АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ветеринарні клейма і ветеринарні штампи

Читайте также:
  1. B) Уничтожил немецкий штаб в с.Бородино
  2. C) А.Байтурсынов
  3. V СЕМЕСТР
  4. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  5. Богданов Шаукат Медихатович.
  6. Виды технологического оборудования и производственного инвентаря
  7. Вопрос 42. Задача
  8. Діяльність слідчих органів з розслідування економічних злочинів
  9. Додаток 3
  10. Етапи комунікаційного процесу
  11. Загальна схема ветеринарної медицини України

2. Для клеймування м'яса встановлені ветеринарні клейма і штампи про придатність м'яса в їжу відповідно до їх опису в додатку 1 даної інструкції.

2.1. Ветеринарне клеймо овальної форми має в центрі три пари цифр:

перша означає порядковий номер АР Крим, областей, мм. Києва та Севастополя; друга – порядковий номер району (міста); третя – порядковий номер потужності (установи, організації, підприємства). У верхній частині клейма напис: «Україна–UА», а в нижній – «Держветнагляд». Овальне ветеринарне клеймо підтверджує, що ветеринарно-санітарна експертиза м'яса і м'ясопродуктів проведена в повному обcязі й продукція випускається для продовольчого застосування без обмежень.

Клеймо для клеймування м'яса має розмір 40 x 60мм; ширина ободка - 1,5мм; висота літер – 6мм; висота цифр – 12мм. Клеймо для клеймування тушок птиці, кролів, нутрій інших дрібних тварин має розмір 25 x 40мм; ширина ободка - 1мм; висота літер – 3мм; висота цифр – 6 мм.

На м'ясо, що підлягає знешкодженню, ставиться тільки ветеринарний штамп, вказуючи порядок використовування м'яса згідно з діючими ветеринарно-санітарними або санітарно-гігієнічними нормами і правилами.

2.2. Ветеринарне клеймо прямокутної форми має вгорі напис: «Ветслужба», в центрі: «Попередній огляд», а внизу три пари цифр: перша означає порядковий номер АР Крим, областей, мм. Києва та Севастополя; друга–порядковий номер району (міста); третя–порядковий номер потужності (установи, організації, підприємства). Прямокутне клеймо «Попередній огляд» підтверджує, що м'ясо отримано від забійних тварин із господарств, благополучних щодо карантинних захворюваннях (коні прижиттєво досліджені на сап), та пройшло передзабійний і післязабійний огляд. Це клеймування не дає права на реалізацію м'яса без проведення ветсанекспертизи в повному обсязі.

2.3 Ветеринарні штампи прямокутної форми мають вгорі напис: «Держветслужба», в центрі–зазначено вид знезараження: «Проварювання», «На варену ковбасу», «На м'ясні хліби», «На консерви», «На перетоплювання» (жир, шпик), «Ящур», «Фіноз», «Туберкульоз», «Утиль»; внизу три пари цифр: перша означає порядковий номер АР Крим, областей, мм. Києва та Севастополя; друга—порядковий номер району (міста); третя—порядковий номер потужності (установи, організації, підприємства).

2.4. Додаткові штампи прямокутної форми мають в центрі позначення м'яса залежно від виду тварин: «Конина», «Ведмежатина», «Страусятина», «Верблюжатина», «Оленина» і т.д.

2.5. Для клеймування субпродуктів, м'яса кролів і птиці застосовують ветеринарне клеймо овальної форми, як вказано в пункті 2.1 даної інструкції, але меншого розміру.

На м’ясоптахокомбінатах, птахофабриках можна застосовувати електроклеймо без обода із зазначенням цифр 1 або 2 (залежно від категорії), яке ставиться на зовнішню сторону гомілки птиці.

При упаковці тушок в пакети з полімерної плівки маркування виду і категорії м'яса птиці наносять безпосередньо на пакети друкарським способом.

2.7. У ветеринарних клеймах і штампах

перша пара цифр присвоюється Держдепартаментом ветмедицини Мінагрополітики України (див. додаток 2);

друга пара цифр — головними держінспекторами ветмедицини АР Крим, областей, мм. Києва та Севастополя;

третя пара цифр — головними держінспекторами ветмедицини району (міста).

Головні держінспектори ветмедицини АР Крим, областей, мм. Києва та Севастополя, районів (міст) надсилають до Держдепартаменту ветмедицини перелік нових ветеринарних клейм і штампів згідно з пунктами 2.1, 2.2, 2.3 даної інструкції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)