АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Google chrome

Читайте также:
  1. Android antitrust investigators ask Yandex to detail Google woes
  2. Google Chrome
  3. Интернет-магазин Chrome
  4. Как открыть закладку в Google Chrome
  5. Поиск web-страниц с помощью Google
  6. Программа лояльности персонала на примере компании Google
  7. Участие в Google Summer of Code

Лабораторна робота № 1

 

з дисципліни

«Гіпертекстові технології»

 

Виконав

ст. групи КСМ-11

Рендзеняк Н.А.

Перевірив:

Гетьман О.М.

 

Тернопіль 2013

Тема: Ознайомлення із сучасними браузерами (Internet Explorer, Netscape Communicator, Opera).

Мета: Ознайомитись із можливостями сучасних браузерів, їх властивостями та функціями.

Теоретична частина

Web-браузери - це програмні засоби для роботи з гіпертекстовими документами World Wide Web. Також, за їх допомогою можна завантажувати довільні файли з мережі. В деякі браузери вже вбудовані поштові програми та редактори гіпертекстів. Також, за їх допомогою можна завантажувати довільні файли з мережі інтернет.

Веб-переглядач дозволяє користувачеві швидко та просто отримувати інформацію, розміщену на багатьох веб-сторінках.

Загальніх характристики веб- браузерів


Safari є браузером за замовчуванням для систем Mac. Safari відомий своїм вишуканим дизайном. Стильний і елегантний браузер від компанії Apple. Дуже швидко запускається. Особливим чином згладжує букви на сайтах, створюючи відчуття паперової сторінки з текстом. Особливою красою інтерфейс не вражає - тут все сіре й просто до аскетизму. Робочого простору тут побільше, ніж в інших браузерах, ніщо не відволікає від самої інформації в цьому просторі. Активне поле у форми підсвічується, і блакитнувата рамка навколо цього поля додає наочності при його заповненні, дуже допомагає в цій справі вбудований автозаполнітель форм (Forms AutoFill) 8, який бере дані з адресної книги і форм, забитих раніше.

Організовано таби трохи краще, ніж у топових браузерів, будь-яку вкладку можна винести в окреме вікно. Всі таби з усіх відкритих вікон можна зібрати в одному вікні. Вбудований блокувальник спливаючих вікон працює радикально - ріже pop-up дочиста. Або не ріже зовсім, якщо відключити. У Safari є функція видалення з браузера особистої інформації, набагато важливіше функція інша - переключення браузера в захищений режим прямо «на ходу».

 

Google chrome

На відміну від багатьох інших браузерів, в Chrome кожна вкладка є окремим процесом. У випадку, якщо процес обробки вмісту вкладки зависне, його можна буде закрити без ризику втратити всі дані в браузері.

У Chrome для обробки сценаріїв JavaScript використовується рушій V8 JavaScript. У браузер включений відладчик JavaScript, консоль JavaScript і менеджер завдань, в якому можна дізнатися, скільки пам'яті використовує кожна вкладка — і закрити найбільш ненажерливу.

Як і інші браузери, Chrome містить кілька додаткових about:URI. Окрім тих, що стали вже звичними about:cache і about:plugins, є різні URI зі статистикою. Також є демонстрація можливості запуску зовнішніх програм усередині вкладки: по about:internets (жарт — див.: Internets) доступна заставка sspipes.scr з каталога Windows.

Переваги:

-Простий та стильний дизайн

- Темізація (можливість змінити тему)

- Швидкість

- Розподіл вкладок (тебів) на окремі процеси

- Вбудована підтримка Flash

- Сумісність з основними ОС

Недоліки:

- Незначна кількість додатків

- Автоматичний імпорт закладок без попрередження

 

 

Mozilla Firefox займає друге місце в світі по популярності, а також першим браузером з доступним початковим кодом.

ОСОБЛИВОСТІ БРАУЗЕРА FIREFOX:

· невеликий розмір установчого файлу;

· підтримка великої кількості розширень;

· можливість автоматичного оновлення;

· широкі налаштування зовнішнього вигляду і загальної роботи програми;

· наявність, інтегрованих в закладки RSS потоків;

· наявність вбудованої панелі пошуку по пошукових машинах;

· наявність веб-редактора сторінок.

