АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Базовий рівень підготовки

Читайте также:
  1. I рівень
  2. I рівень
  3. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  4. Державні запозичення можуть здійснюватись тільки тоді, коли вичерпані інші джерела формування доходів держави або коли доцільно обмежити рівень оподаткування.
  5. Джерела для підготовки.
  6. Другий рівень
  7. Другий рівень
  8. І рівень. Завдання 1-12 мають по п’ять варіантів відповідей, з яких лише ОДНА правильна. Оберіть правильну відповідь і напишіть букву, яка їй відповідає.
  9. ІІ рівень
  10. ІІ рівень
  11. ІІІ рівень

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Імені О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

«Затверджено»

на методичній нараді

Кафедри педіатрії №2

Завідувач кафедрою

Чл.-кор. НАМН України, професор Волосовець О.П.

________________________

_________________ 2012 р.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для самостійної роботи студентів при підготовці до практичного заняття

Навчальна дисципліна Педіатрія
Модуль №  
Змістовний модуль №  
Тема заняття Захворювання верхнього відділу ШКТ у дітей старшого віку (СЦБ, функціональна диспепсія, ГЕРХ, виразкова хвороба). Панкреатопатії (екзокринна недостатність).
Курс ІY курс
Факультет ІІ медичний

 

Київ 2012

Актуальність теми.

Зростання захворюваності ШКТ потребує від майбутніх інтерністів відповідально ставитися до оволодіння вміннями в діагностиці та лікуванні хвороб верхнього відділу ШКТ та підшлункової залози у дитячому віці. Сімейний лікар повинен, досконало володіючи методами клінічного обстеження дитини, вчасно діагностувати функціональні та органічні захворювання органів травлення і рекомендувати адекватне лікування.

Великий відсоток в структурі патології органів травлення дітей старшого віку мають функціональні захворювання. Використання світового досвіду, стосовно класифікації, етіопатогенезу, клініки, діагностики, лікування функціональних гастроінтестинальних захворювань, що базуються на принципах доказової медицини, може бути корисним в педіатричній практиці.

 

2. Конкретні цілі:

З`ясувати значення своєчасної діагностики та адекватного лікування функціональних і органічних захворювань стравоходу та шлунку для здоров`я та життя дітей.

Знати етіологію, фактори ризику виникнення, патогенез найбільш поширених функціональних та органічних захворювань стравоходу та шлунку у дітей.

Вміти проводити клінічне обстеження дітей з функціональними та органічними захворюваннями ШКТ.

Проаналізувати основні діагностичні критерії найбільш поширених функціональних та органічних розладів ШКТ у дітей.

Вміти інтерпретувати результати клінічного, лабораторного та інструментального обстежень дітей з функціональними та органічними розладами ШКТ.

Скласти діагностичний алгоритм при найбільш поширених функціональних та органічних розладів ШКТ у дітей.

 

Базовий рівень підготовки.

Назви попередніх дисциплін Отримані навички
Нормальна анатомія   Нормальна фізіологія   Патологічна анатомія та патологічна фізіологія   Пропедевтика педіатрії Знати анатомічну будову ШКТ   Визначати особливості роботи всіх відділів ШКТ.   Знати морфологічні та функціональні зміни при основних патологічних процесах.   Знати симптоми та синдроми функціональних та органічних розладів верхнього відділу ШКТ у дітей. Вміти проводити клінічне обстеження дітей з патологією ШКТ.

 

Завдання для самостійної праці під час підготовки до заняття.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)