами| з|із| вищою і середньою спеціальною освітою. ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» спеціалізується на вирощуванні зернових, соняшнику, овочів; спеціалізація тваринництва – молоко, продукція вирощування КРС і свиней.

Під час дослідження головної проблематики курсової роботи, а саме організацію обліку доходів на ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» була також проаналізована його діяльність за 2007-2009 рр. щодо виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції та охарактеризоване фінансове становище підприємства. Як можна судити з назви дане підприємство спеціалізується на тваринництві, а саме провідним напрямком діяльності є свинарство. Рослинництво є допоміжним напрямком, продукти якого застосовуються для власних цілей.

Основною метою|ціллю| діяльності ВАТ «Племзавод імені Літвінова» є|з'являється| отриманням|здобуттям| прибутку. Але судячи з аналізу результатів діяльності підприємства, |та| с судячи з ре чистий прибуток і, відповідно, рівень рентабельності виробництва в течії останніх трьох років має тенденцію до зниження.

Земельна площа у 2009 році зменшилась на 196% в порівнянні з 2008 роком. Розмір основних фондів майже не змінився, але вони потребують постійного оновлення. Оборотні фонди збільшились у 2009 році на 14%, це пов’язане з ростом валової продукції на 18% і товарної продукції на 74%. Рентабельність основного виробництва зменшилась до – 11%, і це є дуже поганою ознакою, хоча у провідному напрямку діяльності підприємства (свинарства) рентабельність зросла до 43%. Коефіцієнт спеціалізації підприємства становить 0,75 і це свідчить про вузьку направленість підприємства. Всі показники фінансового стану підприємства є негативними і свідчать про можливе банкрутство підприємства в майбутньому, якщо не будуть впроваджуватись певні заходи для покращення економічної ситуації на підприємстві.

Виконання даної роботи допомогло мені закріпити та поглибити теоретичні знання, здобуті при вивченні дисципліни «Організація обліку», а зокрема з організації обліку доходів,і також освоїти методи виконання широкого кола типових планово-економічних розрахунків і обґрунтувань.

В межах даної роботи було досліджено організацію обліку доходів і результатів господарської діяльності, а саме:

· класифікацією доходів та віддзеркаленням її у плані рахунків бухгалтерського обліку та у фінансовій звітності;

· порядок визнання та методику оцінки доходів підприємства;

· відображення доходів на рахунках бухгалтерського обліку, їх списання на фінансові результати та відображення у фінансовій звітності;

· методику розрахунку та визнання нерозподіленого прибутку (непокритого збитку);

· методику оформлення господарських операцій за допомогою первинних документів та регістрів синтетичного обліку;

· щляхи вдосконалення впровадження новітніх комп'ютерних технологій та сучасного програмного забезпечення для забезпечення потреб обліку.

Організація обліку доходів і фінансових результатів ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» достатньо оптимізована і раціональна, тому не вимагає вдосконалення з боку методичних та методологічних засад обліку.

Незважаючи на присутність технологій автоматизації обліку на підприємстві, не можна казати про його тотальне та домінуюче поширення, більшість облікових працівників не мають комп'ютерних засобів, і тому ведуть облік за допомогою застарілих, рутинних, паперових способів відображення господарських операцій в аналітичні та синтетичні регістри. Даний факт показує, що новітні технології, тільки починають проникати в сферу обліку підприємства і загалом в АПК.

Закупівля декількох комп'ютерів дозволило б значно скоротити витрати часу на облік господарської діяльності, оптимізувавши тим самим, кількість працівників бухгалтерів та раціоналізувавши організацію обліку зокрема, а головним наслідком цього, буде зменшення витрат на оплату праці, що призведе до економічних вигод у майбутньому та покращенню оперативності та аналітичності організації обліку майже вдвічі.

Оперативне подання інформації про доходи і пов'язані з ними розрахунки за допомогою засобів ПК, дозволило б значно спростити розрахунки з покупцями та замовниками та пришвидшити на якусь долю, реалізацію продукції.

Роблячи підсумки можна говорити з впевненістю, що правильна організація обліку та раціональна робота облікового персоналу дозволяє зробити бухгалтерський облік більш оперативним та аналітичним, скорочує витрати робочого часу та раціоналізує документообіг на підприємстві, а також с контрагентами, що дозволяє пришвидшити процеси реалізації продукції та визнання доходів діяльності.

Втілення в практику зазначених рекомендацій з моєї думки будуть сприяти якісному вдосконалюванню організації обліку доходів на підприємстві ВАТ «Племзавод імені Літвінова» відповідно до Міжнародних стандартів обліку.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)