АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір зонда

Читайте также:
  1. Вибір бази практики
  2. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  3. Вибір варіанта контрольної роботи
  4. Вибір варіанта контрольної роботи
  5. Вибір варіанту розрахунково-графічної (контрольної) роботи
  6. Вибір високовольтного кабелю
  7. Вибір гальма.
  8. Вибір електродвигуна
  9. Вибір електродвигуна.
  10. Вибір і перевірка комплексних розподільчих пристроїв та установок захисту.
  11. Вибір ланцюга постачання

Триелементний зонд включає вплив свердловини на покази АК, якщо його вісь співпадає з віссю свердловини і dc = const. При перекосі свердловинного приладу в свердловині застосовують чотириелементний зонд В1П1П2В2, який реєструє двома приймачами почергово сигнали від В1 і В2, які осереднюються.

Довжина зонда, з одного боку, повинна бути достатньо великою для відокремлення заломлених хвиль від прямих, і, з другого боку, повинна забезпечувати незначне затухання (не нижче порогу спрацьовування) хвиль на шляху від В до П, щоб не відбувалася реєстрація наступного сигналу замість попереднього (так зване “проковзування циклу”). Для типових свердловинних умов L3> 0,5-0,8 м. Збільшення L3 вимагає збільшення потужності випромінювача.

База зонда, з одного боку, повинна бути достатньою для точності виміру t і a, і, з другого боку, бути невеликою для забезпечення роздільнох спроможності (межі пластів).

Частота і форма випромінюваних імпульсів.

Протяжність пакетів імпульсів- невелика (для більш точного розділення імпульсів і, відповідно, хвиль).

Використання високих частот підвищує роздільну спроможність методу, точність виміру t (за рахунок крутизни фронту імпульсу), але знижує глибинність дослідження за рахунок впливу свердловини і поглинання хвиль. Тому: в необсаджених свердловинах, при АКЦ і АВК- високочастотні випромінювачі (f=25кГц), в обсаджених- більш низькі f.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)