АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЛІТИКА ФІРМИ ПО ДОТРИМАННЮ ВИМОГ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Читайте также:
  1. Антимонопольна політика . Антимонопольне законодавство.
  2. Антимонопольна політика в умовах ринкової економіки.
  3. Антициклічна політика уряду
  4. Асортиментна політика і товарна марка
  5. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  6. БЮДЖЕТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  7. ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  8. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  9. Види та вимоги, які до них ставляться
  10. Види штукатурок і вимоги до штукатурених поверхонь.
  11. Визначення вимог до підготовки і умов атестації фахівця
  12. Визначення кваліфікаційних вимог і умов атестації фахівця

2.1. Фірма зобов'язана провадити політику та процедури, які мають надавати достатню впевненість, що сама фірма, її персонал і, в разі потреби, інші особи, що підпадають під вимоги незалежності (зокрема, експерти, яких наймає фірма), дотримуються незалежності. Насамперед, незалежність фірми, її персоналу вимагається у разі виконання завдання з надання впевненості.

2.2. Така політика та процедури мають надавати фірмі можливість визначати й оцінювати обставини і відносини, що створюють загрози незалежності, та здійснити заходи, які дадуть змогу усунути ці загрози або зменшити їх до прийнятного рівня за допомогою застережних заходів або, якщо це необхідно, шляхом відмови від виконання завдання.

2.3. Характер загроз незалежності та застосованих застережних заходів для усунення або зменшення їх до прийнятного рівня залежить від характеристик конкретного завдання з надання впевненості, а саме: чи є воно завданням з аудиту фінансових звітів чи іншим завданням з надання впевненості, а в останньому випадку також існує залежність від цілі, інформації з предмету завдання та визначених цільових користувачів звіту.

2.4. Політика та процедури фірми щодо незалежності мають бути розроблені з урахуванням цього Положення та стандартів аудиту. Політика та процедури фірми мають враховувати конкретні обставини її діяльності. Фірма зобов'язана дотримуватись вимог, визначених Положенням з національної практики контролю якості аудиторських послуг 1 "Організація аудиторськими фірмами та аудиторами системи контролю якості аудиторських послуг", затвердженим рішенням Аудиторської палати України від 27 вересня 2007 року N 182/4.

2.5. Фірма зобов'язана впровадити політику та процедури, які нададуть їй достатню впевненість, що їй буде повідомлено про порушення вимог до незалежності та вона зможе вжити відповідних заходів для попередження конфлікту інтересів. Для цього:

2.5.1. Усі співробітники фірми, незалежність яких вимагається цим Положенням та стандартами аудиту, зобов'язані невідкладно інформувати керівника фірми про обставини, що ведуть до порушення незалежності, про які їм стало відомо.

2.5.2. Керівник фірми зобов'язаний негайно повідомити про виявлені порушення політики та процедур керівнику із завдання, який разом із керівником фірми зобов'язаний розглянути таке порушення і довести до відома іншого відповідного персоналу фірми та інших осіб, незалежність яких вимагається цим Положенням та стандартами аудиту, які зобов'язані вжити застережних заходів щодо забезпечення усунення загроз незалежності аудитора.

2.5.3. Особи, зазначені в пункті 2.5.2. цього Положення, мають негайно повідомити фірму щодо здійснених ними заходів для розв'язання проблем, що надасть фірмі змогу визначити необхідність подальших дій.

2.6. Щонайменше раз на рік фірма зобов'язана отримати від усього персоналу, незалежність якого вимагається цим Положенням, стандартами аудиту та Законом України "Про аудиторську діяльність", письмове підтвердження дотримання своєї політики та процедур щодо незалежності.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)