АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) Кадровий склад

Читайте также:
  1. Адміністративне правопорушення, його склад.
  2. Амплітуди складових ряду Фур’є періодичної послідовності прямокутних імпульсів
  3. Амплітуди спектральних складових відгуку НЕ
  4. Аналитический учет материалов на складе и в бухгалтерии.
  5. Аналіз складу злочину крадіжка (ст.185 ККУ).
  6. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  7. Безсполучникові складні речення
  8. Безсполучникові складні речення.
  9. Боковую язычно-надгортанную складку – plicae glossoepiglotticae lateralis
  10. Будова складових частин скребкових конвеєрів
  11. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.

Підготовка наукових і науково-педагогічних кадрів здійснюється згідно цільової комплексної програми “Кадри”. Детальний розвиток цієї програми відображений в “Кадрових паспортах кафедр”. На 38 кафедрах університету працюють 10 % докторів наук, професорів. Якісний склад ПВС складає близько 55,1 %. Серед них 11 чол. є академіками та 11 - членами-кореспондентами різноманітних академій; 4 – Заслуженими діячами та 18 - почесними працівниками різних галузей, 9 – Лауреатами Державної премії України в галузі науки і техніки. В проведенні кадрової політики Університет орієнтується на найвищі моральні категорії – порядність, чесність і професійність, а також на забезпечення нормативних вимог до ПВС.

Випускаючими є кафедра технології машинобудування і ремонту машин, яку було засновано в 1933 році та кафедра педагогіки, психології та мовної підготовки.

З 2005 р. кафедри ведуть підготовку бакалаврів відповідно вимогам кредитно-модульної системи за напрямком 0101 «Педагогічна освіта» за спеціальністю 6.010101 - "Професійне навчання" та профілем підготовки "Метрологія, стандартизація та сертифікація ".

З 2009 р. кафедри ведуть підготовку спеціалістів 7.010104 за тією ж спеціальністю.

На кафедрі технології машинобудування і ремонту машин працюють викладачі з великим досвідом педагогічної, виробничої та наукової роботи, що дозволяє проводити якісну підготовку майбутніх спеціалістів. З 27 науково-педагогічних працівників - 6 доктори технічних наук, професори, 13 кандидатів технічних наук, доцентів та 8 асистентів без наукового ступеню. Питома вага викладачів зі вченими ступенями і званнями складає 70,37 %, з них:

- професори, доктори технічних наук – 6 осіб (22,22 %),

- доценти, кандидати технічних наук – 13 осіб (48,15 %).

Всі викладачі, що викладають навчальні дисципліни, мають базову освіту, що відповідає профілю предмета.

Середній вік викладацького складу кафедри становить 45,1 років.

Очолює випускаючу кафедру доктор технічних наук, професор, Подригало Михайло Абович.

Формування кадрового складу на кафедрі здійснюється шляхом відбору талановитих випускників університету з їх подальшим навчанням в аспірантурі та захистом дисертацій, а також запрошенням на кафедру передових вчених, провідних виробничників. Кафедра здійснює заходи для підвищення кількості

викладачів з науковими ступенями і вченими званнями. Так за останні п’ять років на кафедрі було захищено 3 докторські та 10 кандидатських дисертацій. Окрім цього на даний час в докторантурі перебуває 2 чоловік та в аспірантурі – 14 чоловік.

На кафедрі педагогіки, психології та мовної підготовки працюють висококваліфіковані викладачі з великим досвідом педагогічної роботи, що дозволяє проводити підготовку фахівців на належному рівні. З 16 науково-педагогічних працівників – 1 доктор педагогічних наук, 6 кандидатів наук і 9 викладачів без наукового ступеня.

Питома вага викладачів із вченими ступенями і званнями складає – 43,8%.

- професори, доктори наук – 6,26%

- доценти, кандидати наук – 37,54%.

Очолює випускаючу кафедру доктор педагогічних наук, доцент Олексенко В’ячеслав Михайлович. Середній вік викладацького складу 53 роки.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)