АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

INTERNET EXPLORER

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. HISTORY AND FUTURE OF THE INTERNET
  3. Hypertexts and internet literature
  4. Internet Addiction
  5. Internet and Modern Life
  6. Internet Explorer
  7. Internet Explorer 2
  8. Internet Explorer 8
  9. Microsoft Internet Explorer
  10. Microsoft Internet Explorer
  11. Microsoft Internet Explorer

Розробляється корпорацією Microsoft починаючи з 1995 року і міститься у складі операційних систем Microsoft Windows. Internet Explorer є найпопулярнішим web-браузером починаючи з 1999 року; досягаючи піку 95%-ої частки використання протягом 2002 і 2003 років. Останньою версією браузера є Internet Explorer 7.0, яку можна завантажити з сайту Microsoft з 18 жовтня 2006 року роки; вона ж входить до складу Windows Vista. Internet Explorer є безкоштовним, але для його встановлення необхідно купити (або мати легальну ліцензію) операційну систему сімейств Microsoft Windows або Windows NT.

Internet Explorer має вкладки, блокирувальник спливаючих вікон, фишинг-фільтр, групову політику і можливість автооновлення через Windows Update. Windows-версія браузера заснована на движку Trident, який підтримує стандарти HTML 4.01, CSS Level 1, XML 1.0 і, DOM Level 1 і частково CSS Level 2 і DOM Level 2, також має можливість підключення розширень, що реалізується через об'єктну модель компонентів (COM).

Останніми версіями Internet Explorer для Mac OS і Unix-подібних систем були Internet Explorer 5.2.3 і Internet Explorer 5.0 SP1 Beta відповідно. Зараз розробка Internet Explorer для цих систем припинена. Проте в даний час є можливість запуску Internet Explorer на операційних системах, що відмінні від Microsoft Windows, за допомогою емулятору wine, але без підтримки технології ACTIVEX.

Internet Explorer 1.0 було випущено в серпні 1995 року на основі браузера Spyglass, Inc Mosaic. Microsoft ліцензіювала браузер на умовах виплати відсотка від продажів і фіксованої суми кожного кварталу. Internet Explorer 1.0, як і Internet Explorer 2.0, що випущено в листопаді 1995 року, широкого розповсюдження не мав.

Internet Explorer 3.0 було випущено 13 серпня 1996 року і вже не базувався на коді Mosaic. Ця версія підтримувала CSS, плагины ACTIVEX і розширення Java, можливості мультимедіа і систему контент-контролю PICS, що розроблена World Wide Web Consortium. Ці нововведення були значними у порівнянні з основним конкурентом Netscape Navigator. Поставлявся разом з Windows 95 OSR 2.

Internet Explorer 4.0 було випущено у вересні 1997 року і він мав глибший зв'язок з операційною системою. Код браузера було повністю переписано. Основним нововведенням Internet Explorer 4 є технологія групової політики, що дозволяє компаніям відлагоджувати і контролювати доступ своїх співробітників завдяки багатьом аспектам конфігурації браузера. Версія 4.0 підтримувала DHTML, власні розширення JavaScript, що є несумісними з Netscape 4.0, могла перемальовувати сторінку (наприклад, якщо за допомогою JS було додано або прибрано елемент). IE 4.0 підтримувала власну об'єктну модель документа (DOM), так звану document.all, яка була значно простішою і стабільнішою за DOM Netscape — document.layers. Internet Explorer 4.0 поставлявся у складі Windows 98. Вихід Internet Explorer 4.0 вважається початком війни браузерів.

Internet Explorer 5.0 було випущено 18 березня 1999 року. Internet Explorer вперше підтримував значні частини W3C DOM, а також забезпечував покращену підтримку CSS. Підтримка правостороннього листа, шрифту кегля агат, XML, XSL і можливість збереження веб-сторінок у форматі MHTML. Поставлявся разом з Windows 98 Second Edition і Microsoft Office 2000. Версія 5.5 вийшла в липні 2000 року, з покращеним передпереглядом сторінок для друкування, покращеною підтримкою CSS і HTML і інтерфейсом програмування додатків. Internet Explorer 5.5 поставлявся у складі Windows ME.

Internet Explorer 6.0 випущено 27 серпня 2001 року, за декілька тижнів до Windows XP. У цій версії було вдосконалено DHTML, контроль вмісту, покращено підтримку CSS рівня 1, DOM рівня 1 і SMIL 2.0. Інтерфейс дозволяє динамічний доступ і оновлення структури та стилю документа (без обмежень). Движок MSXML було вдосконалено до версії 3.0. Можливості: нова версія IEAK, мультимедійна панель, інтеграція з Windows Messenger, автоматична корекція розміру зображення, P3P, а також зовнішній вигляд відповідно до теми робочого столу «Luna» для Windows XP.

Internet Explorer 7.0 випущено 18 жовтня 2006 року і до 26 жовтня був завантажений більше трьох мільйонів разів. До середини січня 2007 року число завантажень перевищило 100 мільйонів. Нова версія відрізняється підтримкою вкладок, підтримкою alpha-каналу PNG зображень, поліпшенням підтримки стандартів W3C, вбудованим механізмом роботи з RSS, захисту від шахраїв і ін. Дана версія IE входить до складу Windows Vista з деякими покращеннями в області безпеки: захищений режим (доступ тільки до тимчасових інтернет-файлів, захист пам'яті і т. д.)

4 жовтня 2007 був випущений оновлений установник IE7, що не вимагає перевірки достовірності операційної системи при установці. Можливості браузера можна розширити встановивши програму IE7 Pro. Додаються такі функції як фільтр реклами і т.п. Також можна змінювати параметри вкладок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)