АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Система живлення стиснутим повітрям

Читайте также:
  1. DNS — доменная система имен
  2. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  3. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  4. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  5. IV. Ямайская валютная система
  6. Rechtssystem - Правовая система
  7. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  8. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.
  9. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  10. Volvo и ее маховиковая система рекуперации энергии
  11. XI. Ендокринна система
  12. АВАРИИ НА КОММУНАЛЬНЫХ СИСТЕМАХ ЖИЗНЕОБЕСПЕЧЕНИЯ

Тема 38: Гальмівна система з пневматичним приводом

Загальна будова та принцип дії гальмівної системи з пневматичним приводом

Розглянемо будову і принцип дії пневматичного приводу гальм автомобілів,а саме чотириконтурної системи з використанням антиблокувальної системи ABS і антипробуксовувальної системи ASR, показаної на малюнку 1.

 

Малюнок 1 – Чотириконтурна система пневмопривода гальм


1 – компресор;

2 – регулятор тиску;

3 – осушувач повітря;

4 – чотириконтурний захисний пневмоклапан;

5, 6, 7, 8 – ресивери;

9 – пневматичний кран з кнопковим керуванням;

10 – манометр;

11, 12 - з'єднувальна головка;

13 – зворотній клапан;

14 – гальмівна камера переднього колеса;

15 – двохсекційний гальмівний кран;

16 – кран стоянкового гальма;

17 – кран керування гальмами причепа;

18 – автоматичний регулятор гальмівних сил;

19 – пневмоциліндр пружинного енергоакумулятора;

20 – прискорювальний клапан;

21 – лампа стоп – сигналу;

39, 40 – електромагнітний клапан ABS;

41 – електронний блок керування ABS.


 

Система живлення стиснутим повітрям.

Повітря, що нагнітається компресором, через регулятор тиску надходить в осушувач. Регулятор тиску служить для автоматичного регулювання тиску повітря в пневмосистемі в визначених межах, наприклад, в діапазоні від 7,2 до 8,1 бар. В осушувачі з стиснутого повітря видаляється волога, що міститься в ньому і через вентиляційний канал осушувача видаляється назовні. Сухе стиснуте повітря підводиться до чотириконтурного захисного пневмоклапана. Даний клапан забезпечує справну роботу системи при виході з ладу одного або декількох гальмівних контурів, запобігаючи падінню тиску в системі. В межах контурів І і ІІ відповідно приводу передніх і задніх гальмівних механізмів повітря проходить через ресивери для стиснутого повітря в напрямку двохсекційного гальмівного крана. В контурі ІІІ приводу стоянкового гальм і гальм причепа стиснуте повітря подається від ресивера до автоматичної з'єднувальної головки через вмонтований в кран керування гальмами причепа двохходовий двохпозиційний клапан, а також через зворотній клапан, кран стоянкового гальма і прискорювальний клапан в камеру пневмоциліндра пружинного енергоакумулятора. По контуру ІV забезпечується живлення стиснутим повітрям допоміжних споживачів, наприклад, в даному випадку, моторного гальма. В пневматичну гальмівну систему причепа стиснуте повітря поступає через з'єднувальну головку і шланг, підключений до ресивера. Потім стиснуте повітря через магістральний повітряний фільтр і гальмівний кран причепа попадає в ресивер і проходить до входів прискорювальних клапанів ABS.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)