АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дайте характеристику параметрам растрових зображень

Читайте также:
  1. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних слів і словосполучень.
  2. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  3. ВОПРОС 43.Дайте оценку морфологического статуса ребенка(центильным методом) и уровню его биологического развития.
  4. Вы мне поведайте, кто и вожди и владыки данаев?
  5. Дайте визначення даним поняттям одним словом.
  6. Дайте визначення поняття культура. На які дві великі частини можна його розділити? З яких елементів складається духовна культура?
  7. Дайте визначення поняття художня культура.
  8. Дайте визначення поняття “бактеріальний токсикоз”.
  9. Дайте визначення поняття «риторичний ідеал» і схарактеризуйте сократівський риторичний ідеал.
  10. Дайте визначення поняттям “система”, “структура”, “педагогічна система” та здійсніть їх порівняння. Заповніть таблицю 24.2.
  11. Дайте визначення поняттям «розвиток особистості» та «формування особистості». Порівняйте їх особливості й заповніть таблицю 26.2.
  12. Дайте визначення суб’єкта і предмета психології управління.

Комп’ютерне растрове зображення представляється у вигляді прямокутної матриці, кожен осередок якої представлений кольоровою крапкою. Основою растрового представлення графіки є піксель (крапка) з вказівкою її кольору. При описі, наприклад, червоного еліпса на білому фоні необхідно вказати колір кожної точки еліпса і фону. Зображення представляється у вигляді великої кількості крапок - чим їх більше, тим візуально якісніше зображення і більше розмір файлу. Тобто одна картинка може бути представлена з кращою або гіршою якістю відповідно до кількості крапок на одиницю довжини - дозволом (зазвичай, крапок на дюйм - dpi або пікселів на дюйм - ppi).
Растрові зображення нагадують лист квітчастого паперу, на якому будь-яка клітка закрашена або чорним, або білим кольором, утворюючи разом малюнок. Піксель - основний елемент растрових зображень. Саме з таких елементів складається растрове зображення, тобто растрова графіка описує зображення з використанням кольорових крапок (пікселі), розташованих на сітці.

Важливою властивiстю графiчного зображення є його фізичний розмiр, який визначає розмiри малюнка по вертикалi й горизонталi. Значення цiєї властивостi малюнка задається пiд час його створення i може бути вказана в одиницях довжини (сантиметрах, дюймах) або точках (пiкселях). Другою властивiстю зображення є його роздiльна здатнiсть, яка вимiрюється в кiлькостi пiкселiв на дюйм (dpi). Так, для екранного зображення достатньо, щоб воно мало роздiльну здатнiсть 72 dpi, а для друку на кольоровому принтерi — не менше нiж 300 dpi. Значення цього параметра задається пiд час створення зображення i може бути змiнено за умови редагування, що автоматично призведе до змiни розмiру файла зображення. Для кодування кольору пiкселя зображення може бути вiдведена рiзна кiлькiсть бiтiв. Залежно вiд цього може бути вiдтворена рiзна кiлькiсть кольорiв. Число бiтiв, що використовуються для кодування кольору пiкселя, називається глибиною кольору. Вiд глибини кольору залежить розмiр файла, в якому подається зображення.

4. Дайте характеристику основним форматам растрової графіки

Растрові формати служать для опису растрової графічної інформації. Кожен окремий піксель зображення представляє самого себе, поза залежністю від його розташування й ролі, що він грає в рисунку. Найпоширенішими з них є: tiff, bmp, pcx, gif, jpeg, png. Графічні компоненти всесвітньої мережі Internet у переважній більшості представлені останніми трьома форматами.

Формат GIF – формат графічного обміну. Призначений для збереження растрових зображень з к-стю кольорів не більше 256. Формат використовує алгоритм стиснення без витрат LZW. В даний час існує 2 версії формату GIF 87 A та GIF 89A. Формат GIF 89A дозволяє зберігати прозорість пік селів і підтримує анімацію. В GIF добре зберігати контрастні зображення зображення без плавних помірних переходів.

