АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація злочинів за ступенем тяжкості (ст..12 К.К.У.)

Читайте также:
  1. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  2. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  3. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  4. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  5. Бюджетна система України та бюджетна класифікація
  6. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  7. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?
  8. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  9. В якій відповіді правильно вказано перешкоджання законній діяльності якого об'єднання громадян становить собою один із злочинів проти прав політичних прав громадян?
  10. В якій відповіді правильно названий спеціальний суб'єкт одного із злочинів проти виборчих прав громадян?
  11. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  12. Види документів та їх класифікація.
Види злочинів Покарання
1. Злочини невинної тяжкості Позбавлення волі на строк не більше 2 р, або інше, більш м’яке покарання
2. Злочини середньої тяжкості Позбавлення волі на строк не більше 5р
3. Тяжкі злочини Позбавлення волі на строк не більше 10р
4. Особливо тяжкі злочини Позбавлення волі на строк понад 10р або довічне ув’язнення
     

 
 

Неосудність – це нездатність особи внаслідок психічного розладу усвідомлювати свої дії або керуватись ними в момент здійснення суспільно-небезпечних діянь.

Медичний Характеризується певним розладом психічної діяльності (афект, паталогічне сп'яніння, недоумство), інший хворобливий розлад психіки (психопатія).   Юридичний Нездатність керувати своїми діями, визнаними законом злочинними  

Склад злочину є підставою кримінальної відповідальності.

Кримінальна відповідальність - це вид юридичної відповідальності, що полягає застосуванні до винного покарання.

Покарання -<Ст. 50 К.К.У.) це захід примусу що застосовується від імені держави за вироком суду до особи визнаної винною у вчиненні злочину і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого.

Види покарань

 

 

       

 

 

№ статті Види злочинів Види покарань
Ст.115 Умисне вбивство Позбавлення волі на строк від 10-15 років або довічне позбавлення волі
Ст. 119 Вбивство через необережність -Обмеження волі на строк від 3 до 5 років. -Позбавлення волі від 3 до 8 років
Ст.130 Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби - Позбавлення волі на строк від 3-х до 10 років
Ст. 131 Неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило зараження особи вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної хвороби Позбавлення волі до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю.
Ст.132 Розголошення відомостей про проведення медичного огляду на виявлення зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної хвороби. -штраф або -громадянські роботи або -виправні роботи -обмеження волі до 3 років 3 позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.
Ст.134 Незаконне проведення аборту -штраф -громадянські роботи -виправні роботи -обмеження волі -позбавлення волі до 3 років
Ст. 138 Незаконна лікувальна діяльність -виправні роботи на строк до 2-х р. -обмеження волі на строк до 3-х р. -позбавлення волі на строк до 3-хр.
Ст.. 139 Ненадання допомоги хворому медичним працівником -позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3-х р. -позбавлення волі на строк до 3-х р -обмеження волі на строк до 5 р.

 

Ст. 140 Не належне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником -позбавлення волі на строк до 3-х р.
Ст. 141 Порушення прав пацієнта -обмеження волі на строк до 5 р. -позбавлення волі до 3-х р.
Ст. 142 Незаконне проведення дослідів над людиною -обмеження волі до 5 р. -позбавлення волі до 5 р.
Ст. 143 Порушення встановленого законом порядку трансплантації органів та тканин людини -штраф до 50 неоподаткованих мінімумів -обмеження волі до 5 років -позбавлення волі від 5 до 7 років
Ст. 144 Насильницьке донорство -позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років -виправні роботи до 2 років -обмеження волі до 5 років -штраф - 50 н/м -позбавлення волі до 5 років
Ст. 145 Незаконне розголошення лікарської таємниці -штраф до 50 н/м -громадські роботи до 240 г. -Виправні роботи до 2 років
Ст. 148 Підміна дитини -обмеження волі на строк до 5 р. -позбавлення волі до 5 р.
Ст. 151 Незаконне поміщення в психіатричний заклад -арешт 3-6 місяців -обмеження волі до 2 років -позбавлення волі 2-5 років
Ст. 314 Незаконне введення в організм наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів - позбавлення волі від 5 до 12 р.
Ст. 319 Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин -позбавлення волі на строк від 2 до 5 р.
Ст.325 Порушення права боротьби з епідеміями -штраф до 50 н/м -обмеження волі на строк до 3-х р.
Ст.326 Порушення правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними токсинами. -позбавлення волі до 5 років

P. 13 Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів.

Карається до 12 р. позбавлення волі за незаконне виготовлення, виробництво придбання, зберігання, перевезення, пересилання, збут, викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів,


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)