АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Скільки злочинів вчинив П.?

Читайте также:
  1. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  2. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  3. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?
  4. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  5. В якій відповіді правильно вказано перешкоджання законній діяльності якого об'єднання громадян становить собою один із злочинів проти прав політичних прав громадян?
  6. В якій відповіді правильно названий спеціальний суб'єкт одного із злочинів проти виборчих прав громадян?
  7. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  8. Види злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина
  9. Види злочинів проти національної безпеки України
  10. Види злочинів проти правосуддя
  11. Види складів злочинів.
  12. Визнається суб’єктом усіх злочинів.

Тема: Обставини, що виключають злочинність діяння.

Самостійна робота передбачає індивідуальне виконання практичних завдань:

1. У чому спільність і відмінність інститутів необхідної оборони і заходів щодо затримання особи, яка вчинила злочин?

2. Чому у КК введена стаття, яка регулює питання правомірності дій, вчинених при виконанні спеціального завдання з попередження чи розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації?

3. Які види ризику найчастіше трапляються на практиці і повинні оцінюватись з позицій положень ст. 42 КК?

 

Тема: Звільнення від кримінальної відповідальності.

Задача.

Д. за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК, був звільнений від кримінальної відповідальності із передачею його на поруки колективу житлово – експлуатаційної контори, де він працював слюсарем. Протягом перших 6 місяців з дня передачі на поруки він поводив себе належним чином, але потім кілька разів з’являвся на роботу у стані сп’яніння, а за 2 місяці до закінчення річного строку поручительства вчинив ще одну крадіжку.

У зв’язку з цим колектив ЖЕКу прийняв рішення про відмову від поручительства за Д. і направив це рішення до відповідного суду.

Яке рішення щодо Д. має прийняти суд? Чи може вчинена ним вдруге крадіжка розглядатися як повторна?

Тема: Поняття, мета і система покарань.

Задача.

П. Був засуджений за ч. 5 ст. 185 ККУ строком на 7 років з конфіскацією майна. Відбув термін 5 років П. підмовив ще двох осіб, що відбували покарання до втечі з ВТК.

Після затримання П. мотивував свої дії терміновою необхідністю матеріальної допомоги своїй родині, яка опинилася в скрутному становищі і не могла зорати привласнену земельну ділянку.

Новим вироком П. було засуджено за ч. 1 ст. 393 ККУ строком на 5 років (максимальний строк) без врахування приведених пояснень.

Крім того, на підставі ч. 1 ст. 71 ККУ до цього покарання суд приєднав не відбутий строк у вигляді 2 років позбавлення волі за попереднім вироком, визначивши остаточний термін покарання – 7 років позбавлення волі.

Дайте правову оцінку діяння П. та обґрунтованість судового вироку

Тема: Призначення покарань.

Вирішить задачу:

а + в – с = d, де

а – максимальний строк тримання в дисциплінарному батальйоні;

в – максимальний строк призначення покарання за злочин невеликої тяжкості;

с –мінімальний строк призначення покарання у виді обмеження волі;

Тема: Звільнення від покарання та його відбування.

Задача.

Г. було засуджено за ч. 1 ст. 185 КК до позбавлення волі на строк 2 роки зі звільненням від відбування покарання з випробування. У період іспитового строку стало відомо, що він до постановлення вироку вчинив ще дві крадіжки з проникненням у житло. Розглянувши справу, суд засудив Г. за ці крадіжки за ч. 3 ст. 185 КК до позбавлення волі на строк п’ять років.

Яким чином слід вирішувати питання про остаточне покарання Г.?

Тема: Судимість.

Задача.

Д. був засуджений за ч. 2 ст. 286 К до позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. Через 2 роки 8 місяців після початку відбування покарання від був умовно – достроково звільнений від відбування основного покарання і частково – на 1 рік – від відбування додаткового покарання.

Який термін повинен пройти після умовно – дострокового звільнення від відбування покарання Д., щоб він визнавався таким, що не має судимості?

Тема Примусові заходи медичного характеру та примусове лікування.

Задача.

У. був засуджений за ч. 3 ст. 133 КК до позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ч. 1 ст. 96 КК до нього застосоване примусове лікування від венеричної хвороби. Через 1 рік 7 місяців до суду було внесено подання про умовно – дострокове звільнення від відбування покарання У. на підставі п.1 ч. 3 ст. 81 КК. Суд відмовив у такому звільненні, мотивуючи це тим, що У. не закінчив лікування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)