Використання GIF анімації.

Переваги:

- Невеликий розмір файлу;

- Не вимагається спеціальних програм перегляду;

- Для програванна не потрібен спеціальний зв’язок з сервером;

- Простий спосіб використання на веб-сторінках.

- Недоліки:

- Палітра не перевищує 256 кольорів;

- Стиснення фотографічних зображень ненабагато нижче ніж у форматі JPEG:

Формат PNG. Цей формат був розроблений з метою заміни формату GIF.

Формат PNG повинен був подолати недолік GIF пов’язаний з малою к-стю кольорів. Формат PNG дозволяє зберігати зображення з глибиною кольору 24 і навіть 48 біт. Дозволяє включати канали масок для управління градієнтною прозорістю, але не підтримує шари. Для стиснення використовується формат Deflate, що близький до формату LDP.

Файли PNG мають більший розмір, ніж GIF та JPEG для аналогічних зображень.

Формат доцільно використовувати для збереження невеликих багатоколірних зображень з дрібними деталями (наприклад кнопки). ICC профілі не підтримує.

Формат TIFF (Target image file format) був розроблений як стандарт для сканування зображень. Зображення, що призначені для імпорту в графічні редактори і видавничі системи краще всього зберігати в форматі TIFF. Він може використовувати алгоритм LZW для стиснення даних без втрат якості, але слід пам’ятати, що існують редактори і програми, які не можуть читати стиснуті TIFF файли.

Формат BMP (Bitmap) – власний формат графічного редактора Paint граф. сист. Windows. Формат BMP не підтримується в системі Mac OS. Для стиснення використовують PLE. Можна зберігати 24-бітні кольори. Не всі редактори підтримують стислі BMP. Неститнуті BMP займають дуже великий розмір. Прозорість і ICC профіль не підтримується.

Формат PCX запропонований компанією Z-Soft у програмі Paintbrush. Може бути використаний на платформі Macintosh, хоча був написаний для PC. Цей формат застосовувався багатьма компаніями, що спеціалізуються в області програмного забезпечення. Він зручний для зберігання зображень типу ділової графіки (креслення, діаграми, схеми тощо). Підтримуються колірні формати 1, 4, 8 та 24 біти на піксел. До недоліків PCX слід віднести непристосованість до запису фотографій, а також наявність численних версій.У форматі PCX використаний один із варіантів алгоритму ущільнення RLE (від англійського Run Length Encoding — групове кодування).

 

5.Опишіть складові технології Flash.

Технологія Flash побудована на використанні векторної графіки у форматі Shock wave Flash format.

Складовими технологій Flash є:

1.Векторна графіка

2.Підтримка декількох видів анімації

- Покадрова: автор створює або імпортує з інших додатків кожен кадр майбутнього фільму і встановлює послідовність його перегляду.

- Автоматична(tweeded): автор створює тільки 1 та останній кадр мультиплікації, а Flash автоматично генерує всі проміжні кадри.

- Анімація на основі сценаріїв – опис поведінки об’єкту на власній мові Flash – Action Script.

3.Можливість створення інтерактивних елементів інтерфейсу.

Flash дозволяє створювати інтерактивні фільми, в ході відтворення кяих можна використовувати клавіатуру або мишку, щоб перейти до різних елементів фільму, перемістити об’єкти, ввести інформацію у форму.

4.Підтримки взаємодії з графічними форматами, що імпортуються.

5.Можливість включення синхронного звукового супроводу.

6.Забезпечення експорту Flash –фільмів, формат html, а також використання в інтернеті.

7.Платформна незалежність. Формат можна використовувати на будь-якій апаратно-програмній платформі, включаючи McOS.

8.Можливість перегляду Flash-фільмів як в автоматичному режимі, так і за допомогою Веб-браузера. При цьому зберігаються всі функціональні можливості, що реалізовані в флеш-фільмі.

9.Наявність інструментів візуальної розробки.

 

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)