АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. До лабораторних робіт з дисципліни

Читайте также:
  1. Базові відомості
  2. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  3. Відомості, що становлять державну таємницю
  4. Властивості свідомості та її структура.
  5. Втрата свідомості, травми
  6. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю
  7. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  8. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  9. Загальні відомості
  10. Загальні відомості
  11. Загальні відомості
  12. Загальні відомості

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До лабораторних робіт з дисципліни

"Основи сучасних інформаційних технологій"

для студентів спеціальностей 8.05010201 "Комп'ютерні системи та мережі" та 7.05010201 "Спеціалізовані комп'ютерні системи" всіх форм навчання

 

 

Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни "Основи сучасних інформаційних технологій" для студентів спеціальностей 8.05010201 "Комп'ютерні системи та мережі" та 7.05010201 "Спеціалізовані комп'ютерні системи" всіх форм навчання / Укл. Б.Т. Солдатов, Н.А. Гонтар, С.Ю. Скрупський. – Запоріжжя: ЗНТУ, 2011. – 18 с.

 

 

Укладачі: Б.Т. Солдатов, доцент

Н.А. Гонтар, асистент

С.Ю. Скрупський, аспірант

 

Рецензент: О.І. Вершина, доцент, к.т.н.

 

Відповідальний

за випуск: Н.А. Гонтар, асистент

 

Затверджено:

на засіданні кафедри

"Комп’ютерні системи та мережі"

Протокол № _ від __________- р.

ЗМІСТ

Лабораторна робота №1 – Створення презентації проекту в середовищі MS PowerPoint 4

Лабораторна робота №2 – Планування проектів в середовищі MS Project 7

Лабораторна робота №3 – Керування вимогами до проекту в середовищі IBM Rational Requisite Pro.......................................................................................................... 12

Література.......................................................................... 18


Лабораторна робота № 1

Створення презентації проекту в середовищі MS PowerPoint

Мета роботи – навчитися створювати наочні та місткі презентації проектів в середовищі MS PowerPoint 2007.

Теоретичні відомості

MS PowerPoint – додаток для створення та проведення презентацій, складова частина MS Office. Основне призначення MS PowerPoint полягає в розробці мультимедійних наочних містких презентацій та показі цих презентацій (часто засобами проекторів, великих моніторів). За допомогою цього додатку можна створювати слайди презентацій, що містять текстову, графічну, анімаційну та звукову інформацію. Основна ідея таких презентацій полягає в тому, що мультимедійна інформація сприймається значно краще а ніж текстова.

MS PowerPoint 2007 має новий інтерфейс від Microsoft, прийнятий з 2007 року (рис. 1.1). В його основі – горизонтальна командна стрічка, яка замінила собою командне меню.

 

Рисунок 1.1 – Інтерфейс MS PowerPoint 2007

 

На стрічці розташовані вкладки "Главная", "Вставка", "Дизайн", "Анимация", "Показ слайдов", "Рецензирование", "Вид". Кожна з цих вкладок замінила відповідний пункт командного меню інтерфейсу Microsoft зразка 1997 року. На вкладці "Главная" розташовані команди керування слайдом у презентації (переміщення, видалення, поновлення слайду), команди типу "Шрифт" та "Абзац", призначені для керування текстовою інформацією, та команди типу "Рисование", призначені для малювання фігур з елементарних елементів. Основні засоби додавання інформації до слайду розташовані на вкладці "Вставка". До них відносяться вставка рисунків, кліпів, фотоальбомів, діаграм, фільмів, звуків, написів та об’єктів WordArt. За допомогою команд вкладки "Дизайн" можна встановити розміри та орієнтацію слайдів, додати фон та деякі ефекти до слайдів. Вкладка "Анимация" призначена для додавання ефектів анімації об’єктам слайдів та для керування автоматичною зміною слайдів під час показу презентації. Команди вкладки "Показ слайдов" призначені для запуску показу слайдів, налагодження властивостей демонстрації (наприклад, роздільної здатності показу) та приховування обраних слайдів. Вкладка "Рецензирование" призначена для рецензування слайдів, наприклад, додавання приміток або виправлень. На вкладці "Вид" розташовані команди керування способами відображення слайдів на екрані під час їх редагування.

Під командною стрічкою розташована основна область слайда, що складається з заголовка, підзаголовка та вільної області. Для додавання заголовка або підзаголовка до слайда достатньо клацнути лівою кнопкою миші по відповідній області та ввести текст з клавіатури. Області заголовка та підзаголовка можна видалити зі слайда якщо вони не потрібні: клацнути лівою кнопкою миші по границі рамки відповідної області та натиснути кнопку "delete" на клавіатурі.

Для додавання тексту в довільне місце слайда треба вибрати команду "Надпись" на вкладці "Вставка", навести курсор в обрану область слайду, затиснути ліву кнопку миші та провести курсор по діагоналі (намалювати прямокутник) на необхідну відстань. В результаті буде створена область введення напису, в якій можна писати довільний текст з клавіатури.

Інтеграцію рисунків до слайду можна виконати за допомогою команди "Рисунок" на вкладці "Вставка". При цьому з’явиться діалог "Вставка рисунка", в якому треба обрати файл на носії, що містить необхідний рисунок. Обраний рисунок буде доданий до слайда презентації. Його розмір можна відредагувати за допомогою маркерів, розташованих на краях рисунку. Положення на слайді редагується перетаскуванням рисунку по поверхні слайду. Властивості інтегрованого до слайда рисунку можна встановити клацнувши правою кнопкою миші по рисунку та вибравши з контекстного меню пункт "Формат рисунка".

Для додавання анімації до об’єктів треба обрати об’єкт лівою кнопкою миші, на вкладці "Анимация" обрати пункт "Настройка анимации". З’явиться діалог "Настройка анимации", в якому треба натиснути кнопку "Добавить эффект" та вибрати тип анімації, наприклад, "Пути перемещения". Далі треба намалювати траєкторію переміщення або обрати її з типових траєкторій.

Зміну слайдів під час демонстрації презентації можна виконувати клацнувши лівою кнопкою миші або натиснувши пробіл. Автоматичну зміну слайдів можна виконати записавши часові відмітки, для цього треба обрати пункт "Настройка времени" на вкладці "Показ слайдов" та записати часові відмітки натискаючи кнопку "Далее" в моменти коли потрібно змінити слайд. Потім треба встановити прапорець "Использовать записанные времена" на вкладці "Показ слайдов".

З іншими можливостями додатку MS PowerPoint можна ознайомитися в [1, 2].


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)