АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення об’єму бункерів для зберігання сипучих шихтових матеріалів

Читайте также:
  1. Definitions. Визначення.
  2. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  3. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  4. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  5. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  6. Вибір типу та визначення необхідної кількості вогнегасників та їх розміщення
  7. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  8. Визначення
  9. Визначення
  10. Визначення
  11. Визначення
  12. Визначення

Шихтові відділення сталеплавильних цехів служать для приймання і розвантаження матеріалів що надходять в сталеплавильні цехи, збереження певного запасу матеріалів, які забезпечать роботу цеху у випадку перерви у постачанні і підготовці матеріалів до загрузки в плавильні агрегати. До операцій підготовки відносяться зважування і вантаження матеріалів у мульди, совки, бункера, в приймальні обладнання конвеєрних систем видачі матеріалів із відділення.

Іноді проводять також сушку матеріалів (наприклад, бокситу, залізної руди), помел (наприклад, помел феросплавів, вапна і т.п.). Загальними вимогами до шихтових відділень є необхідність збереження всіх матеріалів в критих приміщеннях для запобігання попадання в них дощу та снігу. В киснево- конвертерних цехах сипучі матеріали подають на велику висоту в бункери над конвертерами по стрічковому конвеєру; в електросталеплавильні цехи – в контейнерах (залізничним або автотранспортом).

Норми запасу сипучих шихтових матеріалів у шихтовому відділенні регламентуються нормами технологічного проектування і повинні забезпечити запас матеріалів в бункерах над кисневими конвертерами на декілька діб роботи цеха у випадку перерви у постачанні. Для більшості матеріалів рекомендована норма запасу у шихтовому відділенні складає 6-10 діб, для плавикового шпату до 30 діб, для вапна і опаленого доломіту – від 0,5 до 2 діб (у зв’язку з їх схильністю до гідратації). У витратних бункерах над конвертерами розраховано зберігати: плавникового шпату – до 20 діб, вапняку, залізної руди, магнезитового порошку, окалини, бокситу, доломіту сирого, агломерату, окатишів, коксу – 5 діб, вапна і опаленого доломіту – не більше 1 доби.

Об’єм бункерів для зберігання сипучих матеріалів можна розрахувати за формулою:

V = (Qд Kз)/q · h, (14)

де Qд – добова витрата матеріалу, т/добу; q – величина насипної маси матеріалу в бункері, т/м3; Kз – норма запасу матеріалу в бункері, кількість діб; h – коефіцієнт заповнення бункера, який для сипучих матеріалів дорівнює 0,8.

Насипна маса шихтових матеріалів у бункері (т/м3) наведена нижче:

Залізна руда …………………..2,7

Вапняк ………………………...1,6

Вапно…………………………..0,8

Окалина ……………………….2,6

Боксит …………………………1,5

Окатиші……………………...1,8-2,0

Агломерат………………………2,0

Плавиковий шпат…………………1,7

Магнезитовий порошок………......1,9

Доломіт сирий…………………...1,6

Доломіт опалений………………...1,5

Кокс………………………………..0,5

Враховуючи вище наведене, розрахувати об’єм бункерів для зберігання шихтових матеріалів в киснево-конвертерному цеху для конвертерів місткістю 300т. Варіанти індивідуальних завдань наведені в таблиці 5.

 

 

Таблиця 5 – Варіанти індивідуальних завдань.

 

  № n/n   Шихтовий матеріал   Добова витрата, т/добу   Норма запасу матеріалу в бункері, кількість діб   Примітка
         
  залізна руда      
  вапняк      
  вапно   0,5  
  окалина      
  боксит      
  окатиші 0,5    
  агломерат 0,2    
  плавиковий шпат      
  магнезитовий порошок 1,5    
  доломіт сирий      
  доломіт опалений   0,8  
  кокс      
  вапняк      
  вапно   0,4  
  боксит 2,5    
  плавиковий шпат 3,5    
  доломіт опалений   0,7  
  вапно   0,8  
  вапно   0,7  
  вапняк      

 

 

Рекомендована література

 

1. Д.А. Чарльз, В.Д.Чатер, Д.Л.Харрисон. Применение кислорода в производстве чугуна и стали. Перевод с английского. М.:Металлургиздат, 1960. -288с.

2. Справочник конвертерщика. Якушев А.М. – Челябинск: Металлургия, Челябинское отделение, 1990. -488с.

3. Физико-химические процессы внеагрегатного рафинирования металла: Учебное пособие/ Зборщик А.М. Донецк: ДоННТУ, 2001. -154с.

4. Современные процессы внепечной металлургии чугуна/ Д.А.Дюдкин, В.В.Кисиленко, С.Ю.Бать.- Донецк: «Вебер» (Донецкое отделение), 2007.-324с.

5. Казачков Е.А. Расчёты по теории металлургических процессов: Учебное пособие для вузов. – М.: Металлургия, 1998.- 287с.

6. Баптизманский В.И., Бойченко Б.М., Третьяков Е.В. Металлолом в шихте кислородных конвертеров. – М.:Металлургия, 1982.- 136с.

7. Якушев А.М. Проектирование сталеплавильных и доменных цехов. М.: Металлургия, 1984.- 216с.

8. Нугуманов Р.Ф. Разработка и совершенствование технологии кислородно- конвертерной плавки с увеличенной переработкой предварительно подогретого металлического лома: Автореф. диссертации кандидата технических наук. – Новокузнецк, 2011.- 24с.

 

Зміст

Вступ…………………………………………………………………...3

Приклади виконання розрахунків……………………………………5

1. Знекремнювання переробного чавуну…………………………5

2. Десульфурація переробного чавуну…………………………...8

3. Дефосфорація переробного чавуну……………………………10

4. Попередній підігрів металобрухту…………………………….14

5. Визначення об’єму бункерів для зберігання сипучих шихтових матеріалів…………………………………………………………..17

Рекомендована література………………………………………...20

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)