АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Промивання шлунка

Читайте также:
  1. Лікарські засоби в ендодонтії. Рідини для промивання каналів та антисептичні пов’язки.
  2. ПРОМИВАННЯ ШЛУНКА
  3. Промивання шлунка (див. «Догляд за хворими» - Промивання шлунка.)
  4. Промивання шлунка у дітей молодшого віку
  5. Промивання шлунку у дорослих і дітей старшого віку(пацієнт у свідомості, оцінює все адекватно)
  6. Стадія 3. Нейтралізація та промивання реакційної маси.

Мета: Активне звільнення шлунку від токсичних речовин. Метод доступний, не потребує великого оснащення та набору лікарських засобів. Це найбільш активний засіб детоксикації (припинення впливу токсичних речовин та їх видалення з організму). Для промивання шлунку можна використовувати різні методи:

- "Ресторанний";

- Промивання з застосуванням товстого шлункового зонда;

- Промивання з застосуванням тонкого шлункового зонда;

- Промивання з застосуванням препарату Апоморфін, який має сильну блювотну дію.

ЗАПАМ'ЯТАЄТЕ! ЕКСТРЕНЕ (термінове) промивання шлунка необхідно пацієнтові НЕЗАЛЕЖНО від часу, що пройшов з моменту надходження в організм токсичних речовин.

"РЕСТОРАННИЙ" спосіб промивання шлунка застосовується в тому випадку, коли стан пацієнта дозволяє зробити це.

ПОСЛІДОВНІСТЬ ДІЙ:

1. Залежно від умов, в яких ви знаходитеся, посадити пацієнта або укласти його на бік, щоб тулуб був вище голови пацієнта.

2. По можливості фіксуйте пацієнта в потрібному для проведення маніпуляції положенні.

3. Використовуйте підручні засоби для забезпечення збору промивних вод (для огляду їх лікарем швидкої допомоги).

4. Максимально захистіть доступними засобами ваші шкірні покриви і слизові від попадання на них промивних вод.

5. ПОРЦІЯМИ, не більше 500 мл (у дорослих), водою кімнатної температури напоїть пацієнта (всього йому необхідно випити від 5 до 10 літрів, а іноді і більше).

6. Після кожної порції прийнятої води нахиліть пацієнта над ємністю для промивних вод, фіксуючи його голову і тулуб (цю маніпуляцію краще виконувати вдвох чи втрьох).

7. Попросіть пацієнта широко відкрити рот і, якщо він у свідомому стані, введіть у ротову порожнину 2 пальця правої руки і поводіть по кореню язика, викликаючи блювотний рефлекс. Після закінчення блювотних рухів звільніть порожнину рота від залишок блювотних мас.

8. Промивання шлунка проведіть до "чистих" промивних вод, щоб у них не було залишків їжі, слизу; очистіть від слизу носоглотку.

9. Після закінчення промивання шлунка пацієнту дати випити таблетку активованого вугілля.

ПАМ'ЯТАЙТЕ!

Якщо промивання шлунка проводилося з приводу випадкового або навмисного прийому токсичних засобів, вам в першу чергу необхідно викликати "швидку допомогу".

Якщо під рукою немає ніякого посуду для промивних вод, можна використовувати целофанові пакети (їх також можна використовувати замість рукавичок).

ВИКОРИСТАННЯ Апоморфіну (0,5-1,0 п / к - тільки за призначенням лікаря і тільки у дорослих) - при необхідності швидкого видалення зі шлунку отрути і недоброякісних продуктів харчування, особливо коли неможливо провести промивання шлунка. Дія наступає через кілька хвилин. Після блювоти пацієнт кілька годин перебуває на постільному режимі. Медсестра зобов'язана контролювати виконання пацієнтом призначеного лікарем режиму..


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)