 

У стандартному варіанті дистрибутиву Firefox присутнім є лише один інструмент для веб-дизайнера.

НЕДОЛІКИ

ü вимагає великої кількості пам'яті, це суттєво помічається при тривалій роботі в програмі;

ü некоректність відображення деяких динамічних сайтів;

ü нестандартний і незвичний для звичайного користувача інтерфейс.

 

МОЖЛИВОСТІ FIREFOX

1.Швидке завантаження файлів

2.Після завантаження файлів з Інтернету вони автоматично зберігаються на робочому столі, тим самим, спрощуючи подальшу роботу з ними.

3.Блокування спливаючих вікон

4.При заходженні на будь-який сайт спливаючі вікна вже не заважатимуть. 5.Користувач сам вирішує, які вікна відкривати.

6.Пошук

7.Поряд з адресним рядком розташована панель пошуку, з її допомогою можна виконувати пошук інформації в світових пошукових системах

8.Зрозумілий інтерфейс

Firefox містить всі необхідні засоби і кнопки, що є необхідними для комфортної роботи в Інтернет. Тут присутнє все необхідне: історія відвідин, закладки та інші необхідні засоби.

До стандартного складу функцій браузера можна підключати нові плагіни, які у великій кількості є доступними для вільного вивантаження з мережі Інтернет. Панель інструментів надається до ретельного налаштування, її можна набудувати відповідно до вимог користувача. При використанні більшості плагінів можна із звичайного і простого браузера зробити хороший багатозадачний інструмент для роботи з Інтернет.

 

Клієнт-серверні технології PHP, AJAX, JavaScript

 

PHP (англ. PHP: Hypertext Preprocessor – "PHP: препроцесор гіпертексту") – скриптова мова програмування загального призначення, що інтенсивно застосовується для розробки веб-додатків. У області програмування для мережі PHP – одна з популярних скриптовых завдяки своїй простоті, швидкості виконання, багатій функціональності і поширенню початкових кодів. Однією зі значних переваг PHP є підтримка широкого кола баз даних. Головним чинником мови РНР є практичність. При правильному налаштуванні РНР це забезпечує максимальну свободу дій і безпеку. РНР може працювати в так званому безпечному режимі.

Ajax (Asynchronous JavaScript And XML) не є технологією. По суті, це об'єднання декількох самостійних технологій які можуть бути ефективно використані разом.

Невід’ємною частиною AJAX являється скриптова мова JavaScript. Саме з її допомогою здійснюються всі операції що забезпечують передачу даних, взаємодію з користувачем тощо. JavaScript: об'єктно-орієнтована скриптовый мова програмування, зазвичай використовується як вбудовувана мова для програмного доступу до об'єктів застосувань. Найбільш широке застосування знаходить в браузерах як мова сценаріїв для надання інтерактивності веб-сторінкам. Основні архітектурні риси: динамічна типізація, слабка типізація, автоматичне управління пам'яттю, прототипне програмування, функції як об'єкти першого класу.

 

 

Додаток 1 (Safari)

Сайт на основі HTML з використанням JavaScript.

 

 

 

Додаток 2 (Google Chrome)
Сайт на основі HTML з використанням JavaScript.

 

Додаток 3 (Mozilla Firefox)
Сайт на основі HTML з використанням JavaScript.


 

Додаток 4 (Safari)
Сайт на основі РНР з використанням Macromedia Flash

 

 

Додаток 5 (Mozilla Firefox)
Сайт на основі РНР з використанням Macromedia Flash

 

 

Додаток 6 (Google Chrome)

Сайт на основі РНР з використанням Macromedia Flash

 

Додаток 7 (Safari)

Сайт на основі XML з використанням JavaScript.

 

Додаток 8 (Google Chrome)
Сайт на основі XML з використанням JavaScript.

 

Додаток 9 (Mozilla Firefox)
Сайт на основі XML з використанням JavaScript.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)