АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародний туризм

Читайте также:
  1. АВТОБУСНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ У ТУРИЗМІ
  2. Анализ реализации республиканской целевой программы «Развитие внутреннего и въездного туризма в Республике Бурятия на 2011-2016 годы»
  3. Б) субкультуризм
  4. Вальдорфська педагогіка як міжнародний культурно-освітній рух
  5. ВВЕДЕНИЕ I. ПРОБЛЕМЫ И ОСОБЕННОСТИ РАЗВИТИЯ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМА НА СОВРЕМЕННОМ ЭТАПЕ
  6. Введение в туризм
  7. Велосипедний туризм.
  8. Виды экологического туризма
  9. ВОДНЫЕ РЕСУРСЫ ДЛЯ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМА
  10. Глобальный этический кодекс туризма
  11. Доклад на конференции «О пользе туризма»
  12. Змагання з окремих видів туризму

Серед найрентабельніших видів бізнесу твердо зарекоменду­вав себе міжнародний туризм, котрий об'єднує досить широкий набір послуг. Тому міжнародний туризм можна визначити, як ба­гатопланову систему послугових заходів, що направлені на задоволення потреб осіб, котрі є представниками одних країн і зна­ходяться з короткотерміновими відвідуваннями в інших країнах

Основні види міжнародного туризму:

а) Рекреаційний туризм — це туризм, метою якого є прове­дення екскурсій, відпочинок, лікування, заняття спортом, відві­дування спортивних змагань. Рекреаційний туризм є наймасовішим серед інших видів міжнародного туризму (на його долю при­ходиться понад 70% усіх міжнародних туристичних поїздок.

б) Науковий туризм — це туризм, метою якого є відвідування наукових конгресів, симпозіумів та інших подібних зібрань ти зу­стрічей. Порідко даний, вид туризму супроводжується екскурсіями по країні перебування, що частково пересікається з рекреаційним туризмом.

в) Діловий туризм — це туризм, метою якого є налагодження та підтримання ділових стосунків: підготовка й укладання угод, відвідування міжнародних ярмарків і виставок, наради ділового характеру. Це є найдинамічніший і високоприбутковий вид ту­ризму.

До туризму не відноситься відвідування іншої країни, навіть на порівняно короткий термін, якщо особа займається у країні відвідування професійною діяльністю, отримуючи там же платню.

Структура міжнародних послугових заходів:

— організація туристичних поїздок;

— продаж путівок і турів;

— надання послуг з розміщення й харчування туристів (інфра­структурою тут є система готелів, кемпінгів, ресторанів тощо);

— організація пересування туристів по країні;

— організація відвідування закладів культури, торгівлі, роз­ваг тощо;

— організація реклами, доведення інформації.

Як показує практика, турист в середньому за час туристичної поїздки тратить:

— на харчування — приблизно 40%;

— на проживання — 30%;

— на проїзд по країні — 8%;

— на решту потреб і занять — 22%.

За числом туристів, які відвідують країну, перед веде Франція (до 40 млн. чоловік за рік), яка має від туристичного бізнесу біля 6 млрд., доларів США позитивного сальдо. А Іспанія, хоч і менша кількість туристів її відвідує (біля ЗО млн. чоловік за рік). має позитивне сальдо між експортом та імпортом туристичних послуг до 13 млрд. доларів і при цьому доходи від туризму скла­дають третину усього експорту країни. Таку ж долю в експорті мають доходи від туризму в Австрії.

Найгірше з розвинених країн у плані експорту туристичних послуг стоять Японія (до 20 млрд. доларів негативного сальдо) і Німеччина (до 15 млрд, доларів негативного сальдо). У Японії, до того ж, дуже низька відвідуваність (усього до 2 мли. чоловік за рік).

Серед країн, що розвиваються, найбільше позитивне сальдо має Тайланд (біля 3 млрд. доларів США). Можна також від­значити, що половина валового внутрішнього продукту Багамських островів створюється за рахунок іноземного туризму.

Регулює процес надання міжнародних туристичних послуг на нал національному рівні Світова туристична організація.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)