АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ,ЇХ МАЙБУТНЄ В ЕНЕРГЕТИЦІ

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. VІ. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ
  3. Автомобiльний транспорт – як джерело забруднення довкiлля
  4. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  5. Аналіз використання виробничих потужностей
  6. Аналіз використання виробничого обладнання
  7. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  8. Бібліографічний опис джерел, використаних у науковому дослідженні
  9. бІблІографІЧного опису у списку джерел
  10. Бібліографічного опису у списку джерел
  11. Будова Сонця. Джерела його енергії
  12. Бюджетне право як підгалузь фінансового права, його предмет, система та джерела

В теперішній час можна спостерігати значний інтерес вчених різних країн до дослідження та використання альтернативних джерел енергії. Насамперед це пов’язано з великою необхідністю охорони навколишнього середовища.

Рушійною силою цього процесу являються виникаючі зміни в енергетичній політиці країн із структурою перебудови паливно-енергетичного комплексу, пов’язаною з екологічним станом, який виникає в наш час як перехід на енергозберігаючі та ресурсозберігаючі технології в енергетиці, так і в промисловості та житловому комплексі.

Дедалі більше ми можемо спостерігати з телевізійних екранів за новими конференціями, симпозіумами та зустрічами вчених щодо розглядання стану і перспектив розвитку використання альтернативних джерел енергії. На мою думку, дане питання варте розглядання не тільки через те, що людство наближається до так званої енергетичної кризи, але й через питання екології.

Питання екології все більше і більше впливають на наше життя. Як відомо, здоров’я людини на 20% залежить від екології, а це більше, ніж від рівня розвитку медицини. Сучасні найбільш використовувані джерела електроенергії - це гідро -, тепло - і атомні електростанції. Але вони не екологічні.

Альтернативна енергетика, побудована на використанні невичерпних джерел енергії, може стати «путеводной звездой», яка допоможе Україні стати незалежною в газовій та паливній сферах. Якщо ХХ століття можна назвати «нафтовим», то ХХІ ст. може реально стати ерою водневої енергетики. Вчені вважають, що відкриття дешевого та ефективного способу електролізу води може перетворити водень в пануючий енергоносій майбутнього. І що важливо, що Україна має великі запаси майже всіх видів альтернативної енергії, тим самим вона може в майбутньому стати із однією з найрозвиненіших країн незалежних від експортерів!

Розглянемо окремі види альтернативної енергії, яку може використати наша країна:

Вітрова енергетика. Вітер – один з нетрадиційних джерел енергії. Вітер, розглядається спеціалістами, як один із найбільш перспективних джерел енергії, який може замінити не тільки традиційні джерела, але й ядерну енергетику. Енергія вітру по всій Землі більше енергії, яка споживається в теперішній час населенням світу, приблизно в 80 разів.

Видобуток електроенергії за допомогою вітру має ряд переваг:

- екологічно чисте виробництво без шкідливих відходів;

- економія дефіциту дорогого палива (традиційного і для атомних станцій);

- доступність;

- практична невичерпність.

Зараз більшість країн намагається скористатися цим видом енергії, шукаючи при цьому найбільш доступні й економічні способи по використанню вітру. Так, наприклад, в Німеччині, Австрії та Швейцарії вже використовуються вітрогенератори. За їх допомогою навіть живляться окремі села.

В наш час можна виділити наступні основні напрямки використання енергії вітру:

- безпосереднє видобування механічної та теплової енергії (вітротеплові,

вітронасосні, вітрокомпресорні та ін.. установки);

- задоволення потреб малих підприємств, фірм, організацій та ін.

За даними ООН на 2000р. доля нових та невичерпних джерел енергії складала більш, ніж 13% енергоресурсів, і буде еквівалентна використанню приблизно 1млрд. т. нафти, що не набагато менше долі природного газу та більше, ніж в два рази перебільшує долю ядерної енергії.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)