АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність та причини застосування диверсифікації

Читайте также:
  1. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  2. Банківська система та грошовий мультиплікатор: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кільк-на визначеність грош. мульт-ра.
  3. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  4. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  5. Безробіття, його причини, види,форми, та соціально-економічні наслідки.
  6. Безробіття, його сутність і види. Закон Оукена.
  7. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  8. Бюджетний дефіцит, його причини, види та джерела покриття.
  9. Валовий внутрішній продукт: сутність, зміст його елементів за виробничим методом.
  10. Валютний курс: сутність та типологія.
  11. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, паритет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  12. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купів.спроможності та зв’язок з платіжним балансом.

Зміст

Введення ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2

1. Сутність та причини застосування диверсифікації ---------------------------------------- 3

2. Форми диверсифікації виробництва ----------------------------------------------------------------------------- 4

3. Області застосування диверсифікації в маркетингу --------------------------------------- 7

4. Стратегії застосування диверсифікації в маркетингу. Приклади --------------- 8

Висновок ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 11

Список використаної літератури ------------------------------------------------------------------------ 13

 

Введення

В економічній літературі зустрічається велика кількість визначень диверсифікації. Але складність полягає в тому, що диверсифікація - така концепція, якій не можна дати однозначне визначення. Різні люди розуміють під нею різні процеси, тому важливим моментом є здатність розпізнати і витлумачити цю концепцію стосовно до своїх обставин.

В нашому випадку динамічність розвитку і глобалізація сучасної світової економіки зумовили необхідність диверсифікації як способу зниження ризиків невизначеності зовнішнього середовища та підвищення конкурентоспроможності компаній.

Диверсифікація проводиться компаніями різної галузевої приналежності. Найбільшого ступеню диверсифікації досягли концерни Німеччини і Японії, які відносяться до типу багатогалузевих компаній, переважно металургійних. В якості пріорітетних напрямів диверсифікації ними були обрані машинобудування та інжинерні послуги.

Диверсифікація дає змогу фірмам «триматися на плаву» при складній економічній кон'юнктурі за рахунок випуску широкого асортименту продукції та послуг: збитки від нерентабельних виробів (тимчасово, особливо за новими) перекриваються прибутком від інших видів продукції.

Цей процес стосується передусім переходу на нові технології, ринки та галузі, до яких раніше підприємство не мало ніякого відношення, крім того, сама продукція (послуги) підприємства повинна бути також абсолютно нової, і причому завжди необхідні нові фінансові інвестиції.

Об’єктом даної роботи було обрано стратегії реалізації диверсифікації ризиків у маркетингу. Предметом є способи реалізації диверсифікації в маркетингу.

Метою є вивчити теоретичні основи стратегії диверсифікації в маркетингу. Розглянути види стратегії диверсифікації та область їх застосування.

Сутність та причини застосування диверсифікації

Диверсифікація - це поширення господарської діяльності на нові сфери (розширення асортименту вироблених виробів, видів послуг, що надаються, географічної сфери діяльності і т.д.). У результаті диверсифікації підприємства перетворюються на складні багатогалузеві комплекси, або конгломерати.

Загальними цілями для всіх напрямів диверсифікації є: можливість консолідувати інвестиційні ресурси; зниження ризиків невизначеності зовнішнього середовища; прагнення забезпечити соціальну і економічну стабільність, виживаність, запобігання кризи, зберегти регіональні галузеві комплекси; більш повне використання всіх видів ресурсів; отримання синергетичного ефекту за рахунок зростання ринкового потенціалу; зниження трансакційних витрат; особисті мотиви менеджерів; поліпшення ділового іміджу.

 

 


Рис. 1 Різноманітність поглядів на диверсифікацію.

Котлер відносить стратегію диверсифікації до основних стратегій розвитку бізнесу, які називаються базісними, або еталонними. Стратегія потрібна компанії в цілому, кожному напрямку діяльності всередині неї і кожному функціональному підрозділу кожного напряму. Розглядаючи стратегію диверсифікації, необхідно визначити основні поняття, пов'язані з даного питання.

Стратегічний маркетинг - аналітичний процес (постійний аналіз потреб, розробка ефективних товарів і сервісу, що забезпечують визнання споживачів і стійку конкурентну перевагу), орієнтований на довгострокову перспективу.

Метою стратегічного планування є адаптація підприємства до прогнозованих змін зовнішнього середовища, досягнення надійної позиції на ринку, що забезпечує фінансову стійкість підприємства в умовах конкуренції.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)