АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК І ТОЧНІСТЬ ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ПЛЕМІННОГО ОБЛІКУ

Читайте также:
  1. Definitions. Визначення.
  2. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  3. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  4. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  5. III. Порядок исчисления размера вреда
  6. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСА
  7. III. Порядок проведения мероприятия.
  8. III. Страховая сумма, страховая премия и порядок ее уплаты
  9. IV. Порядок защиты выпускной квалификационной работы
  10. IV. Порядок и формы контроля за исполнением государственной функции
  11. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий
  12. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи

Племінні господарства проводять оцінку розвитку і продуктивності свиней згідно з вимогами Інструкції з бонітування свиней. Величина показника багатоплідності записується цілими числами з точністю до 1 голови. Маса гнізда поросят на час відлучення записується цілими числами з точністю до 1 кг.

Жива маса племінного молодняку у віці 4, 6, 9 місяців при першому паруванні (осіменінні) та реалізації, кнурів - на дату народження у віці 12 та 24 місяці, свиноматок - на 5-10-й день після першого опоросу визначається індивідуальним зважуванням тварин перед годівлею, записується цілими числами з точністю до 1 кг.

Довжина тулуба визначається у встановлені вікові періоди відповідно до Інструкції з бонітування свиней, записується цілими числами з точністю до 1 см.

Товщина шпику визначається шпикомірами різної модифікації відповідно до Інструкції з бонітування свиней. Для об’єктивної оцінки товщину шпику перераховують на живу масу 100 кг з розрахунку 0,3 мм на 1 кг живої маси тварини (жива маса повинна бути в межах 95-105 кг).

Вік досягнення живої маси 100 кг вираховується за даними зважувань тварини і записується у днях цілими числами.

Вік досягнення живої маси 100 кг визначають за формулою, якщо жива маса тварини становить 85-99 кг:

 

Д100 =

 

якщо жива маса тварини становить 101-115 кг:

 

о – 100кг)

Д100 = До

о – Мпо) ÷ (До – Дпо)

 

Д100 – вік досягнення 100 кг;

До – вік при останньому зважуванні;

Дпо - вік попереднього зважування;

М0 – жива маса при останньому зважуванні;

Мпо – жива маса при передостанньому зважуванні.

Витрати корму на 1 кг приросту живої маси характеризують ефективність використання кормів, визначається за певний проміжок часу. Показник вимірюють у кормових одиницях і записують з точністю до однієї сотої одиниці (два знаки після коми). Витрати корму вираховують за формулою:

Вк =

Вк - витрати корму на 1 кг приросту живої маси, кормових одиниць; Кк - кількість корму, згодованого за обліковий період, кормових одиниць;

П - валовий приріст живої маси, кг.

Облік витрат корму визначають в умовах контрольно-випробувальних станцій.

Довжина півтуші визначається при контрольному забої свиней, записують цілими числами з точністю до 1 см.

Товщину шпику півтуші визначають при контрольному забої свиней, записують цілими числами з точністю до 1 мм.

Для одержання даних довжини півтуші та товщини шпику півтуші в перерахунку використовують поправні коефіцієнти вимірювання ознак при збільшенні або зменшенні живої маси перед забоєм на 1 кг (від стандартної маси 100 кг):

· маса парної туші - 0,7 кг;

· довжина півтуші - 0,2 см;

· товщина шпику - 0,3 мм.

Якість сперми кнурів визначають в умовах підприємств (об’єднань) з племінної справи у тваринництві та пунктів штучного осіменіння. Оцінку сперми в балах проводять за об’ємом (мл), концентрацією (млрд./мл), рухливістю (бал).

Сперма не отримує бальної оцінки з рухливості за умови: одиночно-поступального (ОП) руху – у полі зору менше 10% сперміїв з прямолінійно-поступальними рухами; манежного і коливального рухів; коливального руху – одержує умовне позначення К; відсутності живих сперміїв – одержує умовне позначення Н.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)