АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ. Конструювання та розрахунок зварного маніпулятора

Читайте также:
  1. Базові відомості
  2. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  3. Відомості, що становлять державну таємницю
  4. Властивості свідомості та її структура.
  5. Втрата свідомості, травми
  6. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю
  7. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  8. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  9. Загальні відомості
  10. Загальні відомості
  11. Загальні відомості
  12. Загальні відомості

Розрахункова робота №4

Конструювання та розрахунок зварного маніпулятора

 

 

Виконав:

ст. гр.ТЗ-05-1

Лазорик Р.І.

Перевірив:

Біщак Р.Т.

 

м. Івано-Франківськ

2013р

Мета роботи: освоїти методику розрахунку зварних маніпуляторів..

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

 

Обладнання для встановлення та переміщення зварних виробів застосовують при ручному, напівавтоматичному, автоматичному, електрошлаковому та контактному зварюванні, наплавленні, термічному різанні, збирання зварних вузлів, обробці, при виконанні контрольних операцій. Обладнання служить для встановлення і переміщення виробів в найбільш вигідне для виконання технологічних операцій положення і забезпечують одно, два або три робочих рухів зварюваних деталей. Такими рухами є обертання; обертання і нахилення; обертання і підйом; обертання, нахилення і підйом; горизонтальні лінійні переміщення зварного виробу.

Маніпулятори призначені для встановлення виробів в положення зручне для зварювання і обертання їх зі швидкістю зварювання при автоматичному, напівавтоматичному та ручному зварюванні кругових швів і наплавленні циліндричних і конічних поверхонь. В деяких конструкціях передбачений також підйом виробів, що дозволяє зварювати крупні деталі без встановлення маніпулятора на підставці і без приямок. Маніпулятори забезпечують обертання виробів на 360о, найбільший кут нахилу виробів в залежності від конструктивного виконання маніпулятора складає 90-360о. Найбільшої популярності знаходять маніпулятори з зубчастим сектором, які забезпечують нахил виробів на кут до 135о(рис. 6.1). Для виробів великої маси використовують маніпулятори з зубчастим сектором, які забезпечують нахил виробів на кут до 90о. При необхідності нахилу виробів на кут більший, ніж 135о застосовують консольні маніпулятори(для легких виробів) і маніпулятори двох стоякового типу, які дозволяють обертати і нахиляти вироби на кут до 360о. Привід для нахилу виробів має постійну встановлену швидкість і лише для зварювання меридіональних швів привід нахилу виконаний з можливістю регулювання зварювальної швидкості. Регулювання швидкості обертання планшайби для забезпечення необхідної швидкості зварювання в сучасних конструкціях маніпуляторів здійснюється безступенево шляхом зміни частоти обертання валу електродвигуна постійного струму.

 

1 – маніпулятор; 2- стіл; 3 – корпус; 4 – привід обертання планшайби; 5 – зубчастий сектор механізму нахилу.

Рисунок 6.1 – Маніпулятор М-2.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)