АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Скільки членів у економічному,соціальному комітеті?

Читайте также:
  1. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  2. Економіка країн-членів ЄС: рівень розвитку, спільні та специфічні проблеми
  3. Економіка країн-членів ЄС: рівень розвитку, спільні та специфічні проблеми
  4. науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України
  5. Потік реальної рідини переходить з труби діаметром d в трубу з діаметром d/3. У скільки разів при цьому зміниться питома кінетична енергія протоку?
  6. Про підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у
  7. Процедура обрання Голови і членів Комісії ЄС
  8. Скільки держав брало участь у І-ій світовій війні?
  9. СОЦІАЛЬНИЙ СУПРОВІД СІМЕЙ, ДЕ Є НАСИЛЬСТВО ЩОДО ЧЛЕНІВ РОДИНИ
  10. Стаття 20. Порядок призначення на посади та звільнення з посад Голови та інших членів Рахункової палати
  11. Типові помилки, пов'язані з використанням однорідних членів речення.

Варіант 2

Коли було запроваджено суд 1-ї інстанції в ЄС?

створений в 1988 р

В якому році була створена Асамблея, попередниця Європарламенту?

План Шумана та Моне був реалізований 18 квітня 1951 року, коли було підписано Паризький договір про створенняЄвропейського об'єднання вугілля і сталі (ЄОВС), який набрав чинності в липні 1952 року. Договір був підписаний на термін 50 років[7][8].

Після підписання Договору про створення ЄОВС були засновані інституції, які стали прообразом відповідних структур сучасної Європейської Спільноти

Функції Єврокомісії

Для виконання своїх повноважень Європейська комісія здійснює наступні функції.

Контролююча функція

Європейська Комісія є "охоронцем Договорів", тобто стежить за тим, щоб закон Співтовариств дотримувався також іншими органами союзу, а також країнами-членами, громадянами та юридичними особами. У разі виявлення порушення права Співтовариства, Комісія має право виступити з позовом до Європейського Суду.

Законодавча функція

Комісія володіє виключним правом законодавчої ініціативи. Відповідно до положень Договору, Рада здійснює діяльність за поданням Комісії. Щоправда законодавча ініціатива є обмеженою виключними повноваженнями Комісії, але Рада чи Парламент може вимагати від Комісії подання певного визначеного юридичного акта.

У певних, чітко визначених ситуаціях Комісія може самостійно видавати правові акти (регламенти, директиви, рішення, рекомендації, думки). Це правові акти, які видаються на підставі повноважень, делегованих Комісії Радою, або ж на підставі повноважень, які містяться безпосередньо в Договорі.

Функція управління поточною діяльністю Співтовариств

Комісія є виконавчим органом. Вона відповідає за виконання постанов, прийнятих Радою чи спільно Радою і Парламентом, також за подання проекту річного бюджету і за його виконання. Комісія готує Парламенту звіт з виконання бюджету і несе політичну відповідальність за його невідповідне виконання. Крім того, Комісія зобов`язана подавати Парламенту щорічний звіт про функціонування Співтовариств найпізніше за місяць до початку Парламентської сесії.

На основі того що Європейські Співтовариства є суб'єктом міжнародного права, Комісія підтримує дипломатичні стосунки з третіми країнами та іншими міжнародними організаціями. У багатьох країнах, зокрема у Польщі, Співтовариства мають свої представництва. Комісія відповідає також за приготування і підписання міжнародних угод, стороною яких є Співтовариства. Прикладом цього може бути проведення перемовин і приготування Договорів про приєднання з країнами кандидатами до ЄС.

Функції Ради ЄС

Законодавча

Створення інших органів і формування політики персоналу.

Іноді – контрольна за дотриманням правових положень Співтовариств

Що таке Європол?

Европол (англ. Europol) — полицейская служба Европейского союза, расположенная в Гааге. Основными задачами службы являются координация работы национальных служб в борьбе с международной организованной преступностью и улучшение информационного обмена между национальными полицейскими службами. Среди основных направлений работы Европола можно выделить борьбу с терроризмом, нелегальной торговлей оружием, наркоторговлей, детскойпорнографией и отмыванием денег.

Скільки членів у економічному,соціальному комітеті?

Комітет складається з 317.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)