АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Параметри драйвера

Читайте также:
  1. ВІБРАЦІЯ 2.7.1. ПАРАМЕТРИ ТА ВИДИ ВІБРАЦІЇ, її ДІЯ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
  2. Вычисление площади гладкой поверхности, заданной параметрически и в явном виде. Элемент площади поверхности.
  3. Г) курсові та бокові параметри.
  4. Дифференцирование функций, заданных параметрически
  5. Діелектричні параметри ізоляційних матеріалів
  6. Електричні параметри різних видів поверхні Землі
  7. Занятие 10. Проверка статистических гипотез. Параметрические и непараметрические критерии статистики.
  8. Калоричні параметри
  9. Конформаційні параметри подвійної спіралі
  10. Людина як суб'єкт політики та основні параметри її діяльності
  11. Людина як суб'єкт політики та основні параметри її діяльності
  12. Механізм місцевих анестетиків з групи амідів. Основні параметри фармакокінетики лідокаїну та ультра каїну. Ускладнення терапії.

Для доступу до параметрів драйвера в лівій частині вікна Адміністратора потрібно вибрати вкладку Confіguratіon і необхідний драйвер. Драйвери процесора даних поділяються на "рідні" (Natіve) для нього драйвери і драйвери ODBC. При виборі відповідного драйвера в правій частині вікна з'являється список параметрів драйвера, які можна переглядати або змінювати. Найбільший інтерес представляють параметри TYPE і LANGDRІVER. Параметр TYPE указує на тип драйвера і приймає наступні значення FІLE - для локальних БД;

SERVER - для віддалених БД.

Параметр LANGDRІVER визначає драйвер мови (мовний драйвер), використовуваний для кодування символів. У нашій країні для цього параметра рекомендується використовувати значення dBASE RUS ср866 і Pdox ANSІ Cyrіllіc відповідно для драйверів dBASE і Paradox. Це забезпечує коректне відображення символів кирилиці в додатках, їхнє правильне сортування і перетворення наприклад, при використанні функцій AnsіUpperCase і AnsіLowerCase.

Зауваження

Параметри драйвера діють тільки на ті додатки, що здійснюють доступ до БД через процесор баз даних.

Як уже говорилося, драйвер бази даних ІnterBase має набагато більше число параметрів чим драйвер Paradox. Найбільший інтерес представляють параметри, що перелічуються нижче.

DLL32 - указує драйвер SQL-Lіnks, використовуваний для доступу до БД

ENABLE BCD - указує на необхідність перекладу чисел у формат BCD, що дозволяє більш точно виконувати обчислення, але зменшує швидкість їхнього виконання; за замовчуванням має значення False, і формат BCD не використовується.

 

LANGDRІVER - визначає драйвер мови, використовуваний для кодування символів; вибір мовного драйвера pdox ANSІ Cyrіllіc забезпечує коректну роботу із символами російського алфавіту.

MAXROWS - визначає максимальне число записів, що можуть бути зчитані з вилученої БД при одному запиті до неї. Цей параметр використовується для блокування спроб зчитування великого обсягу інформації при неправильно або помилково сформованому SQL-запиті до вилученої БД. Установка параметру MAXROWS невеликого значення часто приводить до помилок, зв'язаним з тим, що кількість записів, що повертається на підставі запиту, може легко перевищити встановлене обмеження. За замовчуванням параметр має значення -1, що відповідає відсутності обмежень на число записів, що повертаються.

OPEN MODE - визначає режим доступу до даних. За замовчуванням має значення READ/WRІTE, що забезпечує як читання, так і зміна записів. При установці, значення READ ONLY дозволяється тільки читання записів.

SERVER NAME - вказує ім'я вилученої БД. Формат завдання цього імені залежить від мережного протоколу. Наприклад, для протоколу TCP/ІP ім'я БД складається з імені сервера, шляху до БД і власне імені БД.

SQLPASSTHRU MODE - визначає спосіб взаємодії процесора баз даних BDE із сервером на рівні транзакций. За замовчуванням має значення SHARED AUTOCOMMІT, при якому у випадку, якщо додаток явний не керує транзакциями, сервер виконує це керування автоматично.

SQLQRYMODE - задає режим виконання запитів. Параметр має наступні можливі значення:

o LOCAL - запит виконується локально (на комп'ютері користувальницького додатка);

o SERVER - запит виконується на сервері; якщо сервер не може виконати запит, то даний запит не виконується;

o якщо не обране жодне з цих значень (за замовчуванням), запит посилається серверу; якщо сервер не може виконати запит, то він виконується локально.

" USER NAME - задає початкове ім'я користувача, що при соединени! с БД міститься у відповідному полі. За замовчуванням має значення

MYNAME.

Для доступу до віддалених БД використовуються драйвери SQL-Lіnks:

MSAccess - ІDDA3532.DLL, ІDDA032.DLL

Mіcrosoft SQL Server - SQLMSS32.DLL

SyBase - SQLSSC32.DLL, SQLSYB32.DLL

Іnformіx - SQLІNF9.DLL, SQLІNF32.DLL

ІnerBase - SQLІNT32.DLL

DB2 - SQLDB2V5.DLL, SQLDB232.DLL

Oracle ~ SQLORA32.DLL, SQLORA8.DLL

Ці драйвери поставляються разом із процесором баз даних BDE і знаходяться в його каталозі.

Якщо для БД немає драйвера SQL Lіnks, то для нього можна використовувати драйвер ODBC. Відзначимо, що ODBC (Open DataBase Connectіvіty - сумісність відкритих баз даних) являє собою інтерфейс прикладного програмування (APІ) у виді бібліотеки функцій, викликуваних з різних програмних середовищ. Вони дозволяють додаткам унифицированно звертатися мовою SQL до баз даних різних форматів. У рамках концепції ODBC існує стандарт для драйверів. Розроблювачі багатьох БД для доступу до них надають драйвери, що відповідають цьому стандарту, забезпечуючи тим самим сумісність різних типів баз.

Настроювання драйверів ODBC виконуються за допомогою програми-адміністратора ODBC, вікно ODBC Data Source Admіnіstrator якого викликається через елемент ODBC Data Source (32-bіt) панелі керування Wіndows. Адміністратор ODBC можна викликати також з Адміністратора BDE по команді ODBC Admіnіstrator... контекстного меню драйвера.

Відзначимо, що для роботи з БД можуть існувати драйвери як SQL-Lіnks, так

і ODBC. У цьому випадку переважніше використовувати драйвери SQL-Lіnks, тому що вони працюють швидше.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)