АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. 1.1. М’ясо (туші, напівтуші, четвертини) та м’ясопродукти (субпродукти) всіх видів сільськогосподарських та диких тварин

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  7. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  8. Допомоги та загальні принципи її надання
  9. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  10. Загальнi положення
  11. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ
  12. Загальна характеристика і основні положення законопроекту

1.1. М’ясо (туші, напівтуші, четвертини) та м’ясопродукти (субпродукти) всіх видів сільськогосподарських та диких тварин, в тому числі птиці, підлягають обов’язковому клеймуванню ветеринарними клеймами і штампами у відповідності з вимогами даної інструкції, яка засвідчує придатність м'яса для харчування.

1.2. Клеймування м’яса і м’ясопродуктів овальним клеймом проводять лікарі ветеринарної медицини, які знаходяться в штаті організацій і установ державної мережі ветеринарної медицини, в обов’язковому порядку пройшли комісійну (за участю представника держінспекції ветмедицини АР Крим, мм. Києва, Севастополя, областей, районів, міст) атестацію з теоретичних та практичних питань провадження ветеринарно-санітарної експертизи, оцінки м'яса, згідно з вимогами санітарних заходів, нормативної документації тощо та які отримали офіційний дозвіл держінспектора ветмедицини району (міста).

Лікарі і фельдшери ветеринарної медицини інших організацій і установ при проведенні ветеринарно-санітарної експертизи м'яса і м'ясопродуктів, отриманих при подвірному забої і на забійно-санітарних пунктах господарств, що направляються для обігу (переробки на переробні підприємства -цехи, заводи або для продажу на агропродовольчих ринках під контролем держветслужби), клеймують клеймом «Попередній огляд».

1.3. Ветеринарні клейма і штампи виготовляються в установленому порядку з письмового дозволу держінспектора ветмедицини району (міста) з гуми, бронзи або іншого неіржавіючого металу, встановлених форм і розмірів, з глибоко вирізаним ободом, цифрами і буквами з метою отримання чіткого відбитку на поверхні м'яса згідно з додатком 1. Відбиток клейм і штампів повинен зберігатися при холодильній обробці і зберіганні м'яса.

1.4. Право на експортування продукції та сировини тваринного походження, надається м'ясопереробним підприємствам рішенням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України.

1.5. Списки лікарів і фельдшерів ветмедицини, яким надано право клеймування м'яса і дозвіл на виготовлення ветеринарних клейм і штампів, затверджують головні держінспектори ветмедицини АР Крим, мм. Києва, Севастополя, областей, районів, міст.

1.6 Клеймування м'яса проводиться тільки після проведення ветеринарно-санітарної експертизи. Відбиток ветеринарного клейма має бути чітким.

1.7. Клейма зберігаються у лікаря (фельдшера) ветмедицини, який отримав право клеймування м'яса, в умовах, що повністю виключають несанкціоноване їх застосування.

1.8. Для клеймування м'яса використовують безпечну фарбу фіолетового кольору, або харчовий барвник, які виготовлені за рецептурами згідно з додатком 2, і дозволені до використання Міністерством охорони здоров'я України для клеймування харчових продуктів.

1.9. Харчовий барвник, виготовлений за рецептурою 3, призначений тільки для клеймування м’яса у парному або охолодженому стані, яке використовується для промислової переробки на підприємстві-виробнику.

Для наклеювання етикеток на тушки птиці і кролів застосовують клей, дозволений Міністерством охорони здоров'я України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)