АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАБРУДНЕННЯ МОРСЬКИХ ПРОДУКТІВ

Читайте также:
  1. Апарати для нагрівання продуктів
  2. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою тварин при виявленні інфекційних захворювань
  3. Визначення координат джерела забруднення
  4. Всмоктування продуктів перетравлення ліпідів
  5. ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
  6. Державний нагляд і контроль безпечності та якості харчових продуктів
  7. Джерела забруднення атмосфери
  8. Кислотні дощі. Тютюновий дим. Джерела забруднення довкілля.
  9. Класифікація програмних продуктів. Сервісне програмне забезпечення. Операційна система
  10. Нормативи мікробного забруднення лікарських засобів, що містять лікарську рослинну сировину (категорія 4)
  11. ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ОБРОБКИ ПРОДУКТІВ пресування

 

Риба - прекрасне джерело білка, вітамінів В, слідових елементів і Омега-3 жирних кислот. На жаль, як завжди, ми повинні обережно ставитися до споживаної рибі. Необхідно ретельно вибирати рибу при покупці, правильно обробляти та готувати її, щоб знищити бактеріальні забруднення. Рибадуже схильна до псування і бактеріальним забрудненням. Не рекомендується їсти сирими устриць, молюсків і мідій, оскільки вони є причиною найбільшого числа захворювань, пов'язаних з морськими продуктами. Виявлено, що риби поглинають сотні токсичних речовин, включаючи пестициди, ртуть, свинець, ДДТ, діоксин, хлодан та ін Бажано знати, де дана риба була спіймана. Їжте різні види риби, щоб не піддаватися потенційної небезпеки з одного постійного джерела; купуйте більш дрібну(Молоду) рибу - в ній менше токсинів, ніж встигають накопичити великі (дорослі) особини, не їжте прибережну і річкову рибу (вони можуть бути отруєні стічними водами); вибирайте нежирну глибоководну рибу. Видаліть весь жир, так як в основному в жировій тканині накопичуються пестициди і токсини. Можливо, краще спеціально розводиться риба, однак про неї теж слід дізнатися побільше. Деякі рибні господарства можуть використовувати антибіотики і штучні барвники.

 

 

Втрат при транспортуванні

Переважна більшість населення живе в містах і невеликих передмістях, не пристосованих для вирощування свіжих фруктів і овочів.,, Свіжі'' овочі та фрукти купуються в магазинах, проте яка ціна такої,, свіжості''? Зазвичай проходить досить великий час від збору врожаю до появи цих продуктів на столі. Щоб витримати конкуренцію на ринку і вирішити транспортні проблеми охоплення великої заселеній території, підвищивши при цьому обсяг продажу, використовуються певні методи. На жаль, при цьому поступаються якістю продуктів. Велика частина рослинної продукції збирається задовго до дозрівання, а тим більше до того, як вона стане найбільш поживно цінною. Після збору продукти обприскуються, перевозяться на великі відстані і зберігаються довгий час. Вітаміни, мінерали та поживні речовини втрачаються на кожній стадії. Сьогодні апельсини зриваються з дерева зеленими і дозрівають хімічно. В результаті вонимайже не містять натурального вітаміну С. Деякі апельсинові соки можуть бути виготовлені з плодів, зібраних два - три роки тому.

 

ОБРОБКА ПРОДУКТІВ

Майже всі продуктові компанії об'єднує спільне прагнення: випускати приносять дохід продукти, які прекрасні на смак і ніколи не псуються. Сучасна обробка продуктів базується на наступній теорії: 1) зменшити швидкість псування і подовжити термін зберігання, 2) полегшити поширення, 3) виробляти,, нові'' продукти, використовуючи штучні добавки та барвники, 4) продукти зробити,, привабливими''. Згідно з цими установкам в продукти додаються смакові і ароматичні від душки, жир, консерванти та інші хімічні підсилювачі; в результаті виходить зручний продукт, що став сьогодні нормою. 55% споживаної в світі продуктів є обробленими. Виникає питання: що ж це за продукт харчування нульовою поживної цінності, який не зіпсується? Значить,там нічим харчуватися навіть мікробам і паразитам. Стає більш очевидним, що обробка не тільки руйнівно впливає на якість продуктів, але може мати серйозні тривалі наслідки для нашого здоров'я. В даний час зерна споживаються у вигляді білого хліба і кондитерських виробів (наприклад, тістечка або сухі сніданки із замінниками цукру), в яких не залишається буквально ніякої живильної цінності початкових зерен. На жаль, багато споживачів вводяться в оману небезпечно дезориентирующей рекламою практично всіх оброблених продуктів, потрапляючи на слово,, збагачений''. А при очищенні борошна, наприклад, втрачаються 24 живильних речовини. Додаються невеликі кількості трьох-чотирьох синтетичних вітамінів і заліза, і продукт вже оголошується,, збагаченим''. Споживач вирішує, що йому підходить, незважаючи на фактичну непотрібність його як продукту харчування. Також не слід обманюватися написами на етикетках,, без консервантів'',,, без цукру'',,, без жирів''або,, не містить холестерину''. Насправді продукти можуть бути перевантаженими цукром, солями або гідровані рослинними оліями (насиченими жирами), тільки під іншими назвами або в іншій формі.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)