АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. VI. Програма змагань
  4. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  5. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  6. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  7. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  8. ВИДИ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ
  9. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  10. Витяг з навчальної програми
  11. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.
  12. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.

З навчальної роботи

______________________

«____»____________2014 року

 

 

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА дисципліни

 

 

Корпоративне управління МІЖНАРОДНИХ КОМПАНІЙ

галузі знань 0302 – Міжнародні відносини

напрям підготовки 6.030206Міжнародний бізнес

 

Київ - 2014

 

Робоча програма навчальної дисципліни «Корпоративне управління міжнародних компаній» для студентів галузі знань - 0302 міжнародні відносини, напряму підготовки - 6.030206 міжнародний бізнес.

«22» травня 2014 року, 29 с.

 

 

Розробник: д.т.н., проф. Якубовський В. В.

 

Робоча програма навчальної дисципліни «Корпоративне управління міжнародних компаній» затверджена на засіданні кафедри міжнародного бізнесу

 

Протокол № 14 від “22” травня 2014 року

 

Завідувач кафедри _________________________ В.А. Вергун

(підпис)

«22» травня 2014 року

 

Схвалено науково - методичною комісією Інституту міжнародних відносин

 

Протокол від «____» _____________ 20___ року №___

Голова науково-методичної комісії _________________________ О.А.Коппель

(підпис)

«_____» _________________ 20___ року

 

Голова предметної комісії комісії з економічних та юридичних наук при науково-методичній Раді Університету_____________ (З.О. Луцишин)

 

«____»_________ 2014 року

 

 

© В.В.Якубовський, 2014 рік

© _______________, 201_ рік

© _______________, 201_ рік


ВСТУП

Навчальна дисципліна «корпоративне управління міжнародних компаній» є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» галузі знань – 0302 міжнародні відносини, напряму підготовки – 6.030206 міжнародний бізнес.

Дана навчальна дисципліна віднесена до навчальних дисциплін вільного вибору студентів за блоком ділове адміністрування і входить у цикл дисциплін професійної та практичної підготовки для спеціальності міжнародний бізнес. Викладається у першому семестрі IV курсу бакалаврату в обсязі – 72 год. (2.0 кредити ECTS), зокрема: лекції – 28 год., семінарські заняття – 14 год., самостійна робота – 30 год.

У кірсі передбачено 2 змістових модулі в межах яких виконується 2 модульних контрольних роботи. Завершується вивчення навчальної дисципліни – іспитом.

 

Метою вивченні дисципліни є набуття студентами знань та умінь в різних сферах діяльності корпорації, зокрема, в координації зусиль різних юридичних осіб в об'єднанні фінансових ресурсів акціонерів для формування капіталу, для розв'язання виробничих проблем управління, виконання поточних завдань діяльності корпоративних структур та забезпечення ефективного їх функціонування з урахуванням специфіки діяльності міжнародних компаній.

 

В зв'язку з визначеною метою, завдання курсу - дати знання про багаторівневі багатопотокові системи управління, що утворюють складні організації, такі як корпорація, з урахуванням української законодавчої специфіки і зарубіжного корпоративного досвіду.

 

Студент у результаті вивчення дисципліни має знати сучасну проблематику діяльності міжнародних корпорації, що включає в себе різні аспекти управління фінансовим потоком (залучення ресурсів, внутрішня організація планування, інвестування), виробничим потоком (інновації, виробництво, якість), товарним потоком (постачання, логістика, матеріально-технічне забезпечення), а також взаємодією цих потоків та управління міжпотоковими напрямами діяльності.

 

Робота над курсом «Корпоративне управління міжнародних компаній» допоможе студентам оволодіти вмінням використовувати способи й методи управління на різних рівнях: на корпоративному, на рівні бізнес-процесів (технологічних ланцюжків), на рівні окремого учасника корпорації та ураховувати специфіку діяльності в різних регіонах та країнах світу.

 

Місце дисципліни в системі підготовки фахівців у сфері міжнародних економічних відносин. Навчальна дисципліна «Корпоративне управління міжнародних компаній» є однією із складових комплексної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» зі спеціальності 6.030206 – міжнародний бізнес. Вивчається студентами денної форми навчання на IV курсі протягом І семестру в загальному обсязі 72 години.

Зв’язок з іншими дисциплінами. Навчальна дисципліна «корпоративне управління міжнародних компаній» базується на знаннях економічної теорії, основ менеджменту і маркетингу, міжнародних економічних відносин, економіки підприємств викладення яких передує вивченню даної дисципліни.

У свою чергу знання курсу «корпоративне управління міжнародних компаній» є базою вивчення таких курсів як кроскультурний менеджмент, міжнародний маркетинг, бренд-менеджмент в міжнародному бізнесі.

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти. Контроль знань навчальної дисципліни "Корпоративне управління міжнародних компаній" оцінюється за модульно-рейтинговою системою, яка передбачає дворівневе оцінювання засвоєного матеріалу, зокрема оцінювання теоретичної підготовки (20 %) та оцінювання практичної підготовки (80 %).

Курс складається з двох змістових модулів.

Робота на семінарах (усні відповіді та доповнення) оцінюються максимально в 5 балів, доповнення – максимально 2 балі.

Фіксований виступ по підготовленому реферату – максимально 5 балів.

Модульні контрольні роботи - максимум 10 балів за кожний змістовий модуль.

Оцінювання за формами контролю:

  ЗМ 1 ЗМ 2
Min. - 22 балів Max.- 38 балів Min. - 22 балів Max.- 38 балів
Устна відповідь 3 х 1 = 3 5 х 1 = 5 3 х 1 = 3 5 х 1 = 5
Доповнення 1 х 1 = 1 2 х 1 = 2 1 х 1 = 1 2 х 1 = 2
Розв’язання тестових завдань 3 х 1 = 3 5 х 1 = 2 3 х 1 = 1 5 х 1 = 5
Фіксований виступ (реферат) 3 х 1 = 3 5 х 1 = 5 3 х 1 = 1 5 х 1 = 5
Модульна контрольна робота 1 3 х 1 = 3 10 х 1 = 10 - -
Модульна контрольна робота 2 - - 3 х 1 = 3 10 х 1 = 10

 

Студенти, які набрали сумарно меншу кількість балів ніж критично- розрахунковий мінімум – 40 балів, для одержання іспиту обов’язково здають колоквіум, який оцінюється у межах 10 балів. Рекомендований мінімум складає 48 балів.

У випадку відсутності студента з поважних причин відпрацювання та перездача модульних контрольних робіт здійснюється у відповідності до «Положення про порядок оцінювання знань студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу» від 1 жовтня 2010 року.

 

При простому розрахунку отримаємо:

  ЗМ 1 ЗМ 2 Іспит Підсумкове
Мінімум        
Максимум        

 

При цьому, кількість балів:

· 1-34 – відповідає оцінці «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням дисципліни;

· 35- 59 – “ незадовільно” з можливістю повторного складання іспиту

· 60- 64 – “ задовільно” (“достатньо”)

· 65- 74“задовільно”

· 75- 84“добре”

· 85- 89“добре” (“дуже добре”)

· 90- 100“відмінно”

 

Шкала відповідності:

За 100 – бальною шкалою За національною шкалою
90 – 100   Відмінно
85 – 89   Добре
75 – 84
65 – 74   Задовільно
60 – 64
35 – 59   Не задовільно
1 – 34    

 

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ

Змістовий модуль І. Концептуальні основи та загальні сфери корпоративного управління міжнародних компаній


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)