АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Покарання та його призначення

Читайте также:
  1. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  2. Видатки державного бюджету та їх призначення
  3. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі
  4. За функціональним призначенням штучне освітлення поділяється на робоче, аварійне, евакуаційне, охоронне, чергове.
  5. Загальнодержавні фонди цільового призначення, їх класифікація і характеристика
  6. Землі сільськогосподарського призначення як об’єкт правового регулювання.
  7. Кількісний склад та призначення.
  8. Організація і методи роботи поліції, прокуратури й установ, що виконують покарання з протидії злочинності в зарубіжних країнах
  9. Особливості правового режиму земель сільськогосподарського призначення
  10. Пакети прикладних програм загального і проблемно-орієнтованого призначення
  11. Покарання та його призначення

Тема 1. Покарання та його види

Поняття покарання. Ознаки та суть покарання. Покарання в системі заходів кримінально-правового впливу. Проблеми визначення поняття покарання в кримінальному праві.

Мета покарання. Спірні питання визначення мети покарання в науці кримінального права. Поняття спеціальної та загальної превенції як складових мети покарання.

Система покарань. Поняття та основні ознаки (характеристики) системи покарань за чинним КК. Основні, додаткові покарання, покарання, що можуть призначатися і як основні, і як додаткові.

Види покарань за чинним КК. Штраф; позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу; позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю; громадські роботи; виправні роботи; службові обмеження для військовослужбовців; конфіскація майна; арешт; обмеження волі; тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців; позбавлення волі на певний строк; довічне позбавлення волі

Тема 2. Призначення покарання

Принципи призначення покарання: законність покарання, гуманність покарання, індивідуалізація покарання.

Загальні засади призначення покарання, їх юридична природа та загальний зміст. Призначення покарання в межах, встановлених статтею закону, яка передбачає відповідальність за вчинений злочин. Дотримання при призначенні покарання положень Загальної частини КК. Врахування при призначенні покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину, особи винного та обставин справи, що пом'якшують та обтяжують відповідальність. Роль правосвідомості суду (судді) при призначенні покарання.

Поняття обставин, які пом’якшують і обтяжують покарання.

Призначення покарання за незакінчений злочин та злочин, вчинений у співучасті.

Призначення покарання більш м’якого, ніж передбачено законом. Підстави застосування ст. 69 КК та види призначення покарання більш м’якого, ніж передбачено законом.

Призначення покарання за сукупністю злочинів. Законодавчі системи призначення покарання за сукупністю злочинів. Правила призначення покарання за сукупністю злочинів у кримінальному законі України. Межі остаточного покарання, що призначається за сукупністю злочинів. Умови, порядок та принципи призначення покарання за сукупністю злочинів, за які особа засуджується одним вироком. Особливості призначення покарання при вчиненні кількох злочинів, за які особа засуджується кількома вироками.

Призначення покарання за сукупністю вироків. Умови, порядок та принципи призначення покарання за кількома вироками. Межі остаточного покарання, що призначаються за кількома вироками. Особливості та порядок призначення покарання особі, яка засуджується за сукупністю злочинів та за кількома вироками одночасно.

Тема 3. Звільнення від покарання та його відбування

Загальні підстави звільнення від покарання. Поняття звільнення від покарання. Юридична природа інституту звільнення від покарання. Підстави звільнення від покарання за чинним КК: звільнення від покарання у зв’язку з втратою особою суспільної небезпечності; звільнення від відбування покарання з випробуванням; звільнення від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років; звільнення від відбування покарання у зв’язку з закінченням строків давності виконання обвинувального вироку; умовно-дострокове звільнення від відбування покарання; заміна невідбутої частини покарання більш м’яким.; звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років; звільнення від відбування покарання за хворобою; амністія і помилування. Поняття амністії та її значення. Види амністії: повна і часткова. Правові наслідки амністії. Поняття та правові наслідки помилування. Відмінність помилування від амністії.

Тема 4. Судимість

Поняття судимості. Судимість як негативний правовий статус особи. Зміст поняття судимості. Кримінально-правові наслідки та загальноправові наслідки судимості. Погашення судимості, поняття та умови. Диференційовані строки погашення судимості залежно від виду і строку покарання, відбутого винним. Строки погашення судимості. Зняття судимості.

Тема 5. Примусові заходи медичного характеру та примусове лікування

Поняття примусових заходів медичного характеру. Підстава та мета застосування примусових заходів медичного характеру. Особи, до яких можуть бути застосовані судом примусові заходи медичного характеру.

Види примусових заходів медичного характеру. Вичерпний перелік примусових заходів медичного характеру, передбачений у ст..94 КК.

Примусове лікування. Поняття та підстави застосування.

Тема 6. Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх

Звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності. Поняття, види та особливості застосування примусових заходів виховного характеру.

Види покарань, що застосовуються до неповнолітнього і особливості їх призначення. Основні види покарання: штраф, громадські роботи, виправні роботи, арешт, позбавлення волі на певний строк.

Особливості звільнення неповнолітніх від покарання та його відбування. Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру. Звільнення від відбування покарання з випробуванням. Звільнення від покарання у зв’язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)