АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. MS Project – додаток для керування проектами, розроблений фірмою Microsoft

Читайте также:
  1. Базові відомості
  2. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  3. Відомості, що становлять державну таємницю
  4. Властивості свідомості та її структура.
  5. Втрата свідомості, травми
  6. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю
  7. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  8. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  9. Загальні відомості
  10. Загальні відомості
  11. Загальні відомості
  12. Загальні відомості

MS Project – додаток для керування проектами, розроблений фірмою Microsoft. Основне призначення MS Project полягає в розробці планів проектів, розподілі ресурсів по задачах, відстеженні прогресу виконання задач, аналізі обсягів робіт. За допомогою цього додатку можна будувати графіки Ганта, мережеві графіки, відслідковувати критичний шлях виконання задач, складати розклади, призначати ресурси для окремих задач.

MS Project 2007 має класичний для всіх програм від Microsoft інтерфейс (рис. 2.1). Основні команди цього додатку розташовані в командному меню під строчкою заголовку. Нижче розташовані панелі інструментів з кнопками. В центрі основної частини додатку розташований основний список задач, а справа від нього – календар.

 

Рисунок 2.1 – Інтерфейс додатку MS Project

 

Представлення інформації на екрані можна перемикати за допомогою меню "Вид": діаграма Ганта, календар, мережевий графік, використання ресурсів, та ін. Також представлення можна перемикати клацнувши правою кнопкою миші по синій вертикальній стрічці, розташованій в лівій частині екрану додатку, та вибравши необхідний вид представлення з контекстного меню.

В табличній частині представлення розташовані такі стовбці:

- "Название задачи" – назва задачі;

- "Длительность" – тривалість задачі в днях;

- "Начало" – дата початку виконання задачі;

- "Окончание" – дата закінчення виконання задачі;

- "Предшественники" – номери задач, закінчення виконання яких має відбутися перед початком виконання поточної задачі;

- "Название ресурсов" – ресурси, потрібні для виконання задачі.

Кожна задача в таблиці починається з номера за порядком. Задачі, які мають попередників, тобто заповнене поле "Предшественники", треба вписувати в таблицю після попередників. Задачі, занесені в таблицю, автоматично відображаються в правій частині представлення на діаграмі Ганта (рис. 2.2).

 

Рисунок 2.2 – Заповнення таблиці задач

 

Внесення задачі можна виконувати одразу на діаграмі Ганта, для цього треба навести курсор на необхідну дату, затиснути ліву кнопку миші та потягнути курсор створивши тим самим відрізок необхідної довжини. При цьому новостворена задача буде автоматично внесена в таблицю, де треба ввести її назву в полі "Название задачи". Залежності між задачами можна також встановлювати на діаграмі Ганта, для цього треба навести курсор на середину задачі-попередниці, зажати ліву кнопку миші та потягнути курсор на задачу, яка від неї залежить.

Якщо перемкнути вид у режим календаря, то на ньому можна подивитися на всі задачі по датах. В режимі календаря також можна створювати нові задачі в спосіб аналогічний діаграмі Ганта.

В представленні "Сетевой график" можна переглядати мережевий графік існуючих задач, а також створювати нові задачі. Для створення нової задачі треба затиснути ліву кнопку миші та провести курсор на декілька сантиметрів, намалювавши при цьому прямокутник будь-якого розміру. Після цього з’явиться опис нової задачі, в якому можна ввести її назву та інші дані. Залежності між задачами можна створити аналогічним чином як для діаграми Ганта (рис. 2.3).

 

Рисунок 2.3 – Мережевий графік проекту

 

Для отримання критичного шляху всього проекту треба клацнути лівою кнопкою миші по синій вертикальній стрічці, розташованій в лівій частині екрану додатку, та вибрати пункт "Диаграмма Ганта с отслеживанием" (або вибрати відповідний пункт в меню "Вид"). Після цього на діаграмі Ганта критичний шлях буде позначений червоним кольором.

Після внесення всіх задач до відповідного переліку треба відслідковувати хід їх виконання та задавати відсоток виконання для кожної окремої задачі. Таку процедуру можна зробити клацнувши двічі по задачі в таблиці задач, з’явиться діалогове вікно "Сведения о задаче", в якому на вкладці "Общие" треба ввести відсоток виконання задачі в поле "Процент завершения" (рис. 2.4). Відсоток виконання задачі можна також задати прямо на діаграмі Ганта. Для цього треба підвести курсор до початку задачі (він змінить свій вигляд) та протягнути курсор по лінії задачі на відсоток її виконання. При цьому виконана частина задачі буде позначена на лінії задачі чорним кольором.

З іншими можливостями додатку MS Project можна ознайомитися в [3, 4].

Рисунок 2.4 – Введення відсотку виконання задачі

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)