АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір гальма

Читайте также:
  1. Вибір бази практики
  2. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  3. Вибір варіанта контрольної роботи
  4. Вибір варіанта контрольної роботи
  5. Вибір варіанту розрахунково-графічної (контрольної) роботи
  6. Вибір високовольтного кабелю
  7. Вибір електродвигуна
  8. Вибір електродвигуна.
  9. Вибір зонда.
  10. Вибір і перевірка комплексних розподільчих пристроїв та установок захисту.
  11. Вибір ланцюга постачання

У електрореверсівних лебідках встановлюються нормально замкнуте колодков ігальма. Гальмо встановлюється співвісно з валом електродвигуна на швидкохідному валу, як передавальному найменший обертовий момент. В якості шківа гальма використовуєся пружна муфта, що з'єднує вал електродвигуна з валом редуктора. При цьому зовнішня поверхня однієї з її частин (полумуфта) є гальмівним шківом (мал. 5).

Тип гальма і його основні параметри підбираються залежно від величини гальмівного моменту. З цього ж моменту підбирається тип муфти і її розміри

 

Гальмівний момент визначаємо за формулою:

Мтт = Мдвт · β, Н·м

де Мдвт - момент статичного опору приведений до валу, на якому встановлено гальмо, Н·м.

β - коефіцієнт запасу гальмування, що приймається рівним для легкого, середнього і важкого режимів роботи 1,15, 1,75, 2,0 відповідно.

Момент, що підлягає гальмуванню, визначається з такого вираження:

,

де Мр.о -момент статичного опору на робочому органі (барабані)визначається за формулою:

Підставивши числові значення, отримаємо:

Отже,

і

 

За величиною Мтт = 236,6 Н·м підбираємо гальмо (таблиця 9)

Для нашого випадку за таблицею 9 приймаємо двуколодочне гальмо типу ТКТГ-200 з електрогідравлічним штовхачем типу Т-45.

Параметри гальма ТКТГ –300:

Гальмівний момент Мтт = 300 Н · м

Діаметр гальмівного шківа DТ = 200 мм

Габаритна довжина гальма А = 623 мм

Габаритна висота гальма Н = 359 мм

Розміри плечей важелів: Н1 = 170 мм, Н2 = 195 мм, G = 265 мм, q = 50 мм,

F1 = 295 мм.

Маса гальма GТ = 40 кг

Тип гідроштовхача Т - 45 з номінальним штовхаючим зусиллям 450 Н.

 

У колодкових гальм типу ТКТГ - 300 з електрогідравлічним штовхачем Т -45 (малюнок 5) замикання колодок здійснюється зусиллям двох стислих пружин 12, розташованих вертикально між тягами 4 і 11. Штоки 3 штовхача 1 з'єднані з гальмівною системою за допомогою фігурного важеля 5.

При пуску лебідки електричний струм приводить в рух не тільки електродвигун механізму підйому, але й паралельно включений в ланцюг електродвигун 2 гідроштовхача 1. Вал електродвигуна 2 приводить в обертання крильчатку, яка, виконання роль насосного колеса, створює надлишковий тиск масла під поршнем гідроштовхача, переміщаючи поршень вгору. Разом з поршнем переміщаються вгору два штока 3, який обертає важіль 5 Разом з важелем 5 вгору переміщається тяга 11, стискаючи замикання пружини 12. Верхня частина важеля 5 відхиляється вліво і тягою 7 відводить стійку 8 з колодкою від гальмівного шківа. Коли регулювальний гвинт 9 упреться в підставку, переміщення стійки 8 припиниться, важіль 5 почне обертатися навколо верхньої петлі і відводить стійку 6 з колодкою від гальмівного шківа. Первинна величина проміжку між колодкою і шківом встановлюється в межах 1-1,5 мм. Регулювання проміжку здійснюється зміною довжини тяги 7.

Малюнок 5-Схема двухколодочного тормоза с электрогидравлическим толкателем: 1- гидроштовхая; 2 - электродвигатель гидроштовхача; 3 – вертикальный шток; 4 – тяга, замикаюча пружина 12 сверху; 5 – фигурный ричаг; 6 – стойка с тормозной колодкой;7–тяга; 8 – стойка с тормозной колодкой; 9 – регулировочный винт; 10 – шкив тормоза; 11 – тяга, замыкающая пружину 12 снизу; 12 – пружина.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)