АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IV. Вивчення нового матеріалу

Читайте также:
  1. II. Вивчення нового матеріалу.
  2. V. Закріплення вивченого матеріалу.
  3. VII. Причины возникновения ошибок при передаче текста Нового Завета
  4. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  5. Аналіз майнового стану підприємства ВАТ «Іванківського хлібозаводу»,
  6. Анкета для вивчення соціально-психологічного клімату в педагогічному колективі
  7. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  8. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  9. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми.
  10. Битники и политики, ничего нового
  11. Блок 3. ГЕОГРАФІЯ НОВОГО ЧАСУ. СУЧАСНІ ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Тема уроку: Алкоголізм. Особливості впливу алкоголю на організм підлітка

Мета уроку:

· сформувати поняття про алкоголь, дати знання про те, як алкоголь впливає на організм людини, особливості впливу алкоголю на підлітковий організм, сформувати поняття про алкоголізм як соціальну хворобу, навчити вирізняти алкогольні й енергетичні напої з метою запобігання вживання цих напоїв.

· розвивати асоціативне та логічне мислення, формувати практико-орієнтовану пізнавальну діяльність, розвивати навички самостійної роботи учнів, розвивати уміння концентрувати увагу, пізнавальний інтерес, пам'ять;

· виховувати науково-матеріалістичний світогляд, а також загальну культуру учнів, ввічливість під час спілкування, формувати інтерес до основ здоров’я.

Тип уроку: засвоєння нових знань

Структура уроку

I. Організаційний момент

II. Актуалізація чуттєвого досвіду, опорних знань учнів та мотивація навчальної діяльності

III. Повідомлення теми і мети уроку

IV. Вивчення нового матеріалу

V. Закріплення вивченого матеріалу

VI. Підведення підсумків уроку

VII. Повідомлення домашнього завдання

Хід уроку

I. Організаційний момент

Добрий день, діти! Всі готові до уроку?

II. Актуалізація чуттєвого досвіду, опорних знань учнів та мотивація навчальної діяльності

Китайська народна мудрість говорить: «Шлях довжиною в тисячу кроків починається з першого кроку». Як ви розумієте цю поговірку? Як можна застосувати цю народну мудрість відносно алкоголю?

III. Повідомлення теми і мети уроку

Сьогодні на уроці ми сформуємо поняття про алкоголь, його вплив на організм підлітка, які наслідки від прийому алкоголю виникають в організмі людини.

Гра «Мікрофон»: «Які негативні наслідки алкоголю ви знаєте?». Учні по черзі відповідають на питання.

Діти, тож давайте послухаємо який страшний Демон алкоголю.

IV. Вивчення нового матеріалу

З історії виникнення алкоголю. Дикий виноград існував на Землі ще до появи людини. Листя і стовбури виноградної лози виявляються в скам'янілостях кам'яновугільного періоду. Виробництво вина почалося в результаті випадкового відкриття природного процесу ферментації виноградного цукру дріжджовими грибками. Зростання грибків у виноградному соку без доступу повітря супроводжується виділенням вуглекислого газу і етилового спирту. Вино вживалося в Стародавньому Єгипті ще в третьому тисячолітті до нашої ери. Про це свідчать знайдені в гробницях фараонів винні судини, а також твори настінного живопису, що зображують виготовлення вина. Відома легенда часу панування шаха Шеміхана (5 століття до н.е.), в якій розповідається про те, як почалося виготовлення вина в Персії. Розкопки Шлімана показали, що в Греції 4ОООО років тому жителі Трої також знали секрет отримання вина. В "Одіссеї" Гомера є опис того, як Одіссей напоїв ісмарійскім вином одноокого велетня Поліфема. Діоніс - у давньогрецькій міфології бог виноградарства і виноробства, у римлян він називався Вакхом. У роботах Геродота вказується на широке поширення вживання алкоголю в античному світі. Приблизно в 800 році н.е. арабські алхіміки навчилися отримувати спиртовий дистилят за допомогою сублімації і подальшим охолодженням парів етилового спирту (Слово "алкоголь" походить від арабського "аль-куль", яке використовувалося спочатку для позначення тонкого сурьмяного порошку, а пізніше - як щось найтоншого, невловимого, потім - чистого екстракту.). Це відкриття дало можливість виробляти алкогольні напої практично в необмеженій кількості, використовуючи в якості сировинирізноманітні харчові продукти, а не тільки виноград. Поряд з розвитком виноробства та вдосконаленням технології одержання спиртних напоїв зверталася увага на негативний вплив алкоголю на здоров'я і характер людини. Існували різні стилі вживання алкоголю та правила, що обмежують ризик розвитку негативних наслідків. Так, наприклад, у Древньому Римі вино розводили водою. За законом Ромула чоловікам до 35 років заборонялосявживати вино, не дозволялося пити вино жінкам. Історія підходів до алкогольних проблем пройшла багато етапів. Далеко не відразу сформувалося сучасне уявлення про алкоголізм як про хвороби, хоча вже в стародавніх джерелах можна знайти згадку про хворобливому характер потягу до алкоголю.

Етиловий спирт. Отже основою всіх алкогольних напоїв є етиловий спирт С2Н5-ОН (етанол, етиловий алкоголь, винний спирт). За фізичними властивостями це безбарвна, летка рідина з характерним запахом, пекуча на смак. Етиловий спирт горить синюватим полум’ям, змішується у будь-яких співвідношеннях із водою. Етиловий спирт добувають бродінням крохмалевмісних продуктів (зерна, картоплі), фруктів, цукру тощо. Добутий бродінням етиловий спирт відганяють і отримують спирт-сирець, який очищають ректифікацією. Спирт-сирець і самогон, виготовлений в домашніх умовах, містять деяку кількість сивушних масел, які відносно повільно метаболізуються в організмі, тому тривалість дії їх на організм більша, ніж етилового спирту.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)