АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення вимог до підготовки і умов атестації фахівця

Читайте также:
  1. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  2. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  3. Базовий рівень підготовки.
  4. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  5. Вибір методів атестації.
  6. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  7. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  8. Визначення
  9. Визначення
  10. Визначення
  11. Визначення
  12. Визначення

Кваліфікаційні вимоги, що пред'являються до фахівця, визначаються на основі функціональної структури діяльності, тобто групування функцій діяльності в залежності від її типів та визначення для них необхідних засобів діяльності, у вигляді систем знань і умінь.

Кваліфікаційні вимоги, що пред'являються до бухгалтера представлені у табл. 1.3.

Таблиця 1.3. Кваліфікаційні вимоги, що пред'являються до фахівця

 

Найменування функції   Функціональні етапи   Уміння, що формуються Знання, що формуються
№ п/п Найменування Вид № п/п Найменування
1. Розрахунково-аналітична функція   1.1. Складання звітної документації підприємства.   1.1.1 Уміння заповнювати бланки звітності даними за поточний період ЗП 1.1.1.1. Методичні, нормативні матеріали по складанню звітності.
1.1.1.2.   Порядок заповнення бланків звітності
1.1.1.3.   Існуючі форми звітності.
1.1.2. Уміння перевіряти правильність складання звітів. ЗП 1.1.2.4.   Способи перевірки правильності складання звітів.
1.1.2.5.   Способи виправлення помилок  
1.1.2.6. Види звітної документації.
  2. Контрольна функція.   2.1. Перевірка звітності, документів.     2.1.1. Уміння створювати документацію господарсько-фінансової діяльності підприємства, а також їх підрозділів, які функціонують на самостійному балансі.   ЗР 2.1.1.1. 2.1.1.2. Порядок проведення документальних перевірок Фінансове і трудове законодавство.  
               

 

Навчальним планом підготовки фахівця передбачені такі цикли навчальних дисциплін: цикл гуманітарної підготовки, за яким передбачено 4 іспити та 10 заліків; цикл природно-наукової та загальноекономічної підготовки, який складається з 7 іспитів та 15 заліків; цикл професійної підготовки, за яким передбачається 5 іспитів та 6 заліків та цикл практичної підготовки. Цикл практичної підготовки передбачає навчально-комп'ютерну практику, на якій ретельно вивчається принципи та правила роботи з ПК, освоєння спеціальних програм щодо здійснення необхідних економічних розрахунків; виробничу практику, на якій формуються уміння та навички виконання розрахункових операцій; переддипломну практику, на якій збираються дані про діяльність підприємства для подальшого написання дипломного проекту.

До складу атестаційної комісії входять викладачі з провідних дисциплін, представники навчального закладу та представники від підприємства (частіше за все є головою атестаційної комісії).

Розробка змісту професійної підготовки фахівця


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)