АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 25. Фінансова система. Теорія оподаткування

Читайте также:
  1. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  2. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.
  3. Банки та банківська система.
  4. Банковская система.
  5. Бухгалтерский учет как информационная система.
  6. Вкусовая сенсорная система. Орган вкуса
  7. Вычислительная система.
  8. Гипоталамо-гипофизарная система. Нейросекреторные отделы гипоталамуса. Строение и характеристика нейросекреторных клеток. Связь гипофиза с гипоталамусом и её значение.
  9. Державні запозичення можуть здійснюватись тільки тоді, коли вичерпані інші джерела формування доходів держави або коли доцільно обмежити рівень оподаткування.
  10. Динамическая система. Понятие о равновесном, периодическом и переходном процессах.
  11. ДИСЦИПЛІНА «ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ»
  12. Дисципліна: «Теорія організації»

Необхідність, сутність та функції фінансів. Суб'єкти та види фінансових відносин. Фінансова система: принципи побудови та структура.

Державний бюджет і його структура. Державний бюджет та позабюджетні фонди. Місцеві бюджети. Доходи та видатки державного бюджету.

Проблеми збалансованості державного бюджету. Бюдже­тний дефіцит: причини виникнення та шляхи подолання. Концепції збалансування державного бюджету.

Державний борг, його види та джерела покриття. Економічні наслідки державного боргу. Управління державним боргом.

Фінансова система України. Державний борг України та можливості його погашення.

Податкова система, її структура, значення, принципи побудови і функціо­нування. Суть і функції податків. Види податків. Принципи та концепції оподаткування. Крива А.Лаффера.

Податкова система в Україні.

Фіскальна політика та її інструменти.

Тема 26. Кредитна система

Необхідність, зміст кредитних відносин. Джерела тимчасово вільних за­собів. Принципи функціонування та функції кредиту. Роль кредиту в сучасній ринковій економіці

Основні форми кредиту. Особливості державного кредиту. Функції кредиту.

Кредитна система. її функціональна та інституціональна структури.

Банківська система та її складові. Центральний банк та його роль в регулюванні грошового обігу. Комерційні банки: місце та роль в ринковій економіці. Структура операцій комерційних банків.

Особливості формування та розвитку банківської системи України.

Цілі та інструменти грошово-кредитної політики. Макроекономічні наслідки монетарної політики. «Грошове правило» М. Фрідмена.

Тема 27. Державне регулювання національної економіки

Держава як суб’єкт економічних відносин. Еволюція теоретичних уявлень про роль держави в економіці.

Необхідність і причини втручання держави в економічні процеси за ринкових умов. Економічна роль держави у ринковій економіці. Система цілей державного макроекономічного регулювання. Теорії макроекономічного регулювання. Економічні функції держави. Максимальна та мінімальна межа державного втручання в економіку.

Економічна політика держави: її сутність, основні напрями та механізм реалізації. Методи та інструменти економічної полі­тики.

Державний сектор економіки і державне підприємництво як способи реалізації економічних фун­кцій держави. Державне регулювання в перехідній економіці. Роль, засоби та інститути державного регулювання трансформованої економіки.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)