АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Торгівці цінними паперами. Регулювання діяльності торговців цінними паперами

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. III. Витрати діяльності
  3. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  4. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  5. Аналіз інвестиційної діяльності підприємства за даними фінансової звітності.
  6. Аналіз фінансових результатів діяльності та рентабельності
  7. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  8. Аудіювання як вид мовленнєвої діяльності.
  9. Безпека життєдіяльності
  10. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  11. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  12. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Правила здійснення діяльності по цінних паперах: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андерайтингу, діяльності з управління цінними паперами. Вимоги щодо ліквідності торговців ЦП. Вимоги до організації торговцем обліку операцій з ЦП.

Особливості здійснення торговцями ЦП операцій з пайовими ЦП, борговими ЦП, іпотечними ЦП, іншими ЦП. Надання торговцями ЦП інформаційно-консультативних послуг щодо обігу ЦП. Надання торговцями ЦП інформаційно-консультативних послуг щодо обігу ЦП.

Організація первинного обліку діяльності торговців ЦП. Здійснення внутрішнього контролю за обігом ЦП та грошовими потоками у торговця ЦП. Вимоги ДКЦПФР щодо подання звітності торговцями ЦП. Складання звітності торговцями ЦП в електронному вигляді.

Державне регулювання ринку цінних паперів.

Мета та форми державного регулювання ринку цінних паперів. Законодавче регулювання РЦП. Закон України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, її завдання та повноваження. Територіальні органи ДКЦПФР. Інші державні органи, що у межах своїх повноважень здійснюють контроль за діяльністю учасників РЦП. Розкриття інформації про умови випуску та обігу ЦП. Контроль за дотриманням законодавства про ЦП. Відповідальність за правопорушення на РЦП. Порядок накладення санкцій за правопорушення на РЦП. Захист прав інвесторів на РЦП.

Антимонопольне законодавство на ринку цінних паперів.

Закон України "Про обмеження монополізму та недопущення недобросовісної конкуренції підприємницької діяльності". Загальні вимоги антимонопольного законодавства на РЦП. Сутність та механізми визначення монопольного (домінуючого) становища на ринку. Контроль за економічною концентрацією суб'єктів господарювання. Порядок повідомлення суб'єкта щодо визнання його монополістом. Види зловживань монопольним становищем. Дискримінація суб'єктів господарювання. Запобігання зловживанню монопольним становищем, контроль за економічною концентрацією.

Порядок одержання згоди органів Антимонопольного комітету України (далі - АМК) на придбання часток (акцій, паїв) господарюючих суб'єктів.

Відповідальність за порушення антимонопольного законодавства. Процедура розгляду справ про порушення антимонопольного законодавства та прийняття рішень органами АМК.

 

& Рекомендована література: 4;5;6;7;8;80;81;82;83;84;86;87;88;89;98;99;100;101; 102;109;110;111;113.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)