АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація товарів за широкими економічними категоріями

Читайте также:
  1. II. Класифікація основних засобів
  2. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  3. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  4. Аналіз витрат за економічними елементами.
  5. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  6. Банківські рахунки та їх класифікація.
  7. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  8. Біржі як елемент інфраструктури ринку. Класифікація бірж.
  9. Біржова торгівля як основа біржової діяльності. Історія еволюції біржової торгівлі. Поняття організованого ринку. Риси та класифікація організованих ринків.
  10. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст, класифікація
  11. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  12. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
Категорії класифікації
1* Харчові продукти та напої 11* Сировинні 111* Головним чином для промисловості
112* Головним чином для особистого споживання
12* Оброблені 121* Головним чином для промисловості
122* Головним чином для особистого споживання
2* Вихідні продукти для промисловості, не включені до інших категорій 21* Сировинні
22* Оброблені
3* Паливо та мастильні матеріали 31* Сировинні
32* Оброблені 321* Автомобільний бензин
322* Інші
4* Капітальне обладнання (крім транспортного устаткування) і деталі і приналежності для нього 41* Капітальне обладнання (крім транспортного устаткування)
42* Деталі й приналежності
5* Транспортне устаткування та деталі та прилади для нього 51* Легкові автомобілі
52* Інше 521* Промислове
522* Непромислових
53* Деталі й приналежності
6* Споживчі товари, не включені до інших категорій 61* Тривалого користування
62* Напівтривалого користування
63* Короткочасного користування
7* Товари, не включені до інших категорій

 

Відповідно до міжнародної стандартної торгової класифікації виділено 262 групи, 1023 підгрупи та 2970 основні позиції (з яких 335 приходиться на харчові продукти та живі тварини, 21 – напої та тютюн, 239 – непродовольча сировина, окрім палива, 32- мінеральне паливо, змащувальне мастило і аналогічні матеріали, 41 - тваринне і рослинне масло, жири і віск, 467 - хімічні речовини й аналогічна продукція, не включена до інших категорії, 767 - промислові товари, класифіковані головним чином за видом матеріалу, 642 – машини й транспортне устаткування, 420 - різні готові вироби, 6 - товари та операції, не включені до інших категорій МСТК) товарів.

МСГК займає центральне місце серед діючих класифікацій видів економічної діяльності, а також серед інших економічних класифікацій, таких як класифікації продуктів. МСГК надає міжнародно визнаний стандарт категоризації виробничих одиниць в рамках тієї чи іншої економіки, що дозволяє здійснювати зіставлення даних на національному та міжнародному рівнях.

МСГК була розроблена з метою категоризації економічної діяльності для національних рахунків і для інших цілей економічного аналізу, її застосування поширюється на збір, табулювання, аналіз і представлення даних для різного використання в соціальних та екологічних областях, такого як встановлення зв'язку між секторами економіки, освіти та охорони здоров'я і навколишнім середовищем на національному та міжнародному рівнях. Крім того, на національному рівні МСОК і її національні версії у все більшій мірі використовуються для адміністративних і комерційних цілей, таких як категоризація доходів і витрат.

Міжнародна стандартна галузева класифікація має багаторівневу структуру і складається з 21 розділу (від А до U), 88 підрозділів, 238 груп і 419 підгруп (Таблиця 2). Вона побудована за спадним методом за найбільшою часткою доданої вартості, тобто спочатку визначається розділ з найбільшою часткою доданої вартості, потім у рамках цього розділу визначається підрозділ з найбільшою часткою доданої вартості, потім в рамках цього підрозділу визначається група з найбільшою часткою доданої вартості, і нарешті в рамках цієї групи визначається підгрупа з найбільшою часткою доданої вартості.

 

 

Таблиця 2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)