АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Географічне положення. На території Новородчицької сільської ради розташовано три населених пункти: с.Новородчиці, с.Теремне та с.Посива

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. II. Прикінцеві та перехідні положення
  10. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  11. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ
  12. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):

На території Новородчицької сільської ради розташовано три населених пункти: с.Новородчиці, с.Теремне та с.Посива.

Село Новородчиці є адміністративно-територіальним центром сільської ради і знаходиться на відстані 25 км від районного, та 75км від обласного центру м.Рівне, 39км від залізничної станції Острог.

Площа населених пунктів становить: 227,8 га

с.Новородчиці- 104,9 га

с..Теремне -112,8 га

с.Посива - 10,1 га

Село Новородчиці забудовано компактно одноповерховими будинками. В адміністративно-громадському центрі зосереджені сільська рада, клуб, магазини, школа.

Територія села складається з 116дворів і нараховує 261жителів.

Через село проходить автошлях Рівне-Остріг-Теремне.

Рельєф території села рівнинний, хоча поза межами села поля розчленовані ярами та балками.

Грунтові води залягають на глибині більше 3 метрів.

Ґрунтоутворюючими породами в населеному пункті є середьосуглинкові

грунти.

Територія села безпечна щодо затоплення поверхневими водами.Небезпечні геологічні процеси відсутні.Основу грунтового покриву складають чорноземи щебенюваті середньозмиті та дернові щебеньоваті середньо суглинкові грунти на елювії щільних карбонатних порід.

Село електрифіковане, має телефонний зв’язок, не газифіковане.

Централізоване водопостачання та каналізація відсутні.

Село Теремне друге на території сільської ради і знаходиться на відстані 30 км від районного і 80 км від обласного центру м. Рівне.

Територія села складається з 145 дворів та 336 жителів.

Площа населеного пункту становить112,8га. Забудова садибного типу.

Через село проходить автошлях Рівне-Остріг-Теремне. В селі знаходиться початкова школа, фельшерсько –акушерський пункт, сільський клуб, магазин.

Село електрифіковане, телефонізоване, не газифіковане.Центральне водопостачання та каналізація відсутні. Вулиці мають частково тверде покриття. Рельєф території рівнинний.Підгрунтові води залягають на глибині більше 3 метрів.

Село Посива розміщене на відстані 1,5 км від с. Новородчиці,27 км від районного центру та 77 км від обласного центру м. Рівне.

Територія села складається з 13 дворів та 20 жителів.

Культурно-побутові заклади відстуні. Село електрифіковане, не газифіковане, частково телефонізоване. Центральне водопостачання та каналізація відсутні. Вулиці мають частково тверде покриття. Рельєф території рівнинний. Підгрунтові води залягають на глибині більше 3 метрів.

Грунтоутворюючими породами є середньо суглинкові грунти. Основу грунтового покриву складають чорноземи щебеньоваті середньо змиті та дернові щебеньоваті середньо суглинкові грунти. Територія села розміщена біля лісу. Небезпечні геологічні процеси відсутні.

Згідно земельно-оціночного /кадастрового /районування територія сільської ради відноситься до Рівненського природно-сільськогосподарського району.

Віддаль від

- м. Рівне -75 км.

- м. Здолбунів / через м.Остріг / - 55 км

- с. Оженин 39 км

Територія населеного пункту розміщується в межах основної тектонічної структури Рівненщини – Волино-Подільської плити, зокрема Рівненське плато. Середня висота над рівнем моря – 245 м.

Клімат території помірно-континентальний з м”якою зимою та досить теплим, з достатньою кількістю опадів, літом. Однак останні зими дещо морозні, а літо посушливе.

В цілому клімат території можна вважати комфортним для життя та сприятливим для господарської діяльності, в першу чергу для розвитку сільського господарства.

Сусідні сільські ради:

Кутятнівська сільська рада Острозького району – села Кутянка, Болотківці, Данилівка, Ілляшівка, Батьківці.

Вілійська сільська рада Острозького району – села Вілія, Закіт.

Андрушівська сільська рада Шумського району Тернопільської області – села Андрушівка, Переморівка, Руська Гута, Кутянка.

Перспектива розширення та забудови можлива після розроблення генерального плану забудови сіл Новородчиці, с.Теремне та Посива.

 

Природні ресурси

На території сільської ради є ліси загальною площею 1662 га Острозького держлісгоспу та 286,1 га ССЛВК «Острозький лісгосп», під ставками 3,8- га.

Річка Кутянка протікає по території сільської ради із заходу на схід.

В околицях населеного пункту є корисні копалини осадового походження: крейда, пісок, а також поклади торфу, який використовується як для місцевих потреб так і для збагачення сільськогосподарських угідь.

На території сільської ради працює Тзов «Несподіваний шанс» який

спеціалізується по видобутку кускового і фрезерного торфу.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)