АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕЧІНКА ТУШКОВАНА В СМЕТАНІ

Читайте также:
  1. Alexander Fleming
  2. Anatomy of Alimentary Tract
  3. Exercise 7. Form the names of specialists from the names of professional fields
  4. I. Зрілоклітинні лімфатичні пухлини.
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. IV. ГЛОТКА. СТРАВОХІД
  7. Physiology of the alimentary tract
  8. Sepsis Karantin Syph__________________________________________________________________
  9. Алкогольний гепатит
  10. Алкогольні ураження печінки мають три стадії.
  11. Анатомо-фізіологічні особливості опорно-рухового апарату
  12. Види висипу, характерні для вторинного сифілісу.

ü ПОТРІБНО

ü 400 г. свинячої печінки, 2 цибулини, 1 морквина, 5 ст. л. сметани, сіль, чорний мелений перець, олія для смаження, борошно для панірування.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Щоб приготувати тушковану в сметані свинячу печінку, спочатку її треба порізати і обсмажити на соняшниковій олії. Почистити цибулю і моркву, натерти моркву на тертці, цибулю порізати півкільцями і теж обсмажити їх на олії. Потім скласти печінку і овочі в каструлю, залити сметаною і тушкувати.

ü А зараз я опишу детальніше як я готую свинячу печінку, тушковану з овочами в сметані. Свинячу печінку я промиваю і обсушую паперовим рушником. Печінку ріжу шматочками шириною приблизно 1,5-2 см. Перед тим, як панірувати печінку в борошні, ставлю на вогонь сковороду і наливаю в неї 4 ст. л. олії.

ü Поки розігрівається сковорода, порізані шматочки печінки панірую в борошні, але їх не солю, щоб печінка не була твердою. Запаніровані шматочки кладу в розігріту сковорідку і обсмажую приблизно 1 хв. з одного боку. Потім перевертаю кожен шматочок на іншу сторону і обсмажую їх теж приблизно хвилину.

ü Обсмажені шматочки печінки знімаю зі сковороди і перекладаю в каструльку для гасіння. Зверху шматочки печінки посипаю сіллю і чорним меленим перцем. В алюмінієвій каструлі готувати краще. Якщо такої каструльки у Вас немає, то можна печінку скласти в сотейник або глибоку сковороду з товстим дном.

ü Отже, печінка в каструлю я переклала, приступаю до чищення моркви і цибулі. Почищені цибулю і моркву мию. Цибулю ріжу півкільцями, а моркву натираю на крупній тертці. Ставлю на плиту розігріти сковороду, наливаю в неї 3 ст. л. олії. У розігріту з олією сковороду кладу обсмажувати цибулю і моркву.

ü Обсмажую овочі приблизно 3-4 хв., їх періодично помішуючи, щоб вони не підгоріли. Обсмажені цибулю і моркву перекладаю в каструлю з печінкою. Зверху поливаю все п'ятьма столовими ложами сметани і додаю 100 мл кип'яченої води.

ü Каструлю закриваю кришкою і ставлю гасити печінку на маленький вогонь на розсікач, щоб вона добре протомилась. Печінку я тушу приблизно 20 хв. Через 20 хв. тушкована в сметані свиняча печінка готова. Свинячу печінку, тушковану в сметані, я волію їсти з розсипчастою гречаною кашею або із складним гарніром у вигляді картопляного пюре і овочевого салату.

М'ясна страва, рецепт якої я хочу сьогодні представити Вашій увазі, - це свиняча печінка, тушкована в сметані. Якщо говорити про печінку тварин, то її основна користь для здоров'я людини полягає в наявності в ній таких елементів, як мідь і залізо. Мідь відповідає за протизапальні процеси, а залізо - за нормалізацію гемоглобіну в крові.

Мені більше подобається печінка, тушкована з овочами в сметані. Рецепт приготування зовсім простий, часу для приготування потрібно не дуже багато і готується це блюдо з простих і доступних продуктів.

Сайт. Shefkuhar.com.ua.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)